|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  79 80 [81] 82 83   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Прва нова храна на бебето
4.4.2012 11:00:35   
kikicka
Моето плус повраќаше исто како твоето со молење,не напредуваше во кг истоо ама ние плус повраќање,почнав со дохрана на 3ипол месеци,бељата не си ја направуваш ако почнеш постепено и со распоред што и како.Така да направи си убав распоред за дохраната и почни се. Јас мислев дека ке биде мнг лошо ама испадна се супер ,ниеден педијатарнема да те подржи за дохрана порано од 4м ама сепак тоа си е твое и ти решаваш за него. Моето искуство е тоа со дохраната супер се прифаќаше а и сега се јади,сега е 18м
ИЗВОРНА ПОРАКА: fila

moeto bebe ima 3 meseci i mnogu slabo napreduva vo klaza samo po 400 grama na mesec inace e na AD mleko i pie po mnogu malku po 90 gr na 3 saati i toa so molenje i sega se mislam dali na svoja raka da pocnam po malku nesto da ja dohranuvam ili ke si napravam belja

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот fila)
Непосредна врска до пораките: 2001
4.4.2012 11:03:27   
fila
kikicka aj te molam kazi mi odprilika so sto prvo pocna da go dohranuvas zatoa sto neznam od sto da pocnam

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 2002
4.4.2012 11:51:50   
sladjana ms
Fila pa i moevo bebe na taa vozrast piese po 90 ili 120ml. na 3 casa pa napreduvase tie meseci po 1.500 gr.Sega stvarno malku e 400 gr. za toj period ama pa na 3 meseci so dohrana mislam deka e malku rano, ako ne pocekaj barem uste eden mesec ali vo sekoj slucaj konsultiraj se so pedijatarot

(Одговор на членот fila)
Непосредна врска до пораките: 2003
4.4.2012 14:28:42   
kikicka
Тедичка побарај во било која книжара .Издавач е Феникс 250ден е книгата.
ИЗВОРНА ПОРАКА: tedicka

ИЗВОРНА ПОРАКА: kikicka

Јас се и давав до 8 месеци имаше се пробано и месо и риба и зеленчуци и овошја освен јагодите и сеуште и немам дадено.
обично мешав боја со боја.жолто,зелено,протокалово,црвено а и уште еднаш ке ја спомнам книгата која мнг ми послужи со дохраната и воведувањето на нови продукти"Готвач за вашето бебе" е книгата и не е скапа а достаа корисна.

Kikicka od kade ja kupi taa kliga ?

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот tedicka)
Непосредна врска до пораките: 2004
4.4.2012 17:18:32   
Elce
Вчера во градинка на С и дале за првпат да јади зелка,има 9,5 месеци.Дали мислите дека е рано за зелка?После спиење ми плачеше и имаше гасови,кога се покака се смири.Јас и кажав на една од воспитачките што не смее но ете и дале,а за утре имале на мени риба и на мм му рекле дека сите деца јаделе и риба,а ние и рековме на почеток дека риба треба после година дена.

Непосредна врска до пораките: 2005
4.4.2012 18:56:28   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: fila

moeto bebe ima 3 meseci i mnogu slabo napreduva vo klaza samo po 400 grama na mesec inace e na AD mleko i pie po mnogu malku po 90 gr na 3 saati i toa so molenje i sega se mislam dali na svoja raka da pocnam po malku nesto da ja dohranuvam ili ke si napravam belja

i jas mislam deka i e rano nie pocnavme od pet meseci i ke se pismanam cel zivot sto tolku rano no sekako bese preporaka na pedijatar i se dodeka ne napolni 6ipol meseci non stop vristese posle 4 casa po rucekot

(Одговор на членот fila)
Непосредна врска до пораките: 2006
6.4.2012 12:26:52   
vanessa30
Abe mamicki pomagajte, nie eve pocnavme so zelencukot morkovce, brokula ama mojotuser posted image fati zapek i eve dva dena so termometar go vadam po nadvor, kutriot se prepoti dodeka da se iskaka, kapki pot na noseto i celoto.
A od ovosje vnimavam eve veke nedela ne mu davam banance, samo jabolko, kruska, sliva i praska ima jadeno, ama morkovov go sredi. Da ve prasam dali i vas koga pocnavte da go voveduvate zelencukot ve fati zapek?Dali od brokulata i od morkovot ve fati zapek? Neznam dali da stopiram zelencukov za ponataka dodeka mu se sredi stomacevo?

