RE: Вештачко оплодување VI дел (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

kapina -> RE: Вештачко оплодување VI дел (13.11.2014 15:02:26)

vvesnik jas togas se javiv vo sistina i oni go najdea doktorot mozno e i od toa da e no mislam oti ne e oti veke stavame krinon

mili4kask -> RE: Вештачко оплодување VI дел (13.11.2014 18:13:43)

Девојки јас денес на 4 ден од фостимон добив нешто како циклус, т.е прокрварев. Ми рече и сестрата дека може овада ми се случи. Незз дали претходно некој од вас слушнал за вакво нешто? Се нервирам ептен. Пробувам да ја добијам сестрата не се јавува а утре во 1 ми е заказан УЗ.

scared RR -> RE: Вештачко оплодување VI дел (13.11.2014 18:16:29)

Телефонот на сестра Сашка е службен и го остава на работа, пиши му порака на докторот одма враќа :) Kaj Ивановски беше ти ако не грешам така? :)

mili4kask -> RE: Вештачко оплодување VI дел (13.11.2014 18:20:11)

Порака на неговиот мобилен така?Пишав сега ќе чекам да видам што ќе ми пише.

scared RR -> RE: Вештачко оплодување VI дел (13.11.2014 18:34:41)

да, на мобилниот а и на маилот враќал исто, само што јас на мобилен му имам само пишано и одма ми се јави [sm=smiley1.gif]

Hopeful RR -> RE: Вештачко оплодување VI дел (13.11.2014 18:43:19)

весник, мускулни се и ги примам секој четврти ден, но не ги ставам сама, одам на лекар.

Инаку немој така да размислуваш и да се оптеретуваш - ако е некаква утеха, по мојата последна инсеминација исто така примав прогестерон инекции, па имав биохемиска. Не знам кај мене од што беше, но дури и да е заради прогестерон (не се сеќавам тогаш колку како ме боцкаа, може па и прекинав прерано), важно е да гледаш напред и бидеш оптимист за следното ивф. Секако ќе можеш да си прашаш да ти препишат и прогестерон инекции за поддршка, ако се согласи докторот.

Ако се фатило еднаш, ќе се фати пак [sm=smiley31.gif]

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување VI дел (14.11.2014 13:19:44)

Анонимен, баш те мислев до каде стигна, супер, уживај и одмарај. Оркид, батерфлај, надбет каде сте? Другиве пишуваат, вас ве нема?[sm=smiley1.gif]

*******2014*******
[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif] АКТУЕЛНО[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]

05.10 - sasaiciko -почеток со терапија (Хаџилега, Ремедика)
25.10 - mili4kask - почеток со терапија (Ивановски, Систина)
13.10 - Anonimen - почеток со терапија (Поповиќ, Систина)
./10 - Nova N почеток со терапија (Tаше Трпчевси, Плодност)
01.11 - sanjaaaa - почеток со терапија (Ивановски, Систина)
03.11- nadbet - почеток со терапија (Ивановски, Систина)
04.11 - orchid7 - почеток со терапија (Лазаревски, Систина)
13.11 - SOLE - -почеток со терапија (Петановски, Ремедика)
/.11 - Pinky30 - почеток со терапија (Глигор Тофовски, ГАК)
/.10 - butterfly00- почеток со терапија (Лазаревски, Систина)
/11 - Kaya трансфер со смрзнати ембриони (Димитров, Ремедика)
/.12 - весник - трансфер со смрзнати ембриони (Лазаревски, Систина)
/12 - LoveableMe RR- трансфер со смрзнати ембриони (Димитров, Ремедика)

=========================
[sm=nosecka.gif]ИСЧЕКУВАЛКИ[sm=nosecka.gif]

04.11 - sasaiciko = пункцијa 07.11= ЕТ
04.11 - NovaN = пункцијa 07.11= ЕТ
09.11- Anonimen= пункцијa 11.11= ЕТ

=========================

21.11 -sasaiciko = ТЕСТ
21.11 - Nova N = ТЕСТ
25.11 - Anonimen = ТЕСТ

2014 година

nataly86 [sm=9nebesa.gif] Lina*[sm=9nebesa.gif] Каrma[sm=9nebesa.gif] biljana87[sm=9nebesa.gif] Anonimen[sm=9nebesa.gif] babylove**[sm=9nebesa.gif] avgustina2 [sm=9nebesa.gif] Kolacence [sm=9nebesa.gif] lolla [sm=9nebesa.gif] mesecina83 [sm=9nebesa.gif] lily98 [sm=9nebesa.gif] stefanie[sm=9nebesa.gif] Hopeful [sm=9nebesa.gif]sonce79 [sm=9nebesa.gif] tea88[sm=9nebesa.gif] Nestrpliva28 [sm=9nebesa.gif] Мilicka 30[sm=9nebesa.gif] profe [sm=9nebesa.gif] skriena[sm=9nebesa.gif] gina [sm=9nebesa.gif]

orchid7 -> RE: Вештачко оплодување VI дел (14.11.2014 13:27:18)

