|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  81 82 [83] 84 85   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Прва нова храна на бебето
14.4.2012 10:00:20   
light
Gledav vo net i samo so mleko e receptot i rekov da prasam, avokadoto e mnogu dobra vikaat sodrzi mnogu vitamini moze od 6 meseci da sa koristi

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 2051
14.4.2012 11:15:05   
kikicka
Лајт пробај ама само мала количина измешај му со јаболко или банана ако неманкоја реакција дади му.Моја пријателка му даваше нонстоп на детето авокадо е сега незнам точно наколку месеци амазнам декамнг јадеше.

ИЗВОРНА ПОРАКА: light

Gledav vo net i samo so mleko e receptot i rekov da prasam, avokadoto e mnogu dobra vikaat sodrzi mnogu vitamini moze od 6 meseci da sa koristi

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот light)
Непосредна врска до пораките: 2052
14.4.2012 11:20:20   
kikicka
Јас воведов прво телешко чисто,па јунешко и пилешко(домашно пиле) Инаку знам дека и мисиркиното месо е убаво за деца е сега ако најдеш некаде убаво мисиркино месо давај му.

Е сега како за почеток јас ставав ептен малку,обично викаат кога се воведува месо да се додаде во кашата само водата во која што се варело месото а месото не,е јас така не направив туку ја ставив и водата и месото (пола прст количинско од месото) и кашата ја измелив пошто не џвакаше е сега ако твоето јаде пасирано можеш зеленчукот да му го испасираш а месото смели го на блендер и додади го во пасираното.

ИЗВОРНА ПОРАКА: milo20052011

zdravo mamicki , nie imame 7 meseci i 3 dena sakam da vovedam meso , me interesira kakvo meso e najdobro za pocetok po kolku da mu davam i dali da bide pasirano?pozdravce

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот milo20052011)
Непосредна врска до пораките: 2053
14.4.2012 22:21:29   
Andriance

zdravo mamicki , nie imame 7 meseci i 3 dena sakam da vovedam meso , me interesira kakvo meso e najdobro za pocetok po kolku da mu davam i dali da bide pasirano?pozdravce

Mene pedijatar me sovetuvase 2-3 pati prvo da dadam samo bujon od meso odnosno vodata vo koja se varelo.. kako shto pisa i Kikicka...ja planiram vo cetvrtok da zemam teleshko od Vero...( togash go nosat svezo)...kje zemam edno 500gr i kje go zamolam toj da mi isecka parcinja od po 40-50g...i taka kje gi zamrznam i kje davam edno po edno..i pileskoto e super ako imas domashno nekoj da ti dade.

ako ne...mozes slobdono gotovi za pocetok

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

Непосредна врска до пораките: 2054
14.4.2012 23:46:14   
milo20052011
fala mnogu i jas vo cetvrtok planiram da mu dadam ...vo trgovskiot bunjakovec imalo mesarnica nestorovski i imale svezo telesko meso,ako ima ke zemam ako ne ke zemam najverojatno gotovi od hipp kasicki

(Одговор на членот Andriance)
Непосредна врска до пораките: 2055
16.4.2012 1:47:18   
ivana89
za pocetok mesoto najdobro e da mu go blendiras...

Непосредна врска до пораките: 2056
17.4.2012 15:54:03   
AnnaMolly RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: Mihaela 2010

Rucek: mandzicka lekja so salata

Ова го прочитав на темата Денес на мени 1-3 години, па сакам да прашам кога првпат сте им дале салата на децата? И каква?
Јас до сега освен таратур со сииииитно сечкана краставица и од марула салата само младо лукче му имам дадено. Не знам дали ќе знае да џвака поголемо парче краставица или марула? Има 16 заби. Месо џвака, корки џвака, бони-топ бонбони џвака... Ваљда ќе може и салата? user posted image Филип за 2 месеци ќе полни 2 години.

Live and let live

(Одговор на членот ivana89)
Непосредна врска до пораките: 2057
17.4.2012 15:56:53   
AnnaMolly RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: ivana89

za pocetok mesoto najdobro e da mu go blendiras...

Јас не би препорачала да се блендира. Поубаво исечкај го најситно што можеш отколку да го блендираш. Јас со нож го сечкав мнооооогу ситно, по 1 мм парченца. Побрзо ќе научи да џвака детето.

