RE: Вештачко оплодување VI дел (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

Hopeful RR -> RE: Вештачко оплодување VI дел (10.11.2014 15:01:45)

Е да уствари, може и поткожно. Моја грешка, извини [sm=smiley1.gif]
Пробај сама, не е комплицирано. Ако ти е шубе, првиот пат оди кај сестрите, таман да ги видиш како ги мешаат па за да знаеш и сама.

mili4kask -> RE: Вештачко оплодување VI дел (10.11.2014 15:06:00)

Hopeful сега треба за едно 25 мин да се боцнам [sm=smiley1.gif] Стискај палци[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]. Да ви кажам малку ми е шубе дека немав циклус...Ама ова вредноста на естрадиолот ми е ок незз колку треба да е ама гледам из а првото инвитро сум ја имала истата вредност. Ти благодарам уште еднаш Hopeful за објаснувањето[sm=smiley1.gif]

mili4kask -> RE: Вештачко оплодување VI дел (10.11.2014 15:39:07)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Hopeful

Ајде, секогаш е така првиот пат [sm=smiley36.gif]
Ако ти се види малце една водичка, слободно стави уште една, не менува. Понатаму може да мешаш со една.
Ајде, со лесно и те чекаме да ни пишеш како помина! [sm=smiley1.gif]

Еве ме [sm=smiley36.gif] Жива сум [sm=smiley36.gif] Се боцнав со една водицка, добро поминав. Повеќе болат одколку супрефактот. [sm=smiley1.gif]Едно од едната страна друго од другата и сега сум ок. На работа по пола саат се заклучувам во ВЦ со несесерчево смешки живи[sm=smiley1.gif] Ајде мора така за [sm=duda.gif]

Hopeful RR -> RE: Вештачко оплодување VI дел (10.11.2014 15:44:07)

Браво [sm=bravo.gif]

Да, болат ама се навикнува човек, тоа е. И јас исто трчав во тоалет со несесер, и пошто па не сакав никој на работа да знае, дури пазев и на тоа да го завиткам и скријам супрефактот во заедничкиот фрижидер и да не ги фрлам искористените шприцеви и игли во корпа [sm=smiley36.gif]

Сега секој ден се полесно ќе ти биде [sm=smiley31.gif]

mili4kask -> RE: Вештачко оплодување VI дел (10.11.2014 15:49:04)

[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] Да знаеш дека и јас си виткам во тоалет и директно во несесер, па дома во канта[sm=smiley36.gif] и супрефактот во ќесе во заеднички фрижидер. Иста мака[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

mili4kask -> RE: Вештачко оплодување VI дел (10.11.2014 18:48:13)

Sakav da ve prasam nesto... Dali i na vas vo tekot na stimulacijata vi bese dadeno Citeral za soprugot i poliginax za vas? Mene denes toa mi go dadoa malku me zbuni ama dobro [sm=smiley1.gif]

simpaticna -> RE: Вештачко оплодување VI дел (10.11.2014 19:12:31)

Fala mnogu mili4kask da i na mojot soprug mu imaa dadeno citelal no na mene dr mi imase dadeno sprej ke me izvinis no sum go zaboravila imeto poz i ne se sekiraj

mili4kask -> RE: Вештачко оплодување VI дел (10.11.2014 19:14:21)

Ti blagodaram simpaticna, jas sum zaboravila dali sme piele da ti kazam veke 5 godini pominaa od prvoto invitro [sm=smiley1.gif]

simpaticna -> RE: Вештачко оплодување VI дел (10.11.2014 19:16:59)

Prvoto ivf so pomos na fondot go imas praveno illi na privatno

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување VI дел (10.11.2014 19:40:50)

симпатична, добредојде се најубаво, имаш право на ваучер од ФЗО за второ дете. Повеќе информации ТУКА.

mili4kask -> RE: Вештачко оплодување VI дел (10.11.2014 19:43:49)

Преку фонд го правевме и првото второто ни го одобрија без проблем. Ајде ќе биде и кај вас 100% поднесете документи и чекајте[sm=smiley1.gif]

simpaticna -> RE: Вештачко оплодување VI дел (10.11.2014 19:47:26)

Fala mnogu na site golem poz[sm=smiley17.gif][sm=smiley1.gif]

Hopeful RR -> RE: Вештачко оплодување VI дел (10.11.2014 20:04:10)

mili4kask, истото ни го дадоа и нам - цитерал за сопругот и полигинакс вагиналети за мене. Кај сопругот имаше некоја стрептокока, но и да беше без ништо спермокултурата, секако ќе ни дадеа за превенција, ни рекоа дека секогаш даваат. Сопругот си ја пие дозата што му е препишана, а полигинакс ставаш до пункција, ако добро се сеќавам, а можно е и до ЕТ, не сум сигурна. Со среќа на сите што се во постапка, ви праќам дупла доза baby dust [sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif]

mili4kask -> RE: Вештачко оплодување VI дел (10.11.2014 20:44:45)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Hopeful

mili4kask, истото ни го дадоа и нам - цитерал за сопругот и полигинакс вагиналети за мене. Кај сопругот имаше некоја стрептокока, но и да беше без ништо спермокултурата, секако ќе ни дадеа за превенција, ни рекоа дека секогаш даваат. Сопругот си ја пие дозата што му е препишана, а полигинакс ставаш до пункција, ако добро се сеќавам, а можно е и до ЕТ, не сум сигурна. Со среќа на сите што се во постапка, ви праќам дупла доза baby dust [sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif]

