|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  83 84 [85] 86 87   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Прва нова храна на бебето
26.4.2012 12:07:08   
vanessa30
Mojotuser posted image ima 6.5 meseci i seuste ne sum mu dala jadenje so gluten, od ponedelnik planiram da pocnam so mlecni kasi si kupiv Rizolino od Podravka i Hipp mlecna kasa od praska i jabolko(pisuva na etiketata bez gluten) dodeka na nekoi Hipp mlecni pisuvase deka se so gluten. Pa ke terame vaka do 7 meseci, pa ke mu vovedam posle i gluten i meso. Inaku spanjak denes prvpat ke mu dadam pa ke vidime dali ke go saka.
Decki dali nekoj od vas mu ima dadeno na bebusot stavelj??? (toa e nesto slicno kako spanjakot) mene mi rekoa deka bil pozdrav, sto znam???? Nesakam da eksperimentiram??

(Одговор на членот elenak)
Непосредна врска до пораките: 2101
26.4.2012 12:10:34   
Beatris
Јас сум дала и штавељ и блитва, исто ти е како спанаќ, исто се спрема, а и дадов одма откако пробавме спанаќ, некаде околу 6тиот месец

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

(Одговор на членот vanessa30)
Непосредна врска до пораките: 2102
26.4.2012 13:17:04   
kikicka
Ние со глутен сме од 4м и воопшто не се плашев од реакции. Ако за некој одреден продукт се вели дека се дава на 5 месеци, јас сум го давала на 4месеци и фала богу се јаде,нити се мислам што да правам,дали ке јаде ислично. Јаде се, Краставица почна сега од 17м,цвекло исто од тегла,маслинки зелени од 18м ама ептен ги сака,овошен јогурт од кокос и јагода исто 18месеци,а чиста јагода сеуште не сум дала, мада да не верувам да има некаква реакција пошто од овошниотјогурт немаше ништо.

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот Beatris)
Непосредна врска до пораките: 2103
26.4.2012 13:23:01   
Ikana
Ако не му дадете нешто да проба откај ќе знаете дека е или не е алергично....опуштено само, и ја така, леле ова леле она и сега гледам дека треба само релаксирано, и полека без брзање, има време за се. Слушајте си ја Кика, знае што збориuser posted image

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 2104
26.4.2012 13:31:53   
stefan10
Stefan ima 6 i pol meseci i stotuku zapocna da jade kasicki od zelncuk....i dobro gi prifaka....spanak saka da jade mesano so oriz i zolcka od jajce...ubavo e da se proba se za da se znae sto saka a sto ne saka da jade.....pozdrav

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 2105
26.4.2012 14:44:58   
Beatris
ИЗВОРНА ПОРАКА: kikicka RR

Ние со глутен сме од 4м и воопшто не се плашев од реакции. Ако за некој одреден продукт се вели дека се дава на 5 месеци, јас сум го давала на 4месеци и фала богу се јаде,нити се мислам што да правам,дали ке јаде ислично. Јаде се, Краставица почна сега од 17м,цвекло исто од тегла,маслинки зелени од 18м ама ептен ги сака,овошен јогурт од кокос и јагода исто 18месеци,а чиста јагода сеуште не сум дала, мада да не верувам да има некаква реакција пошто од овошниотјогурт немаше ништо.

Потполно се согласувам!!! Порано никој не се притресувал толку за храната, па сме здрави и прави, мед ни ставале на цуцла, во млеко уште на 2-3 месеци. Е сега стварно е тоа дека храната не е иста како порано, ама јас сум за тоа децата да јадат се. Јас на А месо почнав да и давам на 6 месеци може и порано, а од 5 месеци варев месо и само водичката ја користев во кашичките да се навикнува полека. Од ништо немало никаква реакција. Сега ќе полни годинка, освен јагоди, мислам дека горе доле се пробала и што е најважно јаде се, не прави проблем ова јадам ова не... 

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

Непосредна врска до пораките: 2106
26.4.2012 15:01:32   
ivoni4ka

ИЗВОРНА ПОРАКА: Beatris RR

Потполно се согласувам!!! Порано никој не се притресувал толку за храната, па сме здрави и прави, мед ни ставале на цуцла, во млеко уште на 2-3 месеци. Е сега стварно е тоа дека храната не е иста како порано, ама јас сум за тоа децата да јадат се. Јас на А месо почнав да и давам на 6 месеци може и порано, а од 5 месеци варев месо и само водичката ја користев во кашичките да се навикнува полека. Од ништо немало никаква реакција. Сега ќе полни годинка, освен јагоди, мислам дека горе доле се пробала и што е најважно јаде се, не прави проблем ова јадам ова не... 

