RE: Вештачко оплодување VII дел (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување VII дел (9.2.2016 9:21:02)

Kikiiiiiiiiiiiii83, честитки имај лесна и убава бременост![sm=bravo.gif] Те очекуваме во темите за бременост[sm=nosecka.gif][sm=duda.gif] Нина, јас сум исто за никаде со главоболки, но не сум подуена и поправена. Земи нешто за имунитет, Ге132 или печурки јапонски или нешто слично. Мора да се издржи, ајде трчаме уште малку до целта[sm=nosecka.gif][sm=kuza.gif]

*******2015*******
[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif] АКТУЕЛНО[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]

27.01-LoveableMe RR - почеток со терапија (Ивановски, Систина)
00.02.-MademoiselleNina-пoчетoк сo терaпијa (Ивановски, Систинa)
00.03- Pinky30 -трансфер со смрзнати ембриони (Петановски, Ремедика)
00.03-Sandra36-почеток со терапија (Димитров, Ремедика)
00.03-Среќичка-пoчетoк сo терaпијa (Лазаревски, Систинa)

=========================
[sm=nosecka.gif]ИСЧЕКУВАЛКИ[sm=nosecka.gif]

00.02 = пункција 00.02=ЕТ

00.00 - ////=ТЕСТ

2016 година

kiki83 [sm=9nebesa.gif][sm=9nebesa.gif] [sm=9nebesa.gif] [sm=9nebesa.gif]

evoksi -> RE: Вештачко оплодување VII дел (9.2.2016 10:12:23)

Здраво девојчиња, јас не сум баш активна, но ве читкам чат-пат да видам до кај сте сите што ми дававте подршка кога мене најмногу ми требаше.

LoveableMe, видов дека си почнала со терапија, сакав само да ти посакам среќа што побрзо да те видиме на розевата листа со мешиња.

Инаку јас сум добра, 23 недела и носам девојче.
И јас имав исто многу главоболки за време на терапијата кои што ми продолжија и во бременоста, но се се издржува, мислете позитивно и што побрзо да ми се придружите :)

Среќичка -> RE: Вештачко оплодување VII дел (9.2.2016 12:59:21)

Честитки Кики - со лесно да си ја износиш бременоста и ти посакувам две цуцлиња [sm=duda.gif][sm=duda.gif]

Ви кажав ли јас дека ми касни веќе 10 дена? [sm=smajl.gif]

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување VII дел (9.2.2016 13:11:19)

evoksi, фала ти за убавите зборови, гали го мешко и принцезата внатре и те очекуваме за неколку месеци да ни ја соопштиш радосната вест. [sm=jezicek.gif][sm=smiley1.gif]

Среќичка, ај стискаме палци да не добиеш и да не ја почнуваш постапката. [sm=jezicek.gif][sm=smiley1.gif]

Hopeful RR -> RE: Вештачко оплодување VII дел (9.2.2016 13:38:24)

Evoksi, супер за дундата, нека си расте и нека се развива како што треба [sm=smiley1.gif]

Кики, честитки!!! Имај лесна и убава бременост, и здраво право бебе - или две! [sm=bravo.gif]

Среќичка, кај поминале 10 дена, кажи и таму ич нека не доаѓа! Ајде држиме среќа се да излезе ок [sm=smiley1.gif]

Pinky30 -> RE: Вештачко оплодување VII дел (9.2.2016 14:44:32)

Kiki 83 CESTITIIII I SO LESNO BREMENOSTA da si bide se kako sto treba zivo,pravo,zdravo bebule ili bebulinja [sm=bravo.gif] ajde majata da ne fati sega i nas [sm=smiley36.gif]

Evoksi so lesno samo za ubavo da mi ti e i da jademe mekici za kuklata mala [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Среќичка -> RE: Вештачко оплодување VII дел (9.2.2016 14:45:16)

А баш сакам да не ми дојде [sm=sloncek.gif] радо би да не одам во болница пак..

MademoiselleNina -> RE: Вештачко оплодување VII дел (9.2.2016 14:59:01)

Срекичка ајде ич нека не ти доаѓа.[sm=hudicek1.gif]

А дали навистина не треба да имаме интимни односи додека примам супрефакт и фостимон? Така ми кажуваат некои пријателки, па да ве прашам и вас кои го поминувате ова [sm=smiley1.gif]

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување VII дел (9.2.2016 15:04:55)

ИЗВОРНА ПОРАКА: MademoiselleNina

Срекичка ајде ич нека не ти доаѓа.[sm=hudicek1.gif]
А дали навистина не треба да имаме интимни односи додека примам супрефакт и фостимон? Така ми кажуваат некои пријателки, па да ве прашам и вас кои го поминувате ова [sm=smiley1.gif]