Live and let live

(Одговор на членот ivana89)
Непосредна врска до пораките: 2058
17.4.2012 16:03:41   
kikicka
Салата сега од скоро почнав,краставичка патлиџан ке и дадам во раче и држе и јаде,инаку маслинките зелени мнг ги бендиса ,синоќа со мм јадевме салата онаква туто комлето со месо јајце марула парлиџан ...свашта и она дојде и вика Њам Њам...ја седнавме донас и си зимаше со раче што сака,ако нешто не и се допаѓа го плука или ако неможе да го изџвака.

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 2059
17.4.2012 16:05:42   
AnnaMolly RR
Треба да пробам и јас. А патлиџан не сум му дала уште, лани не сакаше ни да отвори уста да проба, а сега чекам асални да излезат, а не од овие пластичниве. Па ќе му дадам.

Live and let live

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 2060
17.4.2012 16:09:26   
Pepelaska *
И јас му давам салата , негде пред годинката сам бараше пошто ние секогаш јадеме салата, цела зима кркаше зимници ( цвекло,моркови, краставичиња кисели ) а сега јаде свежа зелка, марула и некогаш му давам морков. Давај Анамоли слободно поарно салата отколку други грицки user posted image .Зајковци мали

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

Непосредна врска до пораките: 2061
17.4.2012 16:10:18   
kikicka
И тоа не лупен и дадов она си апнала а лушпата ја фрлиuser posted image . Башдај му Парче за во рака да го држи ама прво ти јади да те гледа. Л јас кога јадам абер нема за да проба а татко и кога јаде како лепенка му квакнува и готово.Така и портокал јаде две парчиња во рака ,или киви инаку не јадеше.
Заборавив да кажам дека и к.краставички обожава,цвекло земав во тегло и ја седнав и ставив во тањир и така и давам и тоа мнг и се бендиса ЊАМ ЊАМ user posted image ова мнг ми е смешна кога го вика ,дека јас кога почнав со дохрана нонстоп викам њам њам.

< Поракaта ја уредил kikicka RR -- 17.4.2012 16:13:26 >

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 2062
19.4.2012 16:05:00   
Fiao
Nie od vcera prv pat probavme sokce (imame 4 meseci i 1 nedela). I dadov sokce od jabolko rastvoreno so voda 50:50 po preporaka od pedijatar, ama ic ne mi go saka user posted image pravi faci kako da i e kiselo user posted image . Kako reagiraa vasite decinja na jabolkoto? veruvam deka krusata (bidejki ni e vtora po red) poubava ke i bide.

Непосредна врска до пораките: 2063
19.4.2012 16:08:42   
Beatris
Сметај на тоа и дека прави фаци зошто не е млекце user posted image  Ќе се навикне. Исто ќе биде и со крушката додека и го научи вкусот, и за се така user posted image  

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 2064
19.4.2012 16:20:08   
Fiao

ИЗВОРНА ПОРАКА: Beatris RR

Сметај на тоа и дека прави фаци зошто не е млекце user posted image  Ќе се навикне. Исто ќе биде и со крушката додека и го научи вкусот, и за се така user posted image  

eve bas sega probav so lazice i nekolku pati zema i na krajot veke prestana da se kiseli user posted image
ocigledno ke potrae dodeka i dadam cisto sokce user posted image

(Одговор на членот Beatris)
Непосредна врска до пораките: 2065
19.4.2012 16:22:36   
Beatris
Нема врска, јас и ден денес на А и правам пример 100 грама сокче со 20 грама вода, или од око така некако отприлика. Не сакам да се учи на толку благи вкусови, а не е здраво ни за забите.

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 2066
19.4.2012 16:45:18   
Andriance

ИЗВОРНА ПОРАКА: Fiao

ИЗВОРНА ПОРАКА: Beatris RR

eve bas sega probav so lazice i nekolku pati zema i na krajot veke prestana da se kiseli user posted image
ocigledno ke potrae dodeka i dadam cisto sokce user posted image

Bravo za Angelina...ja da ti kazam se otkazav uste vtoriot pat od laziceto...da vidis kako si pie od shishe..ili ako me gleda mene pie i od casa..sega sakam da kupam so klunce..

inace i ja uste mu rastvaram so voda..na 70-80ml barem 20ml voda..ajde sega kruvce pa sliva pa banana praska kajsija mf mf

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 2067
19.4.2012 20:21:52   
light
Mojate kerka uste pravi facvo pocetok ama, posle si kerka

