RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела ( II дел ) [chat] (Целосна верзија)

Форум >> [Бременост] >> Бременост и породување

Порака

wanna be mum -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела ( II дел ) [chat] (4.2.2016 15:32:53)

devojce smeni ja maticnata-nema tuka nisto samo si odis kaj novata i taa vrsi odjava-prijava kaj starava nemora da se pojavuvas, pa baraj od novata/noviot dr da ti dade upat za specijalust pa toj ti dava predlog za komisija :)
Skratena verzija e da platis pregled na privatno uste utre i toj da ti dade predlog za na komisija. Uste krvaris?

*devojce* -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела ( II дел ) [chat] (6.2.2016 15:06:28)

dve nedeli bese ok ama sabajle pak prokrvavev malku.Inaku se dogovoriv so starata maticna od naredna nedela pocnuva so fond i ke si prodolzam kaj nea zamenava kaj lozankovski katastrofa odnos.Mi zakaza eho na 15ti i posle so upat na klinika za krv i ke sme ja napraele priskata.pa zdravje za nareden skrinin so vreme i so asalna doktorka.

kiki83 -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела ( II дел ) [chat] (12.2.2016 17:22:25)

Zdravo devojki, pred pet dena imavme pozitevin test i ni zakazaa kontrola za dve nedeli.mi se javi problem imam zapek a ne smeam da se napnuvam cél den se nerviram da ne mu se sluci nesto na plodot.Ve molam kazete sto da pravam jadam tecna hrana i suvi slivi mn sum isplasena[sm=smiley19.gif]

Hopeful RR -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела ( II дел ) [chat] (12.2.2016 17:30:58)

Kiki83, нека не те фаќа паника, сите сме биле во такви ситуации [sm=smiley1.gif] Секако избегнувај да се напнуваш, и оди ептен кога ќе дојде на крај [sm=smiley36.gif]
Пиј мнооогу вода, миниму 2л на ден, а за сувите сливи, финтата е да ги покиснеш од вечер во чаша вода, на пример 10-15 сливи, и следното утро да ги изееш сливите и да ја испиеш водата. Ако не тоа утро, следното веќе ќе трчаш.

kapina -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела ( II дел ) [chat] (12.2.2016 18:14:20)

Zemi od aptekata edni apcinja od aloe vera mnogu pomagaat jas niv gi koristam smeat da se koristat i vo bremenost

angelce83 -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела ( II дел ) [chat] (15.2.2016 9:49:45)

Доброутро на сите [sm=smiley1.gif]
Јас сум нова на форумот, бремена сум 6 недела - втора бременост. Открив многу рано дека сум трудна, бев на лекар претходната недела докторот виде мала црна точка и рече да дојдам за 1 недела. Но многу чудно се чувстувам, дали е рано за симптоми незнам но еден ден ми се лоши а веќе друг ден ништо не ми е [sm=zmeden.gif] Помалку се загрижувам, ве молам кажете ми од кога почнавте да имате симптоми за бременост и најчесто какви [sm=nosecka.gif]

Neurotoxin RR -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела ( II дел ) [chat] (15.2.2016 10:45:27)

Angelce83, честитки

Не е рано за симптоми, јас исто рано открив, токму заради симптомите, ми беше чудно она што го чувствував, на почетокот и кај мене беа така, еден ден лошо еден ден како ништо да не ми е, но после си продолжија мачнините, заморот, повраќањето, киселините, градите...да не набројувам и сеуште траат [sm=smiley36.gif] Се надевам дека се ќе биде во ред.

angelce83 -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела ( II дел ) [chat] (15.2.2016 10:52:08)

Neurotoxin RR од која недела почна да чувстуваш по изразени симптоми, јас од денес вледувам во 6-недела, што значи уште сум 5недели + 1 ден, па затоа не сум сигурна [sm=zmeden.gif] Од кога почна да повраќаш?