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 2107
28.4.2012 14:43:41   
ivana89
beatris rr isto i jas mu davam meso odd 5 meseci i nema nikakov problem od mesoto , inaku jas sum za da se dava meso od 5 mesecci bidejki e polno zo zelezo koe na bebinjata im e mnogu potrebno
ИЗВОРНА ПОРАКА: Beatris RR

Непосредна врска до пораките: 2108
28.4.2012 15:37:22   
ivoni4ka
aj da vi pokazam nesto od web stranata na Hipp ama germanskata a ako ima nekoj nema ke koregira ama ovie kasicki se zelencukovi i so meso od 4 mesecuser posted image user posted image
http://www.hipp.de/beikost/produkte/menues/menues-nach-dem-4-monat/ a kaj nas ne se takvi neznam zosto se ralcni kasckite za nasite bebinja i za germanskite. za ovosnite kasicki i za sokcinjata tuka nekade se pogledajte

(Одговор на членот ivana89)
Непосредна врска до пораките: 2109
28.4.2012 20:14:51   
kikicka
Ивони4ка Мк е малку уназад со тие призводи. Овде ги има доста овие новите со омега 3 демек а и доста друг избор за каши дали млечни или овошни,зеленчукови а во Мк тешко се наоѓа.

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот ivoni4ka)
Непосредна врска до пораките: 2110
28.4.2012 22:50:53   
ivoni4ka
kikicka drugo mi bese muabetot kako moze kaj niv kasicki vakvi zelencukovi da se od 4 mesec a kaj nas pokasno 6 pa 8 mesec spored nivnite prvo treba da se pocnuva so zelencuk a pa dobro nli i tie tamu se bebinja ovie kaj nas zosto e razlicno toa ne mi e jasnouser posted image

Непосредна врска до пораките: 2111
28.4.2012 23:10:56   
bombica
Ивоничка педијатри и кај нас имаат т различен став околу тоа со што да се почне. Некои дури препорачуваат со житарици така да родителот е тој што ќе одлучи.
А во врска со линков т.е кашиве на хип не ми е јасно како може на каша во која има јагоди и малини да пишува 4+ и во каша со пилешко во која има кромид 4+user posted image За мене не е нормално на 4 месечно бебе да му се дава кромид а за јагода да не правам муабет.Јас никогаш не се раководам по возраста што ја пишува на кашите.Секогаш читам состав.

< Поракaта ја уредил bombica -- 28.4.2012 23:15:16 >

Непосредна врска до пораките: 2112
28.4.2012 23:17:07   
Andriance
ИЗВОРНА ПОРАКА: bombica

Ивоничка педисо што да сјатрите и кај нас имаат различен став околу тоа со што да сее почне. Некои дури препорачуваат со житарици така да родителот е тој што ќе одлучи.
А во врска со линков т.е кашиве на хип не ми е јасно како може на каша во која има јагоди и малини да пишува 4+ и во каша со пилешко во која има кромид 4+user posted image За мене не е нормално на 4 месечно бебе да му се дава кромид а за јагода да не правам муабет.Јас никогаш не се раководам по возраста што ја пишува на кашите.Секогаш читам состав.

Se soglasuvam celsono..baska toa si e politika na samata kompanija...videte FRUTEK na primer..oni nemaat nishto pred 6 meseci samo zatoa shto neli go promoviraat ekskluzivnoto doenje do 6m..kaj niv i jabolko e 6+....ja ic ne se rakovodam spored toa, tuku si go slusam prvo mojot pedijatar a posle i mojot instinkt...ja meso prv pat dadov denes na 7.5m...jajce uste ne sum dala..gluten od 6m..a za jagodi ne mi ni teknuva...btw HIPP imaat od 4+ i shpageti bolonjeze user posted image bog da cuva

< Поракaта ја уредил Andriance -- 28.4.2012 23:18:32 >

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

(Одговор на членот bombica)
Непосредна врска до пораките: 2113
29.4.2012 2:08:11   
ivana89
pa toa e taka bidejki vo germanija e normalno da se dava meso od koga ke mu vneses na bebeto vo ishranata zelencuk i ovosie ....zatoa i da dade nekoj meso od taa vozrast nema nisto da mu bide na bebeto isto kako i na bebinjata vo germanijauser posted image i jas na moeto mu davam meso od 5 meseci....pa za nekoee vreme ke ddojdat i vo mk tie kasi i pediatrite ke preporacuvaat meso , isto kako i za site drugi stvari sto izleguvaat prvo vo stranstvo pa posle vo mk
ИЗВОРНА ПОРАКА: ivoni4ka

kikicka drugo mi bese muabetot kako moze kaj niv kasicki vakvi zelencukovi da se od 4 mesec a kaj nas pokasno 6 pa 8 mesec spored nivnite prvo treba da se pocnuva so zelencuk a pa dobro nli i tie tamu se bebinja ovie kaj nas zosto e razlicno toa ne mi e jasnouser posted image

Непосредна врска до пораките: 2114
29.4.2012 9:06:25   
kikicka
Со согласувам,секогаш е така. Не ми се ни праве муабет за педијатрите оти одма се нервирам за тоа доахраната и доењето.

