LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување VI дел (30.1.2015 13:41:25)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Hopeful весник, Loveable Me, дали поконкретно знаете зошто е важно да пукнат фоликулите при ЕТ на природен циклус? Некако не ми е јасно... А весник, освен утрогестан, ти препишаа и прогестерон депо за до тест? Hopeful, ги пукаат твоите фоликули на природен циклус за да се фатат заедно со ембрионите, а најмногу за да не се збуни хипофизата и да може да ги прифати новите ембриони кои се од надвор, зошто ако нема пукнат фоликул не се лачи жолто тело и не лачи организмот прогестерон и не чини за ендометриумот, ете затоа. Ај потсети не како примаше прогестерон депо ти по ЕТ? На секои 4 дена? ИЗВОРНА ПОРАКА: orchid7 И јас да прашам зошто не го сакате кринон гелот? Имате некаква реакција, непријатност, или? Јас го ставам од пункција без никаков проблем, го ставам секоја вечер пред спиење. Знам дека има и такви кои супер реагираа на утрогестан, Натали86, Миличка30, теа88, мислам сите ако не се лажам беа на утрогестан, но и кринон не е на одмет, ако телото правилно го прима. Јас мислам дека кај мене не се ресорпиба баш и затоа барам поголема прогестеронска поддршка. Окрид, не се грижи, не сме сите исти.
|
|
|
|