Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
за сите кои деновиве пробуваат нова храна. Тања, на водата од Хип пишуваше колку време може да се употребува непревриена по отворањето, а после треба да се преврива. Ми се виде непрактично и немам купено досега. Инаку сокот прво го разредив 1:1 со вода.
Еј да, навистина пишувало. Веднаш по отварањето може да се употреби без вриење, наредниот ден препорачливо е да се врие. И зошто да купувам ваква вода друг пат? Па и од чешма кога ќе ја превријам е исто
Тања, јас само првиот ден му давав разредено сокче, веќе наредниот му дадов само сок. Можеш и така да направиш, за побрзо да го сети новиот вкус и да може потоа и други вкусови да пробува. Ајде само напред, баш ми е мило што почнавте со доплонителна исхрана Палешка па вие веќе почнувате многу нови работи да јадете но зарем јогурт може од 6 месеци , јас мислев дека од 9 треба, мислам така имам прочитано
When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.
Глутенот најмногу го има во пченица, `рж и јачмен а во мали количини и во овес. Пченката и оризот не содржат глутен. Значи глутен има во сите производи во кои има пченично брашно.
А Палешка палента и гриз проба ли Миа? Они би требало да се безглутенски.
< Поракaта ја уредил Тања -- 25.6.2010 19:21:08 >
When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.
Гризот можеш да го свариш во вода и да го додадеш во печено јаболко нпр, или во некое друго овошје кое го јаде. Тања, мене ми рекоа да не давам свежо овошје (каша) до шест месеци, јас досега се варам.
< Поракaта ја уредил Палешка -- 25.6.2010 19:41:06 >
Свежо не??? А зошто? Јас па свежо јаболко му давам, му гребам со лајче и многу си го сака така, повеќе од кашичката. Мене и други мајки така ми рекоа да му давам, било подобро да не се губат витамините со варењето
Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away