*Elena* -> RE: Прва нова храна на бебето (23.4.2012 13:10:11)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Fiao Vcera prv pat probavme kruska. za razlika od jabolkoto so slast si ja ispi, ali vecerta pred zaspivanje dusata ni ja izvadi [sm=smiley13.gif]. Takvo dranje i vristenje otkako e rodena ne ni priredila [sm=smiley13.gif]. Celo vreme se grcese vo meseto ocigledno imase grcevi od kruskata, ama ne mi e jasno zosto tolku mnogu, a i dosta dolgo placese. I pokraj toa sto ja izmesav pola voda pola sok taa sepak taka reagirase [sm=smiley13.gif]. Kakvo e vaseto iskustvo so kruskata [sm=zmeden.gif] I mene mi bese strav da mu dadam kruska, poradi toa sto mi kazaa moite deka e poteska za varenje, ama vcera prv pat mu dadov sokce, go piese cel den 40ml, cisto nerazredeno i toa prvo so cucla so edna dupka se mucese, i na kraj mu staviv cucla so promenliv protok i si go ispi[sm=smiley36.gif] Ubavo mi zaspa i si spiese da ne go urocam, vajda nemal problem so varenjeto, denes pak ke mu dadam uste malku od kruskata, posto taka terame, po 2-3 dena ista ovoska ili zelencuk...inaku sok od cisto jabolko nejke, nitu razreden so voda, a morkov obozava[sm=bravo.gif]
|
|
|
|