RE: Вештачко оплодување VI дел (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

Anonimen -> RE: Вештачко оплодување VI дел (19.11.2014 18:04:02)

sasaiciko,немој да се разочаруваш!што и да ти каземе сега нема ништо да те утеши ама да знаеш дека ГОСПОД е ГОЛЕМ и да знаеш дека еден ден сите кои чекаме [sm=duda.gif]ке добиеме!!!

sanjaaaa! -> RE: Вештачко оплодување VI дел (19.11.2014 19:00:25)

sasaiciko баш ми жал, знам колку е тешко, но мораш да продолжиш понатаму. Целта ќе ја постигнеш верувај, биди упорна и позитивна! Консултирај се со др доктор, што се треба дополнително да испиташ , да се пронајде каде беше грешката и да не се повтори ова!!! [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Hopeful RR -> RE: Вештачко оплодување VI дел (19.11.2014 19:35:21)

sasaiciko, многу ми е жал... [sm=smiley13.gif] дај си некое кратко време да тагуваш и после со нови сили напред. Друг доктор, други услови, друга терапија, исхрана... се влијае, никогаш не се знае, не губи надеж. Од нас ја имаш целата поддршка за што и да треба. Штом сме се фатиле на орото ќе го доиграме до крај! [sm=smiley31.gif]

Milicka 30 -> RE: Вештачко оплодување VI дел (19.11.2014 20:07:17)

Sasaiciko те [sm=smiley31.gif], не очајувај, биди силна имаш поддршка од сите нас.
Сите ќе си дочекаме [sm=duda.gif] само да бидеме силни и упорни.

tea 88 -> RE: Вештачко оплодување VI дел (19.11.2014 20:51:36)

Sasaiciko mnogu mi e zal... ama moras da bides hrabra i da prodolzis ponatamu vo borbata za bebe i ke bide, nemoj dolgo da bides tazna da se izmacuvas sebesi oti nisto ne se dobiva taka samo zdravjeto se narusuva. Ednostavno taka trebalo da bide .

gina -> RE: Вештачко оплодување VI дел (19.11.2014 21:17:26)

Sasaiciko i mene mi e mnogu zal no ne ocajuvaj jas i prethodno imav napisano i mene vo dve ivf edno podrugo imav dve jk ama sega imav duri i da zamrznam taka trebalo da bide ce bide eden den sega odmori se malku od bolnici i so novi sili ce prodolziz[sm=smiley31.gif]

SOLE -> RE: Вештачко оплодување VI дел (19.11.2014 21:58:06)

sasicko silno te [sm=smiley31.gif] bidi silna, tesko e ova no nadezta i borbata za bebence e najsilna i mora da se prodolzi ponataka so novi sili i vedri misli [sm=smiley1.gif]

Mili4kask tebe ti posakuvam srekno na punkcija da ima mn kvalitetni jajce kletki [sm=bravo.gif]

Inaku da vi se pofalam jas sum mnogu pohrabra za razlika od predhodnite dvapati i sama si se bockam, napocetok malku mi bese strav ama i toa cudo bidna [sm=smiley36.gif] sega cekam za nekoj den treba da dobijam pa da se javam vo ReMedika da mi kazat koga da idam, Pozdravce do site i imajte ubava vecer

sasaiciko -> RE: Вештачко оплодување VI дел (19.11.2014 22:01:04)

Devojkki vi blagodaram na podrskata ako vi kazam deka ke mi pomine odma samo ke s lazam sebe si bedejki denes cel den se utepav od placenje ko da ke smeni nesto toa.No sto e tuka e taka trebalo dda bide

tea 88 -> RE: Вештачко оплодување VI дел (19.11.2014 22:08:54)

Sasaiciko ke si davas sama uteha mora da bides silna i ke si reces deka vo zivotot idat sekakvi losi raboti, stvarno losi sekoj den na tv gledame i ova neka bide tvojata najtazna rabota a posle dozd ide sonce.

kapina -> RE: Вештачко оплодување VI дел (19.11.2014 22:09:44)

Sasaicko isplacI se I jas seuste placam. ke me pustat sega na mnogu ispituvanja a ke ima da me otepat od odenje po bolnicivcera duri I pred ginekologot placev mu vikav doktore jas ke mozam li da imam deca guski I od mene milicka naredniot pat smeni go doktorot oti ne ti ja smenil terapijata koga videl oti slabo reagiras neznam kolku godinI imas no ako si mlada slaba ti e terapijata I ne odgovara na jajnicite

Pinky30 -> RE: Вештачко оплодување VI дел (19.11.2014 23:27:23)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Hopeful

Pinky30, и јас се слагам со предлогот за ракија - или што и да е што ќе те олабави [sm=smiley36.gif] Скраја било ако е нешто сериозно, но голем дел од времето не добиваме баш дека мислиме и чекаме, барем по себе знам - цел живот ме лаже циклусот... Пробај направи нешто што те опушта, а ако не, како што вика докторот. Мене само ме чуди зошто пак да ти дава контрацепција кога, ако добро те имам сфатено, ова ти е веќе од тоа што имаш пиено контрацепција? Или јас нешто не сфаќам...

