Bethany -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела ( II дел ) (14.11.2014 0:47:19)
|
Dobredojde Saska123 i cestitki. Imaj lesna i ubava bremenost. Bolkite vo polovinata se normalni, i jas gi imam, duri i takva podmukla bol, konstantna, ama izdrzljiva. A za bubrezite ne znam, da ne si nesto nastinata, ili ti se prenesuva bolkata od polovinata na bubrezite, pa ti se pricinuva? Jas da se prijavam. Bev na pregled tuka na privatno i spored merkite sum 10+3, a spored data na posledniot ciklus sum 9+ nekoj den. Malku napred, ama doktorka mi kaza deka najverovatno sum ostanala bremena vednas posle ciklusot, sto e i tocno. Mudro kutev za utrogestanot, uste ja prasuvav namerno dali e se dobro, se zalepeno ko sto treba i taa mi vikase: da, da, se e vo red. Taka da definitivno ke prekinam so utrogestan, dodusa uste edna kapsula mi ostana i tolku. Mi zakaza prv skrining za 3 nedeli, a maticnata mi ima zakazano za 4 nedeli od denes. Ke treba kaj maticnata za brisevi da odam, a za skrining mozebi i tuka kje odam, pa i kaj maticnata, kje vidam. Ovaa mi e nekako podoverliva doktorka od maticnata. Jas i preeska imav macnini i bolki i grcevi vo stomakot, lezev pa se potsmirija bolkite, a za protiv macnini jadev zu-zu. Definitivno samo testo e lek za mene :))
|
|
|
|