[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]Ти благодарам за информацијата и секако за baby dust-от Hopeful[sm=smiley1.gif] се надевам ќе биде се во ред[sm=smiley1.gif]

kapina -> RE: Вештачко оплодување VI дел (10.11.2014 21:32:37)

Poliginax se stava odma po zavrsuvanjeto na ciklusot

sanjaaaa! -> RE: Вештачко оплодување VI дел (10.11.2014 22:52:35)

mili4kask браво, секоја чест што можеш сама да се боцкаш. Јас несмеам ни да помислам.. страв имам од игли и шприцеви! Mене ме боцка сестрата на мојот матичен гинеколог. Фостимоните пред 5 години ги примав во бут, најверојатно и овој пат така ќе биде. Не се сеќавам дали ги раствара?! Ќе прашам во Систина, прво таму ќе ме боцнат па потоа ќе знам како да и објаснам на сестрата да ми ги става фостимоните!
Со среќа на сите!!!!

весник -> RE: Вештачко оплодување VI дел (10.11.2014 23:55:33)

ИЗВОРНА ПОРАКА: tea 88

Kapina mnogu mi e zal, nema predavanje mora da bide samo pricinata da se otkrie. NovaN mene od 8-9 den od transfer pocna da mi se poduva stomakot i me zategase epten i ko ke se dvizev me bolese kako optegnat epten.sekako 2 nedeli mi bese taka ama jas na pocetok ne piev tecnosti,pocnav otkako mi kazaa deka sum hiperstimulirana.zatoa pij kolku mozes poveke voda (mene dr mi rece gazirana voda,belki od jajce i sirenje, lesna hrana) i ke ti pomine ne e tolku strasno.

газирана вода????

tea 88 -> RE: Вештачко оплодување VI дел (11.11.2014 0:14:26)

Da nie ja vikame gazirana,Pelisterka primer.

skriena -> RE: Вештачко оплодување VI дел (11.11.2014 0:14:32)

kapina mnogu mi e zal sleden pat ke bide sigurno ne se sekiraj jas denes bev sk i bebusot mi e super dosega nema vnatresno krvarenje nisto terapija mi prodolzi ista kako sto si primam i za dve nedeli pak sum ajde kaj site gospot da dade se sto si posakuvate inace edno e pozz

mili4kask -> RE: Вештачко оплодување VI дел (11.11.2014 8:43:14)

ИЗВОРНА ПОРАКА: sanjaaaa!

mili4kask браво, секоја чест што можеш сама да се боцкаш. Јас несмеам ни да помислам.. страв имам од игли и шприцеви! Mене ме боцка сестрата на мојот матичен гинеколог. Фостимоните пред 5 години ги примав во бут, најверојатно и овој пат така ќе биде. Не се сеќавам дали ги раствара?! Ќе прашам во Систина, прво таму ќе ме боцнат па потоа ќе знам како да и објаснам на сестрата да ми ги става фостимоните!
Со среќа на сите!!!!

Ти благодарам sanjaaaaa на подршката. Да се раствораат има и раствор ампула во самото пакување. Јас сама се боцкам сега за сега добро се снаоѓам. Малку ми е шубе дека немав циклус ама ќе биде се ок. Докторот знае што прави. Сакав да ве прашам сите... Дали чувствувавте нешто во јајнициве кога ја примавте стимулацијата?

sanjaaaa! -> RE: Вештачко оплодување VI дел (11.11.2014 8:59:22)

mili4kask, порано имаше ли редовен циклус, ти кажа ли докторот зошто немаш циклус. Како и да е секако докторот си ја знае работата, јас верувам во него. И јас сеуште немам добиено, незнам како ќе биде. Здравје, се надевам добро!

mili4kask -> RE: Вештачко оплодување VI дел (11.11.2014 9:22:31)

ИЗВОРНА ПОРАКА: sanjaaaa!

mili4kask, порано имаше ли редовен циклус, ти кажа ли докторот зошто немаш циклус. Како и да е секако докторот си ја знае работата, јас верувам во него. И јас сеуште немам добиено, незнам како ќе биде. Здравје, се надевам добро!

Тоа е заради пиењето јасмин 4 години. Веќе нема што да излегува од мене. [sm=smiley13.gif]Минатиот месец кога ме префли на микрогенон имав еден ден циклус и тоа не би можела да го наречам циклус. Само кафеав исцедок. Ќе биде супер. не се секирај се ќе биде во ред ќе видиш [sm=smiley1.gif]

gina -> RE: Вештачко оплодување VI дел (11.11.2014 10:11:14)

devojki mnogu sum zagrizena utrovo koga stanav i pojdov vo wc na toaletnata imav kako belo perenje ona gusto i uste ednas koga se izbrisav niz beloto imav krv i kako kafeavo mnogu mi e straf neznam sto da pravam

lena7 -> RE: Вештачко оплодување VI дел (11.11.2014 10:54:17)

bese li na lekar gina se javi li da prasas barem kaj maticniot

lolla RR -> RE: Вештачко оплодување VI дел (11.11.2014 10:54:28)

гина ако е маллку, може е од кринонот. Ако се зголеми и имаш болки јавувај се кај др. Следи си ја ситуацијата мада било тоа нормално.

Страница: <<   < Претходна страница  33 34 [35] 36 37   Следна страница >   >>