RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела ( II дел ) [chat] (Целосна верзија)

Форум >> [Бременост] >> Бременост и породување

Порака

Bea -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела ( II дел ) [chat] (17.9.2015 16:29:03)

Tea, во 6-та недела, значи околу 2 недели по позитивнот тест.

AngelOfArh -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела ( II дел ) [chat] (18.9.2015 13:56:21)

Здраво лепотици, примате ли нова трудница? Прво па почнувам од овде, тазе бремена, во 6та недела односно 5+4. Инаку бебе чекано речиси 2 години. Сега засега се е во ред, за две недели ќе го слушнеме срценцето на нашето гравче. Поздрав!

Melanija RR -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела ( II дел ) [chat] (19.9.2015 12:28:50)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] да имаш лесна бременост[sm=bravo.gif]

Felly RR -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела ( II дел ) [chat] (19.9.2015 17:47:05)

AngelOfArh, од убава тема ја почнуваме дружбава. Да си имаш убава и лесна бременост и за 9 месеци да се читаме и на темите за Бебе [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

ivoni4ka -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела ( II дел ) [chat] (24.9.2015 18:17:34)

Женчиња да се пријавам тука денес правев тест и се појавија [sm=modricrtici.gif] само уште да потврдам кај матичниот

ivoni4ka -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела ( II дел ) [chat] (30.9.2015 9:56:26)

Мешенца, ЈАС сама ли сум овде ?
Изгледа е така, инаку за некоја да ми се приклучи давам репорт, вчера бев на лекар и сеуште не се гледа бременост , докторот ми рече за 1 недела повторно да отидам.

SOLE -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела ( II дел ) [chat] (30.9.2015 19:59:25)

Ivoni4ka, јас позитивен домашен тест видов на 21.09 а наредниот ден и преку крв потврдивме, и закажав прво ехо на 05.10. Сега едваи чекам. Поздравче и со лесно

emilija28 -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела ( II дел ) [chat] (2.10.2015 10:44:30)

Zdravo da se prijavam i jas nekade 6 nedela sum vo ponedelnik imam zakazano eho pa na site so sreka i lesna bremenost

bebea -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела ( II дел ) [chat] (3.10.2015 12:05:48)

Ivoni4ka jas na 28.09 imav pozitiven test, dr den bev kaj maticniot, istoto i mene mi se sluci na eho ne se gledase bremenost pa ke odam za edna nedela povtorno.
Kako se osekas ti imas li nekoj simptomi, mene mi e prva bremenost pa malce se zagriziv... ima li prostor za griza ?

emilija28 -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела ( II дел ) [chat] (4.10.2015 10:23:38)

mene na tretiot pregled mi potvrdija bremenost
jas otidov na lekar prviot den koga mi kasnese i ne mozese nisto da se vidi sega cekam za srceva akcija
a simptomi nemav nikakvi ama taka mi bese i vo prvata bremenost

SOLE -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела ( II дел ) [chat] (4.10.2015 11:18:28)

Znaci site sme tuka nekade isto, mene mi e prv pat i neznam dali e normalno tolku rano da mi pocne losenjeto, po cel den mi se gadi a ne povrakam, utre sum ne eho vo Remedika i mnogu sum vozbudena i nestrpliva. Pozdravce i so lesno na site

bebea -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела ( II дел ) [chat] (4.10.2015 14:00:56)

Emilija fala za odgovorot , nema potreba da se grizam se ke bide vo red :) Jas nemam posebno nekoi simptomi , osven gradite sto me bolat i malce vo predelot kaj jajnicite , mozebi e uste rano :)

ivoni4ka -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела ( II дел ) [chat] (5.10.2015 8:11:23)

bebea нема место за паника, и кај мене така често прави прв пат кога ќе отидам да не покаже бременост, па така е и овој пат мината недела во вторникот бев на преглед и докторот не можеше да види бременост и ми рече за оваа недела да отидам повторно, а на 25 септеври после 3 дена доцнење правев тест и ми покажа [sm=rozacrtici.gif]

не се грижи ќе ја видат бремеността

поздрав

Kvisko -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела ( II дел ) [chat] (5.10.2015 10:41:59)

Ихихи ама сте се намножиле труднички. Со лесно на сите и да ви растат убаво мешињата. Инаку бременоста најдобро се гледа две недели после позитивен тест пред тоа е прилично рано за било што. Без паника.
Sole ти пишав и на другата тема дека и јас имав многу рано лошење и мачнини и дека е нормално и е добар знак. Тоа значи дека ембрионот/ембриончињата добро се закачиле и си напредуваат. Ќе видиш и денес на ехо. Баш сакам да знам колку се. Инаку и јас не повраќав туку иамв само мачнини.