Непосредна врска до пораките: 2068
22.4.2012 19:32:10   
Fiao
Vcera prv pat probavme kruska. za razlika od jabolkoto so slast si ja ispi, ali vecerta pred zaspivanje dusata ni ja izvadi user posted image . Takvo dranje i vristenje otkako e rodena ne ni priredila user posted image . Celo vreme se grcese vo meseto ocigledno imase grcevi od kruskata, ama ne mi e jasno zosto tolku mnogu, a i dosta dolgo placese. I pokraj toa sto ja izmesav pola voda pola sok taa sepak taka reagirase user posted image .
Kakvo e vaseto iskustvo so kruskata user posted image

Непосредна врска до пораките: 2069
22.4.2012 19:43:01   
@Mila@
Bebuska moja ima 4 meseci i 10 dena do sega probavme jabolce i banana i pieme sokce od jabolce i se obozava,denes probavme i baby first pap i bese papacka ama ne sum sigurna okolu doziranjeto,na pakavanjeto pisuva 120 ml voda so 3 lazici a nema merilka vo pakuvanjeto,kakvi lazici koristite,jas prvo staviv prasokot pa dodavav poleka voda do sakanata gustina poretkicko da e

Непосредна врска до пораките: 2070
22.4.2012 23:01:17   
Andriance

ИЗВОРНА ПОРАКА: @Mila@

Bebuska moja ima 4 meseci i 10 dena do sega probavme jabolce i banana i pieme sokce od jabolce i se obozava,denes probavme i baby first pap i bese papacka ama ne sum sigurna okolu doziranjeto,na pakavanjeto pisuva 120 ml voda so 3 lazici a nema merilka vo pakuvanjeto,kakvi lazici koristite,jas prvo staviv prasokot pa dodavav poleka voda do sakanata gustina poretkicko da e

Golemi supeni lazici..taka barem pisuva na bugarskoto pakovanje

(Одговор на членот @Mila@)
Непосредна врска до пораките: 2071
23.4.2012 10:45:21   
Fiao
Cudna rabota sto primetiv. ako sokceto i go davam porucek go pie celo od sisence bez problem, a ako i go davam od sabajle edvaj so lazicka samo i toa nekolku malecki lazicki (ama mnogu malecki lazicki, ne kafeni).

Непосредна врска до пораките: 2072
23.4.2012 13:10:11   
*Elena*

Vcera prv pat probavme kruska. za razlika od jabolkoto so slast si ja ispi, ali vecerta pred zaspivanje dusata ni ja izvadi user posted image . Takvo dranje i vristenje otkako e rodena ne ni priredila user posted image . Celo vreme se grcese vo meseto ocigledno imase grcevi od kruskata, ama ne mi e jasno zosto tolku mnogu, a i dosta dolgo placese. I pokraj toa sto ja izmesav pola voda pola sok taa sepak taka reagirase user posted image .
Kakvo e vaseto iskustvo so kruskata user posted image

I mene mi bese strav da mu dadam kruska, poradi toa sto mi kazaa moite deka e poteska za varenje, ama vcera prv pat mu dadov sokce, go piese cel den 40ml, cisto nerazredeno i toa prvo so cucla so edna dupka se mucese, i na kraj mu staviv cucla so promenliv protok i si go ispiuser posted image Ubavo mi zaspa i si spiese da ne go urocam, vajda nemal problem so varenjeto, denes pak ke mu dadam uste malku od kruskata, posto taka terame, po 2-3 dena ista ovoska ili zelencuk...inaku sok od cisto jabolko nejke, nitu razreden so voda, a morkov obozavauser posted image

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 2073
23.4.2012 13:17:00   
Ikana
Насабајле имаш повеќе млеко, затоа не сака.

Cudna rabota sto primetiv. ako sokceto i go davam porucek go pie celo od sisence bez problem, a ako i go davam od sabajle edvaj so lazicka samo i toa nekolku malecki lazicki (ama mnogu malecki lazicki, ne kafeni).

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 2074
23.4.2012 14:20:57   
Yummy Mammy
Zenski aj kazete nekoja ideja za rucek od zelencuk za bebe od 6m i 10 dena.

Dosega jadela kompir, morkov, brokuli (i oriz), denes plus i staviv piperka i kromid, cekam da se obari i da go izbleniram. Na golemata kerka se i pravev na parea bez nikakvi zacini, no sega bidejki go staviv vo cepter tava samo dodadov edna kapka maslinovo maslo.

Kako gotvite vie za malite bebinja? Aj dajde nekoja ideja sto da se pravi za rucek, a da nema sol, vegeta, zejtin i slicno...

There are no strangers, just friends you haven''t met yet!

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 2075
Страница:   <<   < Претходна страница  81 82 [83] 84 85   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  81 82 [83] 84 85   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?