Neurotoxin RR -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела ( II дел ) [chat] (15.2.2016 11:05:54)

Мачнините ми почнаа пред да влезам во 6-та недела, или само што влегов, кога го направив тестот немав некои мачнини, од време на време губев воздух и ми беше тешко во желудникот, ама не по цел ден како сега, ама веднаш после една недела почнаа вистински мачнини, повраќав од 8-ма недела, ама не е тоа интензивно, знаеше да ми се случи навечер, или сега и преку ден, ако јадам благо. И мене ми е втора бременост, со првата беше пострашно, некаде околу 10-та недела (сега сум 10-та), почнав со интензивно повраќање, што и да ставев во уста враќав, и чај и вода..., и реално не престана после 12-та, ми престана некаде околу 16-та недела. Се надевам сега нема да биде така [sm=smiley36.gif] и се надевам кај тебе ќе биде полесно.

angelce83 -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела ( II дел ) [chat] (15.2.2016 11:16:06)

Ти благодарам многу Neurotoxin RR [sm=smiley1.gif]
Се надевам ќе почнат поинтензивни, му спомнав и на докторот но ми рече додека ги има се појавуваат е ок, само ако ги снема скроз тогаш не е добро. Мене вака ми се слошува на моменти, ми иде нагон за повраќање но не повраќам, па здравје ќе видиме.
Втора бременост ми е а повеќе сум уплашана, се нервирам зошто сум таква [s[sm=smiley13.gif]m=smiley19.gif]

lilika9 -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела ( II дел ) [chat] (15.2.2016 12:57:00)

Ангелче и јас сум бремена 5+2, тоа се рачуна како 6та недела? бидејќи јас си читам работи на форум како да сум 5та недела :) прва бременостг ми е па не знам точно како одат работите. на преглед уште немам отидено, закажав за сабота.

angelce83 -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела ( II дел ) [chat] (15.2.2016 13:12:10)

Честитки lilika9 [sm=bravo.gif] ајде со лесно.
Тука сме и двете, јас бев на лекар претходната недела кога дознав но само мала црна точка се гледаше, сега во четврток ќе одам пак па ќе видиме. Ако си веќе 5+2 се смета дека си влегла во 6-та недела [sm=smiley1.gif] Чувствуваш нешто, почнаа симптоми [sm=nosecka.gif]

lilika9 -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела ( II дел ) [chat] (15.2.2016 13:51:46)

Аа па значи 6та сум била :) а јас си гледам слики како се развива за 5та :) па јас и за тоа не отидов на преглед пред 6та, бидејќи ми беше страв да не ме фати некоја паника ако не се гледа убаво. Па си рачунав во 6та да одам а тоа се паѓаше сабота, значи сега во 7ма ќе одам :) Инаку јас 4 години се борев со неплодност и еве сега конечно бидна,сум поминала и инсеминации и хистеро-лапароскопија, и на крај природно си дојде. од симптоми немам нешто посебно, ми се гади од јадење само, и ме боли грб многу. како што дознав прекинав и да спијам нормално, станувам рано, ама тоа е од што сум пресреќна а и уплашена дали ќе биде се ок. со лес кај сите :)

lilika9 -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела ( II дел ) [chat] (15.2.2016 16:43:39)

Имам и болки во стомакот како грчеви од време на време и зголемен бел исцедок ама сето тоа било ок

lolla RR -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела ( II дел ) [chat] (15.2.2016 17:18:42)

ИЗВОРНА ПОРАКА: angelce83

Neurotoxin RR од која недела почна да чувстуваш по изразени симптоми, јас од денес вледувам во 6-недела, што значи уште сум 5недели + 1 ден, па затоа не сум сигурна [sm=zmeden.gif] Од кога почна да повраќаш?

ангелче, индивидуално е сето она што го наброи, но сосем нормално е еден ден да ти се гади еден не. Исто така, не секоја трудница повраќа. Јас на пример ниту еднаш не повратив, а мислам дека почна да ми се гади накај 7 недела, откако ги видовме срценцата.

Ајде со лесно на сите нови трудници.

scared RR -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела ( II дел ) [chat] (15.2.2016 20:13:52)

Јас сум веке 14 недела и до сега ниту еднаш сум повратила, ниту ми се гадело, мачнини, киселини ништо од тоа. Од почетокот бев загрижена ама сосема нормално било и сега се радувам што е така [sm=smiley1.gif]

scared RR -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела ( II дел ) [chat] (15.2.2016 20:16:22)

ИЗВОРНА ПОРАКА: lilika9

Аа па значи 6та сум била :) а јас си гледам слики како се развива за 5та :) па јас и за тоа не отидов на преглед пред 6та, бидејќи ми беше страв да не ме фати некоја паника ако не се гледа убаво. Па си рачунав во 6та да одам а тоа се паѓаше сабота, значи сега во 7ма ќе одам :) Инаку јас 4 години се борев со неплодност и еве сега конечно бидна,сум поминала и инсеминации и хистеро-лапароскопија, и на крај природно си дојде. од симптоми немам нешто посебно, ми се гади од јадење само, и ме боли грб многу. како што дознав прекинав и да спијам нормално, станувам рано, ама тоа е од што сум пресреќна а и уплашена дали ќе биде се ок. со лес кај сите :)

