|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  32 33 [34] 35 36   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Прва нова храна на бебето
30.11.2010 21:46:02   
AnnaMolly RR
А зошто му даваш само половина кашичка?
Слободно дај му цела, особено ако е овошна.
Овошјето не го заситува многу.
Јас дневно му давам по три цели кашички, околу 12 овошна, па накај 3 зеленчукова и во 19 ноќна, повторно овошна. И во меѓувреме пие по 4-5 пати млеко.

Live and let live

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 826
30.11.2010 21:54:21   
marina82
so koj zelencuk pocnavte, i koja nokna kasicka ja jadete

Непосредна врска до пораките: 827
30.11.2010 22:00:51   
AnnaMolly RR
Почнав со морков, па пашканат и компир. Потоа цвекло и брокула, ама не ги сака многу. Можеш се освен мешункасти зеленчуци како грав, грашак, леќа...
По 6 месец може и спанаќ или блитва.

Ноќни кашички од ХИП има од банана и ориз, овошје, јаболко и круша, бисквити. Јас тие сум ги пробала од тегличка, а во кутија од јаболко.

Live and let live

(Одговор на членот marina82)
Непосредна врска до пораките: 828
1.12.2010 0:52:17   
Мими
mnogu e ubava noknata kasicka na hipp jabolko i komorac vo kutija mnogu lesno ja prifakaat bebuskite a i za meseto e dobra

Непосредна врска до пораките: 829
1.12.2010 13:17:30   
dragana_vane
Od koga mozam da davam paskanat vo supa?

(Одговор на членот Мими)
Непосредна врска до пораките: 830
1.12.2010 14:41:14   
gvenda
jas na mojata i dadov uste na 6 i pol i super vkus dava sea u se go stavam recisi mislam deka moze od 6 taka procitav niz forumov

(Одговор на членот dragana_vane)
Непосредна врска до пораките: 831
1.12.2010 15:18:14   
Pepelaska *
Мамички јас сум многу збунета. Сега во недела правиме 3 месеци и свекрва ми се запнала да му даваме сок и печено јаболко. Исто и некои мои другарки почнуваат да им даваат на бебињата кашички од 3 и пол месеци. Според мене е рано, има ли толку потреба за брзање? За сок се согласувам ама негде при крајот пред да наполни 4 , што ме советувате вие?
На адаптирано млеко сме и супер си напредуваме.

Пишете и фала

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

(Одговор на членот gvenda)
Непосредна врска до пораките: 832
1.12.2010 15:42:27   
Maca25
Пепелашка, јас лично не би почнувала со храна толку рано. Барем некаде од кај 5 месеци. Јас тогаш почнав со сокчиња, па после неполн месец со овошје и зеленчук. Ако си напредува добро сега, зошто да брзате?!?

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот Pepelaska *)
Непосредна врска до пораките: 833
1.12.2010 15:58:05   
Палешка РР
Пепелашка, рано е..остави ги старите. Докторите препорачуваат по шест месеци, но скоро сите мајки почнуваат со полни 4 месеци. Но никако пред тоа.

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 834
1.12.2010 18:04:00   
Pepelaska *
фала ви и јас сум за барем со полни 5 , ама гледам мајкиве многу им се брза па ај реков да си прашам, секако има време за јадење,
user posted image

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 835
1.12.2010 18:21:19   
arh_diz
Pepelaska seuste vi e rano i na nas ni preporaca pedijatarot peceno jabolko , jas ne mu dadov.Seuste ne mu se formirani kako sto treba organite za varenje a i ima koga da jadat i jabolko i bilo sto.Nie sme na doenje i dobro si napreduvame i neplaniram seuste da mu davam nikakvi jadenja.Zaboraviv da ti napomenam deka ako mu davas bilo sto vidi kako ke reagira dali ke go boli stomaceto ako go boli ne mu davaj bar taka mi rece na mene pedijatarot

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 836
1.12.2010 18:34:08   
Martins mom
Абре за твое дете само ти имаш право да одлучуваш што ќе правиш, остај ги бабите...тие поминале на редот. user posted image user posted image Уште му е многу рано, почекај!

Никој не може да го осуди мојот избор, ниту моето мислење. Затоа што никој не ги пробал моите чувства, ниту моите болки.

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 837
1.12.2010 19:32:18   
lukas
leka ,koga mozam da mu dadam?se dava sega ili ne?pozz

Неможите да бидите храбри ако не сте повредени.Неможе да научите ако не сте погрешиле.Неможете да бидете успешни ако не сте доживеале неуспех.

