RE: Вештачко оплодување VI дел (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување VI дел (20.11.2014 22:48:22)

Mili4kask, супер бројче ајде наавиваме за што повеќе ембриончиња. НоваН, супер бета, само напред, имај убава бременост. Анонимен, супер што ти е подуен стомакот, тоа велат е добар знак.

СОЛЕ, треба во шприцот да не останува воздух и течност, треба убаво воздухот да се извади, а течноста до крај да ја вбгризгаш. Тоа од она што слушав што зборуваа сестрите во Ремедика, ајде со лесно, јас сум во тотален хаос со обврски деновиве, но дефинитивно стигнувам еве да ве читкам. [sm=bravo.gif]

mili4kask -> RE: Вештачко оплодување VI дел (21.11.2014 8:31:56)

СОЛЕ јас се боцкав сама. Кога ќе извлечеш течност кего исправиш шприцотќе удирс со прстите доле по него и течноста ќе се спушти и после притискаш на него се додека се качи течноста нагоре и нема воздух. Потоа ќе повлечеш до дозата која треба да ја примиш. Ајде среќно со терапијата и со лесно боцкањето[sm=smiley1.gif]

Иначе мене ме болат јајницитве сега ќе се јавам кај сестрата да видам што ќеми каже не се сеќавам дали вака ме болеше со првата пункција. Ви благодарам Соле и LoveableMe на подршката. Чувствувам дека ќе биде се во ред. [sm=smiley1.gif]

mili4kask -> RE: Вештачко оплодување VI дел (21.11.2014 14:10:05)

Девојки сега ми се јавија, една добро оплодена втората во процес, утре ке биде трансферот, незз сто да кажам пак се надевам дека ќе биде се во ред[sm=smiley1.gif]Иминатото инвитро ми беше вака се надевма дека се ќе биде како шти треба

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување VI дел (21.11.2014 14:33:53)

Mili4kask, супер вести, уживај само напред и те чекаме утре со убави вести, после две недели ленчарење[sm=smiley36.gif]

gina -> RE: Вештачко оплодување VI дел (21.11.2014 19:11:52)

Mili4kask[sm=bravo.gif] super utre te cekame

SOLE -> RE: Вештачко оплодување VI дел (21.11.2014 20:16:21)

Mili4kask ajde so sreka na transver [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] ti posakuvam uspeh [sm=nosecka.gif]

sanjaaaa! -> RE: Вештачко оплодување VI дел (22.11.2014 10:52:07)

mili4kask успешен трансфер денес и за две недели очекуваме убави вести од тебе [sm=modricrtici.gif][sm=modricrtici.gif][sm=rozacrtici.gif] Среќно!!!
Јас вчера бев на ехо, докторот виде повеќе јк, но уште се мали, најголемата е 8 мм. Ми ја зголеми дозата од 2х75 фостимони на 3х75, за следните два дена, после пак три дена мерионал 3х75 и во среда ќе мериме естрадиол и фоликули! Тогаш најверојатно ќе ми каже кога ќе биде пункцијата. Со Господ напред и среќно на сите на нас!!

tea 88 -> RE: Вештачко оплодување VI дел (22.11.2014 11:15:51)

Mili4kask imaj uspesen transfer denes i za dve nedeli da se raduvas so [sm=modricrtici.gif][sm=rozacrtici.gif].

Hopeful RR -> RE: Вештачко оплодување VI дел (22.11.2014 12:43:44)

mili4kask, со среќа трансферот, и следниве две недели знаеш - само лабаво [sm=smiley1.gif] смеење, уживање, весели мисли, позитивна енергија, фотостимулација на ембриони како се имплантираат и растат. Моите мешковци и јас ти праќаме baby dust и сакаме друштво! [sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif]

mili4kask -> RE: Вештачко оплодување VI дел (22.11.2014 13:10:14)

Девојки еве ме мене. Не ст свесни коку ми знаци оваа ваша поддршка. Вративме едно, лекаор не беше задоволен, пишува бласоциста, вика убаво се развива а од друга страна не е оптимист, не разбирам. Не ми беше сеедно малку се разочарав, но како господ никој не е. Многу убаво го смести во матката јас некако потајно си се надевам дека ќе биде[sm=duda.gif]

