Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
A kakov jogurt mu davate na decata i od kolku meseci.Nie imame skoro 6.5meseci i mu nemam dadeno meso.Samo ovosni i zelencukovi kasi i sokcinja, a od zitarici samo oriz i pcenka(od Milupo)znaci bez gluten, i mnogu ja bendisa duri od sise mu ja davam bidejci e potecna.Maticnata mi rece mesoto duri vo 8 ( sega po novi ispituvanja) pa ne brzam so mesoto.
Jas davam bitolski jogurt, 3.2 %maslenost.
Сакам да му дадам макарони на кое е старо скоро 9 месеци. Но незнам какви- на обичните најситни пишува дека содржат јајца. На пример Barilla. Некој предлог и со што ги комбинирате?
ИЗВОРНА ПОРАКА: Nadezna
Од која возраст вашето бебе јаде павлака? Мојот има 7,5 месеци, пие јогурт, ама уште не сѕум му дала павлака....
можеш павлака без проблем.
< Поракaта ја уредил Viktori RR -- 28.7.2011 17:05:04 >
Сериозна си за шункава???
zdravo dargi mamicki jas sum nova na forumov reovno gi pratam vasite iskustav so bebuskive moeto bebence ima 5 meseci i sega pocnav so dohrana neki velat deka ako cica nema potreba do 6 meseci da se dava nisto moevo dete super e so cicanje si cica pa sega sum vo dilema dali da go dohranuvam ili da go ostavam samo na cicanje uste eden mesec a naprednuva po 500 600 grama ve molam sovet
Кога веќе си почнала, јас мислам добро си направила (штом бебето има 5 месеци). Тие кашички не се замена за оброк, тоа пак ќе си цица, а кашичките ќе му ги даваш меѓу оброк.Тоа е колку да се научи да јаде со лажичка, и да немате проблем потоа кога ќе почнеш да му даваш цел оброк со лажичка.
Керка ми има 4 месеци,на последниот преглед педијатарот ни препорача да почнеме со дохрана бидејки последниите 3 недели стави 400гр(не се малку) ама бидејки сме на аптамил ни рече можете да почнете.И од предходната недела и дадов сокче од јаболко,па јаболко и круша прво по неколку лажички а потоа и по 30-40мл го обожава Потоа пробавме по 2-3 лажички кашичка од ориз и пченка од милупа,и таа ја сака,и неколку лажички кашичка од јаболко од хипп,со што да продолжам сега? Гледав имаше јаболко и тиква,ми изгледа вкусно а и време ни е за нов вкус И по колку да и давам (прочитав во темата за количината на овошните кашички но не си најдов одговор)третина од теглето доста ли е,еднаш денот или два пати?позз
Сакам да му дадам макарони на кое е старо скоро 9 месеци. Но незнам какви- на обичните најситни пишува дека содржат јајца. На пример Barilla. Некој предлог и со што ги комбинирате?
брокули, шунка ситна на парченца и макарони. Многу е јами. Јас му давам ваква на "моето" бебе.
Сериозна си за шункава???
да. Во повеќето бебешки кашички ставаат шунка. Поготово со брокули ептен иде. И не пазат толку по месеци ко ние. Баш е онака, скоро што јадат они и бебето. Со се лубеници, дињи до урми и сушени овошја. Шунка ја рачунаат за квалитетна салама, не како посебна или некоја алпска..
ИЗВОРНА ПОРАКА: Frogy ,со што да продолжам сега? Гледав имаше јаболко и тиква,ми изгледа вкусно а и време ни е за нов вкус И по колку да и давам (прочитав во темата за количината на овошните кашички но не си најдов одговор)третина од теглето доста ли е,еднаш денот или два пати?позз
фроги можеш варено морковче, ете и тиква по малку кајсија и праска,банана а за количината сепак не брзај многу како и со внесување со нови продукти така и со количина двапати на ден е доволна малите кашички се 125 грама доста е за толкаво бебе,после можеш и праска со ориз , па да мешаш разни овошја само отпрво давај 2 3 дена едно исто за да видиш дали има некаква реакција
Фала ти Пепелашка јас и имам дадено кашичка од јаболко со крушка ама една тегличка од 125 гр и ја делам на 3 пати значи секој ден по 40тина грама и толку.Значи можи да зголемам на пола тегличка во денот или повеке?Сакам овие дена да пробаме црна слива,тиквичка...денес ручкавме морков со јаболко ептен и се бендиса како секогаш да го јадела ми е страв да не фати запек па после тоа и дадов сокче од чиста крушка
Пишува шеќер , не сум забележала јас такво нешто, земав од оние што се со бебе на нив, не ми текнува сега точно која фирма. А и да има шеќер сигурно тоа е многу мала количина така да немај гајле
Kerka mi e skoro 5 meseci i pred 1 nedela pocnavme so krema od oriz od Nounou. Gi probavme i Milupa i taa i se dopadna. No gledam da i davam od Nou nou i od Nestle bidejki ne se blagi :) Od 5,5 meseci ke zapocneme so ovosje , taka ni preporaca pedijatarot. Inaku si ja dojam po cel den , samo popladne jademe krema , ednas na den :) Isto taka so kremata prvpat i probavme voda i ne i se dopadna mnogu hehe
Искривените заби кај децата и кај возрасните се честа појава која може...
Анкета
Дали ви се менструации болни? пеперутка16
Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.