Здраво,

Естрадиолот ми е супер па од денес намален супрефакт на 0,3 и од утре почнувам со фостимон 150. Плус ми дадоа превентивно полижинакс вагиналети и цитерал за сопругот.
Следната недела ЕХО па понатаму не знам, здравје.
Колку време отприлика се прима фостимон? заборавив да прашам денеска [sm=smiley1.gif]

Поздрав до сите

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување VI дел (14.11.2014 13:31:20)

ИЗВОРНА ПОРАКА: orchid7

Здраво,

Естрадиолот ми е супер па од денес намален супрефакт на 0,3 и од утре почнувам со фостимон 150. Плус ми дадоа превентивно полижинакс вагиналети и цитерал за сопругот.
Следната недела ЕХО па понатаму не знам, здравје.
Колку време отприлика се прима фостимон? заборавив да прашам денеска [sm=smiley1.gif]

Поздрав до сите

aaa, ќе те карам, откога те побарав, се јави[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]. Пишувај ни редовно, тука сме за искуства. Супер што ти дале тебе полигинакс, а на сопругот цитерал, тоа е одлична комбинација за чистење на организмот, ако не дај боже има бактерија и сл. За фостимоните одлучува докторот, зависи како ќе реагираш на терапијата, може да биде 10 дена по 3-4 фостимони, може да биде повеќе.

Се надевам ќе биде помалку[sm=bravo.gif], за да не плаќаш дополнително, бидејќи од ФЗО следат само 30 вакви инекции.

orchid7 -> RE: Вештачко оплодување VI дел (14.11.2014 13:35:25)

Јас ќе примам по два, односно 2 по 75 со една водичка така што мислам дека нема да стасам до 30 [sm=smiley1.gif]
Во секој случај, како ќе кажат така ќе правиме [sm=smiley1.gif]
Во однос на искуствата да споделам дека циклусот ми беше односно сеуште ми е чуден, оскуден, не е како што имав претходните месеци.
Ми рекоа дека било нормално поради јасминот.

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување VI дел (14.11.2014 13:41:56)

ИЗВОРНА ПОРАКА: orchid7

Јас ќе примам по два, односно 2 по 75 со една водичка така што мислам дека нема да стасам до 30 [sm=smiley1.gif]
Во секој случај, како ќе кажат така ќе правиме [sm=smiley1.gif]
Во однос на искуствата да споделам дека циклусот ми беше односно сеуште ми е чуден, оскуден, не е како што имав претходните месеци.
Ми рекоа дека било нормално поради јасминот.

Тоа е блага стимулација, обично ја даваат на девојки под 30 години, супер, сигурно нема да ти требаат повеќе. А за циклусот така е поради јасминот и супрефактот. Позз

mili4kask -> RE: Вештачко оплодување VI дел (14.11.2014 13:52:06)

Девојки јас се вратив сега од кај Ивановски. Цистењето не е ништо страшно тоа е поради долгото пиење јасмин, и би требало веќе од денес да не продолжи. Имам 14 фоликули од кои 10 на десниот јајник. [sm=smiley1.gif]Се израдував. [sm=smiley1.gif]Терапијата продолжува по 4 фостимони и 0,3 Супрефакт. Се плашам дека супрефактот нема да ми стигне имам уште малку. Мислам дека Hopeful имаше останато од него? Иначе ендометриумот споро се здебелува, па ќе треба да примам некоја инекција која е почнато да се дава од прошлата недела и оди приватно, за да се здебели како што треба. Во понеделник повторно естрадиол и УЗ. Дајте кажете што да јадам или пијам за здебелување на ендометриумот. Веќе внесувам по 3 бразилски ореви дневно.

gina -> RE: Вештачко оплодување VI дел (14.11.2014 14:00:30)

Аnonimen super [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] sega odmaraj i uzivaj

mili4kask ne se sekiraj mene endometriumot mi bese na prvoto eho 4 i posle na poslednoto mi bese 12 jadi cveklo i odlicna brojka na jk

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување VI дел (14.11.2014 14:01:44)

Мили4цка, супер бројка, среќно![sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

SOLE -> RE: Вештачко оплодување VI дел (14.11.2014 14:15:58)