Hopeful RR -> RE: Вештачко оплодување VI дел (22.11.2014 13:18:23)

Може не бил задоволен од другите, дека само еден сте вратиле, ама не се секирај. Кај мене беа бластомери, помалку развиени од твојот, па се фатија. Ајде, ова е твоето јуначе, најхрабро од сите таму, и ќе го биде, убаво си се надеваш [sm=smiley31.gif]

Milicka 30 -> RE: Вештачко оплодување VI дел (22.11.2014 13:56:13)

mili4kask едно ама вредно , дај боже да се фати и за две недели да си видиш [sm=rozacrtici.gif]
Јас моите едната беше осумкелточна другата четириклеточна па се фатија и кај мене докторот воопшто не се надеваше ама ете бидна, така да опушти се и мисли позитивно .
Санјаааа ти посакувам убави и квалитекни јајце клетки.

gina -> RE: Вештачко оплодување VI дел (22.11.2014 15:33:55)

mili4kask sega opustise ovie dve nedeli i uzivaj i te cekame so pozitiven test SREKNO [sm=smiley31.gif]

mili4kask -> RE: Вештачко оплодување VI дел (22.11.2014 16:22:33)

Леле девојки што би правела јас без вас!!![sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] Санјааааа те чекаме со убави вести гушки до сите!!!

simpaticna -> RE: Вештачко оплодување VI дел (22.11.2014 17:36:51)

mili4kask za 2 nedeli da ne izraduvas so [sm=rozacrtici.gif]

Felly RR -> RE: Вештачко оплодување VI дел (22.11.2014 18:34:41)

Честиткит4е за роденденот на капина се ТУКА.

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување VI дел (22.11.2014 18:39:16)

Мили4скаск, не се секирај, докторите не знаат се, а досега праксата покажува дека природата може да си го направи своето, како што беше и минатиот пат. Ајде, Господ каде е никој не е, опуштено[sm=bravo.gif] Санјааа, ајде чекаме пункција[sm=bravo.gif]

*******2014*******
[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif] АКТУЕЛНО[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]

25.10 - mili4kask - почеток со терапија (Ивановски, Систина)
13.10 - Anonimen - почеток со терапија (Поповиќ, Систина)
01.11 - sanjaaaa - почеток со терапија (Ивановски, Систина)
04.11 - orchid7 - почеток со терапија (Лазаревски, Систина)
13.11 - SOLE - -почеток со терапија (Петановски, Ремедика)
26.11 - butterfly00- почеток со терапија (Лазаревски, Систина)
/12 - Kaya трансфер со смрзнати ембриони (Димитров, Ремедика)
/.12 - весник - трансфер со смрзнати ембриони (Лазаревски, Систина)
/12 - LoveableMe RR- трансфер со смрзнати ембриони (Димитров, Ремедика)
15.01 - Pinky30 - почеток со терапија (Глигор Тофовски, ГАК)

=========================
[sm=nosecka.gif]ИСЧЕКУВАЛКИ[sm=nosecka.gif]

09.11- Anonimen= пункцијa 11.11= ЕТ
20.11- mili4kask = пункцијa 23.11= ЕТ

=========================

25.11 - Anonimen = ТЕСТ
07.12 - mili4kask = ТЕСТ

2014 година

nataly86 [sm=9nebesa.gif] Lina*[sm=9nebesa.gif] Каrma[sm=9nebesa.gif] biljana87[sm=9nebesa.gif] Anonimen[sm=9nebesa.gif] babylove**[sm=9nebesa.gif] avgustina2 [sm=9nebesa.gif] Kolacence [sm=9nebesa.gif] lolla [sm=9nebesa.gif] mesecina83 [sm=9nebesa.gif] lily98 [sm=9nebesa.gif] stefanie[sm=9nebesa.gif] Hopeful [sm=9nebesa.gif]sonce79 [sm=9nebesa.gif] tea88[sm=9nebesa.gif] Nestrpliva28 [sm=9nebesa.gif] Мilicka 30[sm=9nebesa.gif] profe [sm=9nebesa.gif] skriena[sm=9nebesa.gif] gina [sm=9nebesa.gif] NovaN [sm=9nebesa.gif]

mili4kask -> RE: Вештачко оплодување VI дел (23.11.2014 12:53:12)