(Одговор на членот Martins mom)
Непосредна врска до пораките: 838
1.12.2010 19:36:59   
skorpijana
moze nekoj da mi kaze palentata koga mu ja dadovte prv pat 

(Одговор на членот lukas)
Непосредна врска до пораките: 839
1.12.2010 21:28:50   
mama26
lukas nie so corbicki grav leka kompir pocnavme od 6 meseci...samo nemoj mnoguu od zrnata da stavas..bezrazlika dali e leka ili grav...poveke na vodata sto se vari i taka.pozz

na priemer varis leka,i pred da stavis zacini ,vadis od vodata i potopuvas so lebce ili drugo sto saka..jas so lebce pravev

< Поракaта ја уредил mama26 -- 1.12.2010 21:35:05 >

СЕ ШТО Е МОЕ КЕ СИ ДОЈДЕ ,А АКО НЕ СИ ДОЈДЕ КЕ СИ ГО ЗЕМАМ САМА.

(Одговор на членот skorpijana)
Непосредна врска до пораките: 840
1.12.2010 21:33:34   
mama26
palentata poretka se vari i mu davav otprlika pokasno posle 10 tiot mesec.user posted image toa e brasno i tesko e za varenje na zeludniceto

(Одговор на членот mama26)
Непосредна врска до пораките: 841
1.12.2010 21:37:45   
nadica
за палента после полни 6 месеци можеш да даваш
а за леќа и грав дури по полна година бидејќи се тешко сварливи и им прават потешкотии во стомачето

Завидливите луѓе се хранат со твојата несреќа...
Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

Непосредна врска до пораките: 842
1.12.2010 21:38:39   
mama26
ИЗВОРНА ПОРАКА: Pepelaska###

фала ви и јас сум за барем со полни 5 , ама гледам мајкиве многу им се брза па ај реков да си прашам, секако има време за јадење,
user posted image

jas na moeto od 4 mesecii po preporaka od doktor mu davav jabolko ,krusa i sliva kasicki...slivata mu davav zatoa sto mi bese strav od bananite zapek.od sevo ova jadese po pola kasicka sega pola posle.

Непосредна врска до пораките: 843
1.12.2010 23:43:08   
lukas
mama26 mu davase od 6 meseci grav?jas za nego znam deka e posle godina zosto sozdava mnogu gasovi.Ama nezz za lekata sega?ajde ke pocekam..pozz

Неможите да бидите храбри ако не сте повредени.Неможе да научите ако не сте погрешиле.Неможете да бидете успешни ако не сте доживеале неуспех.

Непосредна врска до пораките: 844
2.12.2010 10:16:36   
skorpijana
site gi davat razlicno nekoi porano nekoi podocna ali jas mislam deka deca sto se na doenje bi trebalo do 6 meseci da se samo na majcinoto mleko a decata sto se na vestacka hrana pocnuvaat od 4 mesec
na nas taka ni kaza pedijatarot
ali jas mislamdeka ovosjeto bi bilo dobro da se dava ne moze nisto da im bide osven alergii

Непосредна врска до пораките: 845
2.12.2010 10:19:11   
mama26
da lukas,,,bucko bese user posted image ..si jadese sve.e sega gravot jas zrna ne mu stavav kako sto i pogore pisav,tuu od vodickata samo,morkovce izbleendirano i lebce malku..jas prvata voda sto se vari ja frlam i jas da nemam gasovi user posted image ,sekogas taka praktiuvam..i grav varev dva patimesecno,ne sekoj ponedelnik...nie sme nemale problemi za soleno..blago nejese moevo sosila puding ili oriz blag za tie raboti i den denes nesaka...sosla.a gravce obozavauser posted image

Непосредна врска до пораките: 846
2.12.2010 10:24:11   
gurgica
Ako moze nekoj da mi kaze koga prv pat dadovte na vasetouser posted image karfiol?Blagodaram

Непосредна врска до пораките: 847
2.12.2010 10:30:10   
mama26
so karfiolo jas supa pravam,,ama neznaev togas i ne mu ni dadov...user posted image user posted image mozebi trebase...neznam drugi mamicki ako ima sto dale porano.nie kasno pocnavme..na 2 god mozebi..user posted image  

(Одговор на членот gurgica)
Непосредна врска до пораките: 848
2.12.2010 10:31:32   
Maca25
Јас карфиол и дадов на ќерка ми на 7 месеци, исто како и брокули. Некаде прочитав дека грашок се дава покасно, некаде околу 8-9 месец, но јас исто на 7 месеци и дадов и грашок. Ќерка ми обожаваше брокули и карфилол, сега не знам што и стана не сака да ги види.

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот gurgica)
Непосредна врска до пораките: 849
2.12.2010 16:15:03   
gurgica
Vi blagodaram za odgovorite.

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 850
Страница:   <<   < Претходна страница  32 33 [34] 35 36   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  32 33 [34] 35 36   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

кога
lp136

Кога за прв пат му се појави првиот заб?

на 2 месеци (0%)

на 5 месеци (20%)

на 7 месеци (80%)

на 10 месеци (0%)

друго (0%)

Број на сите гласови: 5

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!