Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
sto moze da napavi glutenota mozes li da mi kazes falati od napred jas sobiram informacii zasto kerka mi ima 3 ipol meseci i seuste e samo n majcino mleko i sakam da mi kazes od koga da vocedam voda zasto seuste i nemam dadeno
Tamara.emili voda ne moras da i davas se dodeka ne pocnete so cvrsta hrana.Posle mozes da i ponudis, no doenite deca potesko prifacaat voda taka da nemoj da se sekiras ako e zedna pocesto ce cica.Jas na Lana i dadov voda so prvite ovosni kasicki znaci polni pet meseci.Ne bese nesto odusevena i sega ne e no pie po malku posle jadenje i seuste cicame.pozz
no doenite deca potesko prifacaat voda taka da nemoj da se sekiras ako e zedna pocesto ce cica.
па не би рекла дека доените деца потешко прифаќаат вода. Мојот пие водичка уште од почетокот, без проблем. Мислам дека тоа е повеќе до детето. Еве мојот пие вода многу, а чај не сака да помириса. Додека на девер ми малиот пие само чај, а вода никако. Секое дете е различно
Jas ne sum doktor ili farmacevt ama po odnos na kasickite i mesecite sto gi pisuva na niv se konsultirav so farmacevt i mi vika deka ako e za 4 meseci togas taka e. Se izdvojuvale sostojkite koi odgovaraat. Niedna firma ne e glupava da ja tuzat za alergija ili za proizvodstvo na kasicka nesoodvetna za vozrasta. Sto znam sto da kazam? Ne znam sto da se veruva
Да, Цаци и јас мислам така, но сепак се изненадив кога видов шпагети болоњезе за бебе од 4 месеци..исто така има јаболко со шумско овошје која содржи јагода, повторно за 5 месеци, а сметам дека јагодата е предизвикувач на алергии..Има кашички со пашканат, со брокула и слично, ама мено тоа ми делува малку бљуткаво и не се осмелувам да купам. Така да, битно е да се почне со полесни овошја, па постепено зеленчук и се останато.
Да домашно, само ако си сигурна дека е непрскано, така ми рече педијатарот. А ХИП имаат знак дека е ЕКО храна, така да малку поскапо, ама барем полесно и посигурно. Домашно тек после една година. Така ми кажаа, а му верувам на педијатарот, па терам така.
Зеленчуковите кашички јас би ти препорачала да му ги правиш дома. Тие купечките имаат далеку погаден мирис и вкус отколку да земеш дома да му го направиш. Брокула со ориз дава прекрасна кашичка.еве како за пример. А на тоа можеш и морковче да додадеш
Mami mislam deka bebinjata na koi do pocetokot so cvrsta hrana(a toa e negde 4-5 meseci) ne im e davano nisto osven majcino mleko posle potesko sakaat voda .So bebinjata pak sto od pocetok im e davano vodicka ili cajce ne e ist slucaj.Sepak toa e i do deteto no poveceto iskustva so samo doeni deca se takvi.
Mammy од 6 месеци до денеска ( 1+) користам сокчиња, млечни каши и секакви др каши од хипп секојдневно. Крвна слика секогаш одлична, детето напредува супер и еве го сега 1 годинка си јаде се. Има деца кои неможат да видат брокула ние ја јадеме со сласт. Еден човек беше летоска на одмор овде а работи за Хипп и случајно низ муабети ми кажуваше на кој принцип ги растат овошјата, каде пасе стоката на органска почва и се тоа минува низ 150 контроли Јас му правам и природни домашни каши ама кога зимам од луѓе што не е прскаат јаболка, праска што произведуваат за себе. Викаат домашно кое домашно?!!? надувано, пораснато огромно .....е затоа ја се одлучив првата година да јадеме органска храна.
Вчера купив мелен ориз и денес сакам да му дадам,ама на кутија пишува дека се спрема со млеко...Може ли јас да го направам со вода или?
Направив и денес му дадов,ама некако не го бендиса многу...Цело време ми се давеше како за повраќање...Изгледа не му се допаѓа...Ама затоа овошните и зеленчуковите каши многу ги сака...Само не ја сака многу брокулата...Одма прави фаци...
Znam deka falbata e 'rga ama sto da se pravi, moram da se pofalam, Eva denes za prv pat proba kasicka od jabolko, i ja napraviv doma, i prvo plukse, no posle pocna i usta da otvora. Izede nesto kako pola rezne jabolka. Taa uste sakase, no mi bese strav da i davam poveke, zasto ne sakam da i go optovaram mesenceto.mnogu sum vozbudena
браво Ева..па тоа е супер...штом и се допаѓа браво..утре дај и пак, само малку повеке и се така...не се секирај, нема да ја оптовариш- децата кога не сакаат да јадат веќе сами си покажуваат