Знаете како, во момент си викам супер имам чувство дека ќе биде во наредниот викам нема шанси.Измешани чувства потполно. Дали вас ве болеа јајници мене денес и вчера левиов ме скина. Потечено и гадно у желудник но сепак тоа мислам дека е од терапијата. Нормални ли се тие болки во стомак?[sm=zmeden.gif]

lolla RR -> RE: Вештачко оплодување VI дел (23.11.2014 13:08:57)

mili4ka, сега речиси се е нормално, секој организам различно реагира на терапијата, стимулациите, интервенцијата итн..... Освен ептен јаки болки, ке си пазиш на немоќ на мокрење, ако многу малку мокриш и ептен јака подуеност (мада ти не би требало, бројот на јк не беше енормно голем). Јас имав секакви нелагодности, и гадења и запек итн тн се што ке ти текне си го поминав, и болки во јајнци , поминува, опушти се само.

Сега она што ти треба е релаксација, гледај комедии, смеј се, изнаплачи се ако ти е тешко, какви и да ти се мислите знај дека е нормално, човек си и психички ивф-то ич не е лесно. Гледај да си мислиш убаво и убаво и ке испадне. Ајде со лесно и со среќа.

mili4kask -> RE: Вештачко оплодување VI дел (23.11.2014 13:10:50)

Ti blagodaram Lolla[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

sanjaaaa! -> RE: Вештачко оплодување VI дел (23.11.2014 15:27:11)

mili4kask сте направиле ембриотрансфер, сега останува да уживаш и максимално релаксирано да ја дочекаш веста за бременост!! Биди позитивна и понатака, верувам дека докторот не бил задоволен бидејки очекувал повеќе оплодени ембриони, но нас најмногу ни одговара 1 ембрион само да е квалитетен и убаво да си се вгнезди во матката, не ни се потребни многу (бидејки сме за второ дете)!!! Уживај, гледај си филмчиња, читај книги, времето брзо ќе летне!
Од срце ти посакувам [sm=duda.gif] Поздрав

SOLE -> RE: Вештачко оплодување VI дел (23.11.2014 15:59:20)

aman bre koga go cekas da dojde go nema, trebase da dobijam u petok ili sabota a eve i denes nisto nema, jas edvai cekav da pocnam i so drugite inekcii i bas sega mu tekna da docni da mi se oddolzuva rabotata

Pinky30 -> RE: Вештачко оплодување VI дел (23.11.2014 17:49:16)

SOLE i jas sum ziv baksus meseci mi kasnelo po 5-6 dena sega 21 den i mi dade dr.PRIMULUT NOR 10 dena pa da dobijam i otkako ke dobijam treba da mu se javime da mi dade po shema da pijam MICROGENON pa posle se ostanato sto sledi :( ama toa e ke si cekam....poduena sum ke puknam mislam deka...a dali znaete kakva e taa shema za pienje MICROGENON ili individualno e i dali ke moze da mi kazete koj imal vakov proces so kontraceptivi pred ivf??? Zosto se raboti za prvo bebe i prvo ivf...fala vi odnapred

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување VI дел (23.11.2014 18:45:12)

Mili4kask,сама си сведок за минатото ИВФ кога беше успешно[sm=smiley1.gif], така што не очајувај. СОЛЕ, да не си трудна?[sm=jezicek.gif] Пинки30, контрацепција микрогинон се пие 21 ден, па потоа докторот ќе одреди кога ќе почнеш со боцкање. Позз

SOLE -> RE: Вештачко оплодување VI дел (23.11.2014 19:33:16)

LoveableMe e bas me nasmea ama neee nema sansi, abe toa e deka edvai cekam i me zafrkava ama koj ceka i ke naceka [sm=smiley36.gif] samo se da bide vo red pa den dva porano ili podocna ne e bitmo

Страница: <<   < Претходна страница  41 42 [43] 44 45   Следна страница >   >>