Yummy Mammy -> RE: Прва нова храна на бебето (7.4.2012 9:15:35)
|
Ajde i jas da se priklucam na temava. Moevo bebe ima skoro 6 meseci i pocnav da mu davam sokce od jabolce - lupeno i cisteno vo power juser (posto jabolkite mi se od kaj svekor mi od dvorce, neprskani, pozdravi amin). I dadov i HiPP sokce od morkovce i detevo 4 dena ne kakase, pa se vrativme pak samo na jabolceto. Vcera probav da i dadam i ispasirana jabolka so lazice, no so sila nekako. Moevo dete ne saka niti cucla, niti lazalka, niti lazice, nisto sto ne e cice. Imal li nekoj drug vakov problem? I kako go ranite deteto? Jas deka golemata kerka jadese se i sesto i nikogas so nea sum nemala slicen problem, ova mi e nekako mnogu cudno. Se sekavam koga golemata kerka imase nepolni 6 meseci, nie bevme na rucek so kumovite i jas so mene nosev edna teglicka jabolce za sekoj slucaj, da ne stanuvam od rucek da ja dojam, ako mi pritreba da pocneme da se ranime. I site majki me predupredija da ne se panicam zasto deteto ke proba dve zalcinja i tolku, normalno bilo. Znaci jas koga pocnav da i davam na kerka mi, toa kraj nemase, ja zavrsi teglickata i uste barase. Kako cel zivot da jadela i da dzvakala. Ne e bitno dali so cucla, so lazice, so prsti... so se jadese... a sega ova malovo, stvarno ne znam kako da go ranam... Se pluka...
|
|
|
|