Anonimen ti posakuvam [sm=modricrtici.gif] [sm=duda.gif][sm=duda.gif]
Jas vcera pocnav da se bockam superfakt 0.3, bev kaj sestrata na maticniot da me bocne, denes pak ke idam kaj nea no ke probam sama da se bocnam a ona da vidi dali ke mozam, strav mi e sama ama ke probam ako mozam ke si prodolzam sama oti ne e ednas ili dvapati da ja zamaram a I obvska ke mi bide non stop da odam, pa ke vidime sto ke napravm [sm=smiley36.gif] dali ke mosam, inaku za drugite ivf se kaj nejze odev.
A cvekloto za zadebeluvanje endobetrium dali mora da bide svezo ili moze i od tegli vareno? Znam deka i svez ananas isto taka e za toa. Pozdravce do site

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување VI дел (14.11.2014 14:22:10)

ИЗВОРНА ПОРАКА: SOLE
....A cvekloto za zadebeluvanje endobetrium dali mora da bide svezo ili moze i od tegli vareno? Znam deka i svez ananas isto taka e za toa.

Може во тегли, среќно. Што ти рече докторот овој пат? Нешто ќе испитуваш за твотие претходни неуспешни иВФ и крварењето рано по трансфер? Позз

SOLE -> RE: Вештачко оплодување VI дел (14.11.2014 14:29:05)

Da, mi predlozi da ispitame vitamin D i veke go ispitav vo drzavna na klinicka biohemija sega cekam da mi gi pratat rezultatite, drugo APCR I za toa bev vo Hemolab mi zedoa krv rezultati mi rekoa za 5-7 dena I sega uste Hemostaza I D dimeri da ispitam imam zakazano za vo cetvrtok. Pa ke vidime sto I kako ke bide.

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување VI дел (14.11.2014 14:47:12)

ИЗВОРНА ПОРАКА: SOLE

Da, mi predlozi da ispitame vitamin D i veke go ispitav vo drzavna na klinicka biohemija sega cekam da mi gi pratat rezultatite, drugo APCR I za toa bev vo Hemolab mi zedoa krv rezultati mi rekoa za 5-7 dena I sega uste Hemostaza I D dimeri da ispitam imam zakazano za vo cetvrtok. Pa ke vidime sto I kako ke bide.

Браво, ако сакаш пиши ОВДЕ за колку чинат

Milicka 30 -> RE: Вештачко оплодување VI дел (14.11.2014 17:16:49)

Супер бројка[sm=bravo.gif]браво , нека се сите квалитетни.
Освен цвекло за ендометриумот убаво е и мед. Цвекло треба да консумираш секој ден, најубаво дома варено или свежо во салата. Исто така и ананасот е добар за ендометриумот. Позз

весник -> RE: Вештачко оплодување VI дел (14.11.2014 17:41:15)

dali ima nekoja od vas broj od doktorot Lazarevski direktno???? pisete mi go vo inbox dokolku go imate.ke mi bide olesnenie dokolku go imam.

kapina -> RE: Вештачко оплодување VI дел (14.11.2014 17:44:48)

vesnik ako ti treba nesto dr lazarevski ke se javes tanu vo sistina pa oni ke mu zvonat jas go barav od nego negoviot broj ne mi go dade

Anonimen -> RE: Вештачко оплодување VI дел (14.11.2014 18:08:22)

леле не се доседува![sm=smiley36.gif]не знам како да долежам [sm=jezicek.gif]колку дена лежевте?јас само до тоалет одам и кога јадам станувам.стомакот уште ми е подуен ама не ме боли како предходниве денови.се надевам на [sm=9nebesa.gif]тераме [sm=smiley36.gif]ајде со ГОСПОД напред[sm=bravo.gif]

Anonimen -> RE: Вештачко оплодување VI дел (14.11.2014 18:10:59)

ќе заборавев дали има некаква врска со тоа што на сите обично читам дека ет направиле 3 дена по пункција ,а кај мене се 2 дена?рано ли е?[sm=zmeden.gif]

mili4kask -> RE: Вештачко оплодување VI дел (14.11.2014 19:01:10)

Ви благодарам на сите за поддрската и препораките за исхраната. [sm=smiley31.gif] Ќе видиме во понеделник како ќе биде естрадиолот. Ја чекаме и sanjaaaa да каже како поминала и како е со естрадиолот и терапијата. [sm=smiley1.gif]

kapina -> RE: Вештачко оплодување VI дел (14.11.2014 19:23:18)

Ne e rano I dva dena da e et najdobro e embrionite da bidat sto poskoro vo matkata na majkata taka mi kaza na mene lazarevski

Страница: <<   < Претходна страница  36 37 [38] 39 40   Следна страница >   >>