(Одговор на членот mamicka77)
Непосредна врска до пораките: 2007
6.4.2012 12:42:36   
milo20052011
nie od kloga pocnavme so dohrana ni se regulirase stolicata...davaj toa jabolko krusa sliva i sokcinja takvi...bi trebalo da se sredi , a kolku meseci imate

(Одговор на членот vanessa30)
Непосредна врска до пораките: 2008
6.4.2012 13:16:27   
vanessa30
Eve na 11 april ke pravime 6 meseci.

(Одговор на членот milo20052011)
Непосредна врска до пораките: 2009
6.4.2012 13:25:39   
milo20052011
a nie na 11 april 7 meseci ke polnimeuser posted image ke se sredi ke vidis...tuku mamicki kazete mi od koga e najdobro da se pocne so jogurt i kiselo mleko i me interesira od koga moze se dava zivotinsko carstvo

Непосредна врска до пораките: 2010
6.4.2012 13:25:55   
kikicka
Елче зоштопосле година дена? Ние со риба почнавме од 7м. добра беше сијадеше немаше реакција. Дане веруваш ти во тоа додека не презборе детето риба да не јаде ?? Чиста глупост
ИЗВОРНА ПОРАКА: Elce

Вчера во градинка на С и дале за првпат да јади зелка,има 9,5 месеци.Дали мислите дека е рано за зелка?После спиење ми плачеше и имаше гасови,кога се покака се смири.Јас и кажав на една од воспитачките што не смее но ете и дале,а за утре имале на мени риба и на мм му рекле дека сите деца јаделе и риба,а ние и рековме на почеток дека риба треба после година дена.

(Одговор на членот Elce)
Непосредна врска до пораките: 2011
6.4.2012 13:39:39   
Beatris
Јас давам риба од 7 месеци, нема причина зошто да не јаде риба до 1 година, освен бабините деветини дека нема да прозбори user posted image  

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

Непосредна врска до пораките: 2012
6.4.2012 13:49:20   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: vanessa30

Abe mamicki pomagajte, nie eve pocnavme so zelencukot morkovce, brokula ama mojotuser posted image fati zapek i eve dva dena so termometar go vadam po nadvor, kutriot se prepoti dodeka da se iskaka, kapki pot na noset_o i celoto.
A od ovosje vnimavam eve veke nedela ne mu davam banance, samo jabolko, kruska, sliva i praska ima jadeno, ama morkovov go sredi. Da ve prasam dali i vas koga pocnavte da go voveduvate zelencukot ve fati zapek?Dali od brokulata i od morkovot ve fati zapek? Neznam dali da stopiram zelencukov za ponataka dodeka mu se sredi stomacevo?

vanessa30 i nie go imavme istiot problem i se uste go imame ako ne ajde kasa od modra sliva i toa samo suva  pa varena pa blendirana morkov za pocetok davaj epten malku kako dva prsta tolku od morkovot e i morkov i oriz kombinacija ne i orizot dava zapek ke se sredite poleka dodeka da se previkne ne prekinuvaj samo davaj malku kolicinski i samo kasa od krusa i modra sliva jabolko ne dodeka da se sredi stolicata isto i sokce od krusa i sliva

< Поракaта ја уредил mamicka77 -- 6.4.2012 13:51:32 >

Непосредна врска до пораките: 2013
6.4.2012 13:50:52   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: milo20052011

a nie na 11 april 7 meseci ke polnimeuser posted image ke se sredi ke vidis...tuku mamicki kazete mi od koga e najdobro da se pocne so jogurt i kiselo mleko i me interesira od koga moze se dava zivotinsko carstvo

mozes veke da dades stom imate 6ipol meseci ama mila na mene ne mi go prifati jogurtot ima gasovi i proliv i plaka jade si samo pavlaka na maestro od crvenata 12%maslenost i nema gajle a so jogurt i kiselo mleko ke pocekame do 1 god stom ne prifaka sega

< Поракaта ја уредил mamicka77 -- 6.4.2012 13:52:15 >

(Одговор на членот milo20052011)
Непосредна врска до пораките: 2014
6.4.2012 15:45:25   
vanessa30
fala mamicka,znaci morkovce po malku, a brokulata vi pravese zapek? kompir, mlada tikvicka isto taka za da znam sto da mu davam????

