Pepelaska *
|
Добредојде на Рингераја, *буцка* ти посакувам убава дружба, не е некоја шема ама еве ќе ти го кажам моето искуство 5 и пол месеци сокче , кашичка од јаболко , морков, банана ,круша( по малку) слива, кајсија, праска , 6 месеци ( компир, ориз, морков, брокула, спанаќ, тиквичка ,супи со зеленчук...(се воведува од се по малку и постепено по 2 3 дена едно исто па после се мешаат продуктите ) 7 месеци - месо( телешко , пилешко, мисиркино, ) житарици, храна со глутен( бисквити, палента , пченичен гриз и слично) јогурт, павлака, кисело млеко 8 и пол месеци жолчка од јајце ( се почнува со 1/8 постепено па 1/4 1/2 па цела, јас понеогаш му давам и грашак , тестенини и слично 9 месеци риба, грав, боранија ние додуша уште не сме пробале пошто мене ми се тешки за варење овие продукти а камоли на бебе ама уште малку ќе му дадам по малку ЈАс сум дотука стигната се надевам малку ти помогнав а инаку од се ќему даваш и воведуваш постепено и по малку А женски од кога се дава зелка на бебе и како , варена, жива???
< Поракaта ја уредил Pepelaska### -- 19.6.2011 16:45:49 >