LoveableMe RR -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела ( II дел ) [chat] (5.10.2015 11:08:45)

ИЗВОРНА ПОРАКА: SOLE

Ivoni4ka, јас позитивен домашен тест видов на 21.09 а наредниот ден и преку крв потврдивме, и закажав прво ехо на 05.10. Сега едваи чекам. Поздравче и со лесно

Среќно на сите нови трудници. Ја чекаме СОЛЕ денес[sm=smiley1.gif][sm=bravo.gif]

Melanija RR -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела ( II дел ) [chat] (5.10.2015 14:44:24)

ivoni4ka, bebea ,emilija28 , SOLE [sm=bravo.gif] имајте лесна бременост

Како сте,како се бебушки,до каде сте со контроли?

bebea -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела ( II дел ) [chat] (5.10.2015 15:36:09)

Fala Melanija [sm=smiley36.gif] . Jas nemam nekoj posebni simptomi osven gradite i od vreme na vreme bolka vo dolniot del od stomakot, sto rekoa e normalno. Samo vcera mi bese malce cudno me bolese desnata noga kaj preponot ama pretpostavuvam od zamor, denes veke ne me boli :) denovive odam na kontrola i ke vi pisam kako sum pominala :)

ivoni4ka -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела ( II дел ) [chat] (5.10.2015 16:40:29)

Jas utre popladne ke odam na kontrola pa ke videme I ke vi pisam

SOLE -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела ( II дел ) [chat] (5.10.2015 17:33:42)

Zdravo zenski, eve me mene so ubavi vesti, go vidovme plodot, edno e ama neka bide se kako sto treba da e zdravo i pravo, posto betata bese dosta visoka si mislevme mozebi se dve no kako i da e srekna sum do beskraj! Inaku denes sum 5 nedeli i 5 dena i se iznenadivme i izraduvavme deka i srcenceto pocnalo da mu cuka, doktorot prvo rece rano e moze i nema da se cue no sepak se slusna [sm=bravo.gif]. Ajde sega cekam da se pofalite i vie. So lesno

emilija28 -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела ( II дел ) [chat] (5.10.2015 20:14:24)

Imame srceva akcija i kaj mene deneska sum 6+1 nemam macnini dobro mi e samo poveke si spijam
I ne mozev veke da izdrzam kazav na najbliskite sega mi e malku sube moze e malku rano ama pak za ubavo e i vo prvata bremenost na 15 noemvri vidovme kako cuka srceto a na 21 veke morav da kazam na eden drugarski imenden oti epten bese ocigledno ne pusev i piev sok hahaha
Moze i treba da ne se kazuva do 3 mesec ama eve jas ne mozev da izdrzam pozzz do site

LoveableMe RR -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела ( II дел ) [chat] (6.10.2015 9:31:50)

SOLE и emilija28 честиткииииииииии[sm=bravo.gif], ве чекаме и другите со детали од прегледот[sm=bravo.gif][sm=duda.gif]

gina -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела ( II дел ) [chat] (7.10.2015 13:19:43)

SOLE и emilija28 cestitki za bremenosta [sm=bravo.gif]
i na site drugi novi rr cestitkii

Felly RR -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела ( II дел ) [chat] (7.10.2015 13:59:22)

Со лесно на сите нови [sm=nosecka.gif]
[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

bebea -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела ( II дел ) [chat] (7.10.2015 20:14:46)

Bev denes na kontrola , se vide bremenosta na eho , sega cekame srceva reakcija za nedela dena :)

ivoni4ka -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела ( II дел ) [chat] (7.10.2015 23:04:48)

Bev denes na kontrola imame potvrda za bremenost [sm=bravo.gif] . 5 nedeli I 6 dena sum. Nemame uste srceva akcija na kontrola za 2 nedeli. I uste 1 rabota doktorot mi kaza da pocnam so kleksane kako preventive bidejki imam 2 abortusi prethodno Eden so prestanata srceva akcija I 1 so krvarenje. Ne mi e jasno zosto kleksane

Страница: <<   < Претходна страница  32 33 [34] 35 36   Следна страница >   >>