Neurotoxin RR -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела ( II дел ) [chat] (30.1.2016 9:02:09)
|
Здраво Росси, најпрво честитки за [sm=rozacrtici.gif]. Значи познавам случаеви, а и со првата бременост јас бев еден од нив, каде дури и во 7-ма недела од последна менструација, се гледа само бременост, односно само гестациска кеса, а дури после две недели контрола се забележува плодот и срцето. Тоа зависи од тоа кога си останата бремена, можеби си имала доцна овулација и сл. Значи јас сум една недела пред тебе, на првата контрола ме прегледа вагинално, и да виде само гестациска кеса, ми рече дека е матерично и да дојдам за две недели, па наредна недела сум на контрола, он немаше време да види ни плод ни ништо, не сакаше да чепка многу и прегледот беше страшно краток. Разликата кај мене е тоа што сега не ми ја даде изјавата што тебе ти ја дале. Така да опушти се и верувај дека се ќе биде во ред, плод мора да има, само рано е да се појави сега. Пишувај ни како ќе идат контролите. И само позитивни мисли, малото ќе има друштво за девет месеци, само на тоа мисли [sm=smiley31.gif]
|
|
|
|