Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
RE: Вештачко оплодување VI дел 14.11.2014 20:02:32
sanjaaaa!
Еве ме и мене со извештај за денешниот ден. Испитав естрадиол, сестрата ми рече дека е добар, ја прашав колку е, ми рече помал од 5. Незнам колку е тоа добро. Со докторот не се видов, сестрата се консултираше со него и ми кажа да се боцкам со супрефакт 0,5 и следниот викенд, а со фостимон да почнам од понеделник, тоа доаѓа негде 6 ден од циклус, а тогаш супрефактот ќе го намалам на 0,3. Тоа ми е чудно, незнам, при првото ивф со фостимони почнав од 3 ден од циклус, но како ми кажале така. Од понеделник почнувам со стимулација со фостимон 150, 4 дена, па во петок на ехо. И мене ми препишаа полигинакс вагиналети (една на вечер) и цитерал за сопругот ( 10 дена, 2х1). Полигинакс се 6 вагиналетки нели, само едно пакување треба да ставаме нели??? За тоа заборавив да ја прашам сестрата!
mili4kask браво, многу јк, супер реагираш на стимулацијата, среќно понатаму и успешно ивф!!! orchid7 среќно со стимулацијата, сигурно ќе ти стигнат фостимони, 2 фостимони од 75 започеток не се многу!!! Среќно!!!
RE: Вештачко оплодување VI дел 14.11.2014 21:21:27
gina
ИЗВОРНА ПОРАКА: весник
dali ima nekoja od vas broj od doktorot Lazarevski direktno???? pisete mi go vo inbox dokolku go imate.ke mi bide olesnenie dokolku go imam.
i jas bi sakala da go imam negoviot broj neka ni go pise nekoj vo pp
Sanjaa jas mislam deka tie dobar reziltatot treba da e pod 20 koklu sto se sekavam mene mi bese visok 34,99 da i jas stavav poliginaks setrata mi rece edna pakovka
anonimen crinonot e so cena okolu 180 den 1 i kupuvaj si od den na den po nekolku zasto ne znaes do koga ke ti rece da gi stavas zatoa posto se solenki ne brzaj za celo pakovanje
jas si gi kupiv dotestot niv edno 15 edno mi ostana visok e sega sakam da prasam znaci sega kogs pocnav da krvaram znaci odma otidov na lekar i lekarot mi rece deka mi e zadebelen endometriumot dali toa znaci oti e imalo implantacija iako bese biohemiska bremenost i posle kolku vreme mozam da probuvam da ostanam bremena prirodno. po biohemiska bremenost vo vtornik treba da odam ns eho da vide ginekologot sto me primi vecerta koga pocnav da krvaram dali e se iscisteno
RE: Вештачко оплодување VI дел 15.11.2014 11:39:59
nadbet
KAPINA mislam deka mozesh vednash drugiot mesec da probash so novo ivf ama bez stimulacija. Za nova stimulacija treba da pomine 6 meseci. Inace eve i jas da se javam deka moeto ivf beshe ne uspesno, nemavme ni edna folikula za punkcija, no toa e ne e nisto cudno kaj jajnici so mnogu mala rezerva :( So sreka na site rr i vi stiskam palci da si vidite sto obrzo!!!
RE: Вештачко оплодување VI дел 15.11.2014 14:43:12
Hopeful RR
Sanjaaa, јас си препрашав за полигинакс и докторот ми рече до пункција, така што фатија скоро две пакувања. Да не ираме рекла казала, прашај ја сестрата точно до кога треба Со среќа!!!
RE: Вештачко оплодување VI дел 16.11.2014 19:22:24
Milicka 30
Надбет и јас имам мала оваријална резерва , амх ми е 0,6 што е многу ниско, ама ете со максимална терапија имав 4 јајце клетки. Јас пред инвитрото јадев по 3 пати на ден на гладно, во 1 тегло мед ,10гр чист матилчен млеч, прополис и поленов прав ( од виталија) . Побарај од пчелар кој го познаваш. Поздрав
RE: Вештачко оплодување VI дел 16.11.2014 23:33:00
kate..
cestitki do site trudnici da imate lesna i ubava bremenost a oni koi ne uspeale da ne se grizat ke dojde i nivnoto vreme koga ke imaaat golemi stomaci.inaku jasn sum pri kraj so ispituvanjata mi ostanuva uste edno eho ili kalkoskop pa ke gi pustam dokumentite vo fon pravevev ivf ednas no neuspesno se nadevam ovoj pat ke uspejam .
Jas ne izdrzav do utre...napraviv 2 testa sabajlevo....i i na dvata....bev sega za krv da ispitam i toa......valjda tocni se testovive a? Ne mi se veruva :)
Честиткиииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии