LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување VI дел (14.1.2015 15:50:27)
|
весник, нема гајле, сите сме по тој пат и исто сме размислувале, леле аман доктори, боцкања, ехо, тестирања итн..... Јас имам проблем со прогестеронот, очигледно е бидејќи имам фоликули и природно имам овулација, а и при ИВФ имам убави ембриони, така што тој првиот дел од циклусот што се вика, тоа мене ми е ок, а потоа по трансферот до тестот, практично вториот дел од циклусот јас ете не можам да задржам ембриони, така што затоа се договоривме со Петановски појачана прогестеронска терапија да примам. [sm=smiley1.gif][sm=bravo.gif] Тоа што примаш фраксипарин ради мутацијата е добро, така што уживај се е ок, а за тироидната и останати работи, нормално дека е на стрес, па човек и супер да е, кога ќе се бори со неплодност, ќе се испоремети. [sm=smiley1.gif] Слушај го Лазаревски и ќе биде добро. Пак препрашај убаво за септумот, овде читаш на форумот дека е подобро да се отстрани кога веќе е видлив и на ехо, да видиш што ќе ти каже. Да додадам, ако не можеш кринон, можеш да му кажеш сакам утрогестан и инекции прогестеронски ако треба, зошто и јас имав исто проблем со кринонот, Петановски ми рече има пациентки кои така реагираат на кринонот, тогаш ќе земаш утрогестан вагиналети, а прогестерон депо мислам ми спомна за инекции. Позз
|
|
|
|