(Одговор на членот mamicka77)
Непосредна врска до пораките: 2015
6.4.2012 16:02:59   
Andriance

fala mamicka,znaci morkovce po malku, a brokulata vi pravese zapek? kompir, mlada tikvicka isto taka za da znam sto da mu davam????

slobodno davaj ama za pocetok od se pomalku...mozes kompirce,morkovce,tikvica paskanatot e mnogu vkusen,brokulce karfiol..nas nishto ne ni pravi zapek...ama zatoa redovnopo 3 stolici vo den imame ako jademe banana.mozes i orivce,ja planiram denovinme da dadam blitva ili spanakj...

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

Непосредна врска до пораките: 2016
6.4.2012 16:30:40   
light
Jas denes dadov spanak so malku oriz i mnogu malku kiselo mleko mnogu i se bendisa

p.s. kaj si Andriance pisi vo denes ruckame sto ste ruckale hehe jas po tebe se vodam hahaah

(Одговор на членот Andriance)
Непосредна врска до пораките: 2017
7.4.2012 9:15:35   
Yummy Mammy
Ajde i jas da se priklucam na temava.
Moevo bebe ima skoro 6 meseci i pocnav da mu davam sokce od jabolce - lupeno i cisteno vo power juser (posto jabolkite mi se od kaj svekor mi od dvorce, neprskani, pozdravi amin). I dadov i HiPP sokce od morkovce i detevo 4 dena ne kakase, pa se vrativme pak samo na jabolceto. Vcera probav da i dadam i ispasirana jabolka so lazice, no so sila nekako.

Moevo dete ne saka niti cucla, niti lazalka, niti lazice, nisto sto ne e cice. Imal li nekoj drug vakov problem? I kako go ranite deteto?

Jas deka golemata kerka jadese se i sesto i nikogas so nea sum nemala slicen problem, ova mi e nekako mnogu cudno. Se sekavam koga golemata kerka imase nepolni 6 meseci, nie bevme na rucek so kumovite i jas so mene nosev edna teglicka jabolce za sekoj slucaj, da ne stanuvam od rucek da ja dojam, ako mi pritreba da pocneme da se ranime. I site majki me predupredija da ne se panicam zasto deteto ke proba dve zalcinja i tolku, normalno bilo. Znaci jas koga pocnav da i davam na kerka mi, toa kraj nemase, ja zavrsi teglickata i uste barase. Kako cel zivot da jadela i da dzvakala. Ne e bitno dali so cucla, so lazice, so prsti... so se jadese... a sega ova malovo, stvarno ne znam kako da go ranam... Se pluka...

There are no strangers, just friends you haven''t met yet!

(Одговор на членот light)
Непосредна врска до пораките: 2018
7.4.2012 10:04:06   
vanessa30
Ne se sekiraj JammyMammy, ne e naucena na vkusot, i zatoa neke i kaj mene na pocetokot slicna situacija bese ama sega ovosnite kasicki si gi krka. Jas prvin pocnav cetvrtinka jabolko iscisteno mu go doblizuvav do usta za da go smuka, lize sam, za da go oseti vkusot isto napraviv i so kruskata, posle mu dadov poretko pire od jabolce vareno so lazice i on kako sto i pravese na jabolceto isto go mljackase pireto, posle mu go napraviv pogusto i taka i so kruskata i posle se razjade.Morkov ne mu davaj rano e , jas mu dadov i napravivme zapek isto i so bananata vnimavaj.
Pozdrav

(Одговор на членот Yummy Mammy)
Непосредна врска до пораките: 2019
9.4.2012 23:35:38   
vanessa30
Mamicki aj jas mnogu zamaram ama kazete mi od koga moze da se dava zolcka od jajce, blitva, spanjak, piperka, domat nauser posted image , oti nie pred 1 nedela pocnavme da voveduvame zelencuk i dosega imame probano morkov, brokula, i kompir, ama vo edna kniga za bebi recepti gledam recepti so drugi namirnici, ama neznam od koga mozam toa da mu go dadam na mojotuser posted image .