ИЗВОРНА ПОРАКА: ivana89

pa toa e taka bidejki vo germanija e normalno da se dava meso od koga ke mu vneses na bebeto vo ishranata zelencuk i ovosie ....zatoa i da dade nekoj meso od taa vozrast nema nisto da mu bide na bebeto isto kako i na bebinjata vo germanijauser posted image i jas na moeto mu davam meso od 5 meseci....pa za nekoee vreme ke ddojdat i vo mk tie kasi i pediatrite ke preporacuvaat meso , isto kako i za site drugi stvari sto izleguvaat prvo vo stranstvo pa posle vo mk
ИЗВОРНА ПОРАКА: ivoni4ka

(Одговор на членот ivana89)
Непосредна врска до пораките: 2115
29.4.2012 11:31:40   
light
I jas isto. Ne se vodam po toa sto pisuva vo kastie sto vikas spbageti bolonjeze od 4 mesec koja logika, jas gluten uste ne sum i dala na k, meso pocnav 6 i pol po preporaka na pediatar ,jajce uste ne sum dala posto mm e alergicen i mi e strav a i dr mi rece posle 8 meseci pa moze ke pocekam i do edna godina ne znam ke vidime, ne znam koga moze patlixhance da i davam

Непосредна врска до пораките: 2116
29.4.2012 14:50:17   
Kockicka
RR poiskusni mamicki aj ve molam za eden sovet moze e glupavo ama stvarno ne mi e jasno vo tekot na denot user posted image pie po 100 ml Humana ( obicno pred spienje ) a denes i kupiv hipp baby first pap ima li nekoja vrska sto i vo nego ima adaptirano mleko sto znaci razlicni se jas davam humana a tamu hipp user posted image user posted image

(Одговор на членот light)
Непосредна врска до пораките: 2117
29.4.2012 20:56:13   
Kockicka

ИЗВОРНА ПОРАКА: Kockicka

RR poiskusni mamicki aj ve molam za eden sovet moze e glupavo ama stvarno ne mi e jasno vo tekot na denot user posted image pie po 100 ml Humana ( obicno pred spienje ) a denes i kupiv hipp baby first pap ima li nekoja vrska sto i vo nego ima adaptirano mleko sto znaci razlicni se jas davam humana a tamu hipp user posted image user posted image

user posted image NIKOJ NEZNAE

(Одговор на членот Kockicka)
Непосредна врска до пораките: 2118
29.4.2012 22:16:17   
vesnab
kokicka kakva vrska ima toa, slobodno davaj mu na user posted image neka si jade, i moeto pie aptamil a jade na hipp baby first pap

Непосредна врска до пораките: 2119
29.4.2012 23:36:31   
Natuska85

ИЗВОРНА ПОРАКА: Kockicka

Мислам нема врска.Ние кога почнавме со Ад пиевме Аптимил,а јадевме млечни каши и на хип и на нестле.

"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."

Непосредна врска до пораките: 2120
30.4.2012 22:42:57   
Ikana
Јас денес се изнакупив каши и сокови на Хипп. Купив сокови од јаболко, круша /тоа има пробано/ потоа од кајсија, праска, банана и морков. Од се купив и сокче и каша, па здравје од утре понувам со каша од јаболко па каша од круша.
Е сега знам дека не треба повеќе од 2 вкуса неделно, ние пред 5 дена почнавме прв пат со јаболко, денес ни беше прв ден со круша.
Планирам на еден вкус 4 дена да се задржам и потоа само ќе и комбинирам. Откога ќе завршам со овие вкусови, што смеам наредно да и дадам...?

< Поракaта ја уредил Ikana -- 30.4.2012 22:44:09 >

(Одговор на членот Natuska85)
Непосредна врска до пораките: 2121
30.4.2012 22:45:42   
Maca25
банана на пр. па морков и јаболко, па ќе почнеш да и мешаш повеќе овошки заедно.

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 2122
1.5.2012 0:28:37   
Andriance
slivata srce ne ja zaboravaj...mozes i jabolko sipka....mesavini od site (najubavi se) jas davam i dunja od kompot..mozes baby first pap da go mesas so nekoe ovoshje..toa ti e od 4+ i bez gluten

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 2123
1.5.2012 9:15:46   
kikicka
Јас не сум за компоти давање ,мојата повраќаше одма од нив, Икана ти кога ке завршиш со овошките ете како маца што ти пишала јаболкои морков па после тоа почни,морков,компирче и надаље.Кога ке завршиш и со зеленчукот слободно комбинации од се,можеш дури и да воведеш 2 заменски оброци ,овошје за ужина а зеленчук за ручек.

(Одговор на членот Andriance)
Непосредна врска до пораките: 2124
1.5.2012 10:18:14   
Maca25
Икана знаеш што прави снаа ми, почна со овошје и истиот месец и со зеленчук, односно со компир, морков, пашканат, целер, тиквичка. Она додека го вари зеленчукот додава и 40мл. млеко (АД) и после го прецедува зеленчукот. Знам дека сакаш М. да пие и млеко и да јаде, и ако е можно во храната да и ставиш и млекце, па еве ти еден совет како да го изведеш тоа.

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

Непосредна врска до пораките: 2125
Страница:   <<   < Претходна страница  83 84 [85] 86 87   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  83 84 [85] 86 87   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Кое име е подобро
Gringo

Се двоумиме :) ова ни е прво бебче

Павлинка (8%)

Павлина (28%)

Паола (64%)

Број на сите гласови: 148

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!