sanjaaaa! -> RE: Вештачко оплодување VI дел (14.11.2014 20:02:32)
|
Еве ме и мене со извештај за денешниот ден. Испитав естрадиол, сестрата ми рече дека е добар, ја прашав колку е, ми рече помал од 5. Незнам колку е тоа добро. Со докторот не се видов, сестрата се консултираше со него и ми кажа да се боцкам со супрефакт 0,5 и следниот викенд, а со фостимон да почнам од понеделник, тоа доаѓа негде 6 ден од циклус, а тогаш супрефактот ќе го намалам на 0,3. Тоа ми е чудно, незнам, при првото ивф со фостимони почнав од 3 ден од циклус, но како ми кажале така. Од понеделник почнувам со стимулација со фостимон 150, 4 дена, па во петок на ехо. И мене ми препишаа полигинакс вагиналети (една на вечер) и цитерал за сопругот ( 10 дена, 2х1). Полигинакс се 6 вагиналетки нели, само едно пакување треба да ставаме нели??? За тоа заборавив да ја прашам сестрата! mili4kask браво, многу јк, супер реагираш на стимулацијата, среќно понатаму и успешно ивф!!! orchid7 среќно со стимулацијата, сигурно ќе ти стигнат фостимони, 2 фостимони од 75 започеток не се многу!!! Среќно!!!
|
|
|
|