Со лесно да ти е мила :) и јас слична приказна после сите перипетии, инсеминации природно останав, и јас бев исто уплашена, со господ напред се ке е ок, ние тераме 14 недела веке [sm=smiley1.gif]

angelce83 -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела ( II дел ) [chat] (16.2.2016 15:18:16)

Ti blagodaram lolla RR
Vekje od vcera popladne pocna losenjeto, duri koga si odev od rabota zastanav so kola so 4 zmigavci mi se slosi od miris od cigari, edna koleska pusese pred da zaminam i tolku mi se slosi sto edvaj vlegov vo kola. Sinokja isto mnogu me bolea gradi, nemozev da gi dopram, pa ete gi simptomite tuka se [sm=smiley1.gif]
Ti koja nedela si sega, bliznacinja nosis..?? Ajde so srekja i so lesno [sm=bravo.gif]

angelce83 -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела ( II дел ) [chat] (16.2.2016 15:40:57)

scared RR te citav malku pogore i gledam deka odis kaj Ivanovski vo Sistina, jas so prvata bremenost bev kaj nego on me poragase i sega planirav pak, no malku me zamisli iskreno vaka sto pisa. Ne deka nemav primeteno deka e malku rasean, sigurno od mnogu pacienti toa uste pred 3 godini zboram, sega neznam kako e [sm=zmeden.gif]
Ajde so lesno kaj site, pa pisi ni kako si pominala na sleden pregled kaj nego [sm=smiley1.gif]

Anamama -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела ( II дел ) [chat] (3.3.2016 10:22:52)

Zdravo idni mami ! Jas sum od denes tuka. Bremena sum 5+6 . Bev na pregled utvrdena e crna tocka :) . Pijam magnezium I folna no I dabrostan poradi iscedok nautro poslednava nedela portokalovo rozenikav. Imam ko predmentrualni bplki popladne. Cestitki I so lesno na Site. Spodelete iskustva.

SOLE -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела ( II дел ) [chat] (3.3.2016 11:25:42)

Anamama [sm=bravo.gif] честитки и со лесно цела бременост, сега уживај, одмарај и мисли позитивно се ке биде во ред, бoлките се индивидуална работа, некој ги има некој не, ти редовно оди си на контроли и слушај доктор што ке ти каже. Поздрав

angelce83 -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела ( II дел ) [chat] (4.3.2016 11:14:55)

Cestitki Anamama, ajde sega so lesno [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Znaci mene me mene nekoe vreme, zosto mnogu loso se cuvstvuvam, po cel den mi e loso, nemozam nisto da jadam, sto i da jadam odma me tera na povrakjanje, nemam nikakva energija i konstatno imam nagon za povrakjanje [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]
Sega sum 8nedela, ve molam pomagajte, nemozam nisto da jadam nitu pijam. Nemozam jogurt, mleko, obicna voda nisto...[sm=smiley13.gif]

SOLE -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела ( II дел ) [chat] (4.3.2016 20:38:52)

Angelce83, иста бев и јас, но се ке помине не се секирај мора да издржиш за арно е [sm=smiley1.gif], обидувај се да јадеш барем по малку, мали оброци а почесто, јади бисквити, бадеми, лешнаци (непечени), во краен случај ако ептен ти е неиздржливо иди на инфузија мене така ми велеше докторот, инаку ми помина лошењето некаде 13та-14та недела. Ајде со лесно [sm=bravo.gif]

весник -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела ( II дел ) [chat] (6.3.2016 21:34:19)

Девојки ај доколку имате број од биохемиска лабораторија на Гак пишете ми го во приватна порака..фала Ви!

kiki83 -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела ( II дел ) [chat] (7.3.2016 12:18:54)

Здраво,еве и јас да се приклучам 8гн+3 дена бевме на контрола се е во ред бебето си е во ред си се развива.
Од терапија примам омегазон,бетаимуне.аспирин,3x1 утрогестан.на пет дена прогестерон депо.Од скоро почнав со магнезиум по едно на ден.

Страница: <<   < Претходна страница  44 45 [46] 47 48   Следна страница >   >>