Непосредна врска до пораките: 2020
10.4.2012 1:09:09   
Andriance

Mamicki aj jas mnogu zamaram ama kazete mi od koga moze da se dava zolcka od jajce, blitva, spanjak, piperka, domat nauser posted image , oti nie pred 1 nedela pocnavme da voveduvame zelencuk i dosega imame probano morkov, brokula, i kompir, ama vo edna kniga za bebi recepti gledam recepti so drugi namirnici, ama neznam od koga mozam toa da mu go dadam na mojotuser posted image .

vanessa30...znam deka nashite bebushki se tuka so vozrast...mozes da dades tikvica,paskanat karfiol..ja denes prv pat dadov spanakj..sega kje dadam i blitva...rano ti e za piperka i domat sigurno...na pedijatar nisto ne ti kazaa za jajce?? nie posto odime ednas mesecno ja si idam so eden kup prashanja...mislam ama bidejki tek sega ste pocnale so zelencuk..pocekaj uste malku za zolckata...stavaj puterce vo zelenciukovite

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

Непосредна врска до пораките: 2021
11.4.2012 9:57:35   
Ikana
Дечки, хелоу и тука! Ние направивме 4 месеци и бидејќи јас сум на последна капка мајчино млеко, падијатриве ме советуваа со сокчиња да почнам. Ми рекоа да почнам со сок од портокал, цеден, растворена 1 лажичка во 100 мл вода превриена со 1 лажичка шеќер.
Мене не ми е малце верно што треба со портокал да почнам, што мислите вие? И како ова да и го зготвам сокчево? Во соковник или цедено обично?
Фала Ви најмногу!!!

(Одговор на членот Andriance)
Непосредна врска до пораките: 2022
11.4.2012 10:01:22   
Felly RR
Икана, како со портокал??? Па портокалот се смета за алерген и дури кај 10 месецо може да с е почне, јас како што знам. Прво нешто со кое се почнува е јаболко - сокче од јаболко.
------------------------------
Зарем толку за две години, се сменија препоракиве???

< Поракaта ја уредил Felly RR -- 11.4.2012 10:02:03 >

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 2023
11.4.2012 10:04:45   
Ikana
Е ајде де...и мене ми е чудно, затоа си прашавuser posted image
Не дека нешо мора по редослед ама знам дека е алерген, затоа и ми падна чудно. Додуша кога М имаше месец и пол и давав една капка лимон за да прекине да ика, па ништо, а секој ден и давам ц витамин во прашак со вкус од портокал.

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 2024
11.4.2012 10:14:31   
Andriance

ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana

Дечки, хелоу и тука! Ние направивме 4 месеци и бидејќи јас сум на последна капка мајчино млеко, падијатриве ме советуваа со сокчиња да почнам. Ми рекоа да почнам со сок од портокал, цеден, растворена 1 лажичка во 100 мл вода превриена со 1 лажичка шеќер.
Мене не ми е малце верно што треба со портокал да почнам, што мислите вие? И како ова да и го зготвам сокчево? Во соковник или цедено обично? user posted image
Фала Ви најмногу!!!

Ikana srce dusho.....user posted image kakov portokal?????? da ti e*** pedijatrite...najprost da si kje izguglas i kje vidis deka portokalot kako i site citrusni ovoshja ( pa i limon - nem potreba nishto da se dava za ikanje toa e najnormalna rabota kako shto mozes da procitas i na statijata na ringeraja) se silni alergeni i ne se preporacuvaat do godina..ne pa za prvo ovoshje pa uste i na 4 mesecno bebe..zemi si bre jabolce kruvce slica sok od banana praska kajsija...ja licno pocnav so jabolko - kamilica..mozes ako sakas barem, dodeka probuvate teraj so kupecki nornmalno rastvoreni vo voda..prvo 50-50 pa posle namaluvaj...3 dena eden vkus...of nemozam da se nacudam user posted image

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 2025
Страница:   <<   < Претходна страница  79 80 [81] 82 83   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  79 80 [81] 82 83   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?