Hopeful RR -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела ( II дел ) (18.11.2014 18:30:43)
|
Девојки, еве ме, и со добри, и со лоши вести. Додуша може не се лоши, ама во моментов многу се нервирам. Прво, бебињата се супер, здрави прави, со таман димензии за 12+6. Мрдаа, се движеа, ги видов во 4д, ептен се срциња [sm=smiley1.gif] Си имаат постелки,с е супер, хематомот е речиси скроз ресорбиран, помал е од 10мм и веќе не морам да бидам на боледување, фала богу! Кринон веќе не мора, прогестерон ампули по една на 7 дена, и Фемибион 2. Докторот мереше за приска, за тоа ќе пишам во другата тема, резултатите ќе бидат готови утре, се надевам ќе биде ок. Она што ме онерасположи е глупата бактерина на уринокултурата, која е незгодна затоа што е резистентна на се живо и диво, и плус јас алергична на Пеницилин, единствена опција е Лендацин, кој се прима само интравенозно, преку инфузија. Секако може во Систина тоа, но сигурно кошта ѓавол и пол и се договоривме да видам со матичната. Матичната, како и по обичај, откако измрчи за сите пари, ми рече дека кај нив не се дава тоа, и дека нема шанси ни на Гак, и да си одам во Систина. На Гак немало да прифатат извештај од Систина, и слични муабети. По долготрајно натегање, се согласи да ми даде болнички упат за на Гак, па да се снаоѓам сама. И сега седам дома, колку што сум среќна со цуфките, толку и нервозна пошто стварно не знам што со тој глуп упат - кај да идам на Гак? Што да им кажам? Како ќе ми ставаат инфузија? Исто така, ја прашав дали она мисли дека има и друг начин, да не може со увин чај, дали е неопходен антибиотик, и онаква - е па не е ова којзнае колкава количина на бактерија па да ве плашат таму, ама сепак мора антибиотик, и немаш друга опција, оди си во Систина. Ама осигуреник сум, плаќам, мора да има начин, што ако не постои приватна болница?! Еее тоа ти така мислиш, Фондот и Министерот не мислат така! И ај сеа...
|
|
|
|