Ne ne nemam pieno do sega kontraceptivi dela mi kasni mnogu i saka da dobijam.ciklus sega i sledniot mesec isto so kontraceptivi za da dobijam kako sto treba i na 21den da mi dade terapija i se sto sleduva ponatamu...bas sega koga mi e potrebno ne dobivam...uff leleeee...a i plus ke me fati nova godina i bozikj i toj nemal za bide tuka racunase nesto i taka ni rece...pa denes maz mi mu pisa po sluzbena linija mm mi dogovara se sto treba ama ne mu odgovori utre sigurno ke se javi i ke se znaes sto da pijam i kolku kako....

Sekoe dobro do siteee se sto e nase ke si dojde Gospod e golem ke ni podari na site bebulinja...makata nasa ke ni se isplati na site :)

kapina -> RE: Вештачко оплодување VI дел (19.11.2014 23:58:42)

pinky a redoven li ti e ciklusot da ne si ti bremena so tolku ti kasni

mili4kask -> RE: Вештачко оплодување VI дел (20.11.2014 12:42:04)

Eve devojki jas zavrsiv. 6 kvalitetni jajce kletki imame[sm=smiley1.gif]Sega ke cekame utre da ni se javat da ni kazat koga za transfer. Inaku mi dadoa crinone gel, femibion, aspirin, decortin toa e toa.Me bolat jajnicite no ke pomine. :) Sega ke legnam malku da pospijam. Ve guskam site! [sm=smiley31.gif]

sanjaaaa! -> RE: Вештачко оплодување VI дел (20.11.2014 13:06:42)

mili4ska [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Сега одмарај и припреми се за ден два да си ги земеш ембрионите во меше!
Ајде среќно [sm=nosecka.gif]

Hopeful RR -> RE: Вештачко оплодување VI дел (20.11.2014 13:36:06)

mili4kask, браво [sm=bravo.gif]

Нека се оплодат сите и нека станат убави ембриони, па право кај мама во меше [sm=smiley1.gif]

gina -> RE: Вештачко оплодување VI дел (20.11.2014 13:38:24)

mili4kask [sm=bravo.gif] super sega odmaraj

lolla RR -> RE: Вештачко оплодување VI дел (20.11.2014 13:42:37)

миличка, сега одмарај и дозволи мт да те разгали наредните 2-3 недели. Супер бројка на квалитетни јк. СРЕЌНО!

NovaN -> RE: Вештачко оплодување VI дел (20.11.2014 14:06:12)

Mili4ka bravo, super brojka, stiskame palci za da se oplodat sto poveke.

Jas pravev vtora Bhcg posle 3 dena i e 366, prvata mi bese 67. Kako vi izgleda?

orchid7 -> RE: Вештачко оплодување VI дел (20.11.2014 14:10:22)

NovaN izgleda fantasticno [sm=smiley1.gif][sm=duda.gif] Cestitki!
Mili4kask ti posakuvam uspesen transfer i pozitiven test!

mili4kask -> RE: Вештачко оплодување VI дел (20.11.2014 16:24:13)

НоваН браво супер е вредноста!![sm=bravo.gif] Ви благодарам на сите! [sm=smiley31.gif]Сакав да ве прашам имавте ли вие болки во јајниците,сум ѕаборавила како беше пред 5 години[sm=smiley36.gif]

Anonimen -> RE: Вештачко оплодување VI дел (20.11.2014 18:14:28)

дента на пункцијата ме болеа ама се издржуваше.другиот ден веке беше подобро,а веке на третиот правев ет.

Anonimen -> RE: Вештачко оплодување VI дел (20.11.2014 19:02:56)

туку кажувајте што да правам со стомаков ептем ми е подуен.дури и тешко се движам ,а а имам ч[sm=smiley36.gif]уство дека сакам да се испрдам [sm=jezicek.gif]

mili4kask -> RE: Вештачко оплодување VI дел (20.11.2014 19:52:52)

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]Значи Анонимен се изнасмеав со тебе. Знам како ти е мислиш ќе пукнеш. Ајде издржи до тестот после уште толку ќе растеш во стомакот [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

SOLE -> RE: Вештачко оплодување VI дел (20.11.2014 21:31:21)

super Mili4kask [sm=bravo.gif] daj Boze site da se oplodata I se da bide vo najdobar red, ti posakuvam uspeh,
Tuku da ve prasam vie sto se bockavte sami dali ste zabelezale vo spricot da vi ostanuvase po malku od tecnosta? I isto koga go polnam spricot dozata mi e 0.3 gledam deka ima i vozduh malku kako da nee samo tecnosta od inekcijata [sm=zmeden.gif] pa mi e strav nemoj ustvari pomalku da stavam? dali ova si e normalno taka ili jas nesto ne pravam dobro?

Pinky30 -> RE: Вештачко оплодување VI дел (20.11.2014 22:36:31)

ИЗВОРНА ПОРАКА: kapina

pinky a redoven li ti e ciklusot da ne si ti bremena so tolku ti kasni

Pa ne mi e po 5-10 dena mi kasni i ne sum bremena napraviv test... :( ne se ni nadevav pokraj dijagnozata na mm ama sakav da napravam...droktorot ne mi odgovara dva dena a rece da mu piseme sms da mi kazes kontraceptivi za da dobijam i taka isto sledniot mesec i posle toa terapija i za toa plus se nerviram i uste tolku pravam stres na organizmot i normalno e toooolku da mi docni no sto e tuka e...pozdrav do site

Страница: <<   < Претходна страница  40 41 [42] 43 44   Следна страница >   >>