Nina, да го прашаш докторот, јас не смеам бидејќи правев скречинг, па имав циклус, еве само што ми заврши циклусот, а претходните ИВФ-а имавме односи, никој не ни забрани, но сепак си го прашавме докторот.[sm=smiley36.gif]

MademoiselleNina -> RE: Вештачко оплодување VII дел (9.2.2016 15:10:50)

Уф, незгодно ми е тоа да го прашам[sm=smiley36.gif] [sm=smiley1.gif]

evoksi -> RE: Вештачко оплодување VII дел (9.2.2016 15:25:41)

Фала ви девојчиња, дај Боже да има многу мекици до крај на годинава.

Нина, ако немате никаков проблем нема зошто да немате односи. Ние имавме и со првото и со второто успешно инвитро. Некаде дури сум прочитала и дека се препорачува тоа.

Bea -> RE: Вештачко оплодување VII дел (9.2.2016 15:52:41)

Честитки за новата трудница!!!
Навиваме за убави вести и од останатите. Среќно!!! [sm=bravo.gif]

Kvisko -> RE: Вештачко оплодување VII дел (9.2.2016 17:49:38)

Честитки Kiki.

pepapa -> RE: Вештачко оплодување VII дел (10.2.2016 9:48:57)

Jas vcera gi podnesov dokumentite za vaucer za prvo ivf pa so gospod napred na mene i na site :)

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување VII дел (10.2.2016 10:10:43)

ИЗВОРНА ПОРАКА: pepapa

Jas vcera gi podnesov dokumentite za vaucer za prvo ivf pa so gospod napred na mene i na site :)

pepapa, ајде што поскоро да добиеш одговор. Каде решивте да правите?[sm=smiley1.gif]

MademoiselleNina -> RE: Вештачко оплодување VII дел (10.2.2016 13:52:54)

ИЗВОРНА ПОРАКА: pepapa

Ајде со среќа и да се читаме во темава а и да се радуваме

pepapa -> RE: Вештачко оплодување VII дел (10.2.2016 16:56:34)

ke odime na konsultacii vo newborn i vo remedika pa ke vidime

123ана -> RE: Вештачко оплодување VII дел (11.2.2016 9:04:27)

@kiki ajde so lesno da pomine se...usesna bremenost i zdravi pravi bebenca da imas :) uspesi i za drugite sto se vo proces, pozz :)

kate.. -> RE: Вештачко оплодување VII дел (11.2.2016 12:35:54)

cestitki za trudnicite a za onie koi se vo proces za ivf im posakuvam uspeh ne mozam da najdam stranica za klamidija i mukoplazma dajte mi link ako znaete..pozz

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување VII дел (11.2.2016 13:03:17)

ИЗВОРНА ПОРАКА: kate..

cestitki za trudnicite a za onie koi se vo proces za ivf im posakuvam uspeh ne mozam da najdam stranica za klamidija i mukoplazma dajte mi link ako znaete..pozz

kate.. имаме тема за Вагинални инфекции, а имаме и посебна тема за Кламидија.

MademoiselleNina -> RE: Вештачко оплодување VII дел (11.2.2016 17:50:13)

Јас од денес сум со 4 фостимони и супрефакт 0,3.
Срам не срам прашав дали може да имаме односи, и ми рече дека може[sm=sloncek.gif][sm=love.gif]
Во вторник на контрола, па ќе видиме.[sm=smiley1.gif]

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување VII дел (11.2.2016 20:45:53)

Нинa, сo леснo и сo фoстимoните и сo мaжле[sm=bravo.gif]. Целo време ќе се бoцкaш сo пo 4 фoстимoни?

MademoiselleNina -> RE: Вештачко оплодување VII дел (12.2.2016 8:26:29)

Од понеделник (8ми фев.) почнав со 3 фостимони, а од вчера (четврток) со по 4фостимони. Со среќа и на тебе Lovableme.[sm=smiley1.gif]
Дали беше на ехо? Колку ти беше Е2?

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување VII дел (12.2.2016 11:19:25)

MadmoiselleNina, јас така првиот пат со 3 па со 4 фостимони, а сега одам само со 3, затоа што ме водат како добар реактор на терапија и џабе да не ги трошам јајниците. Koга отприлика ти кажа пункција?

Јас денес бев на мерење естрадиол, 1400 и нешто ми е, вторник ми закажаа пункција, па со Господ напред. [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

*******2015*******
[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif] АКТУЕЛНО[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]

27.01-LoveableMe RR - почеток со терапија (Ивановски, Систина)
00.02.-MademoiselleNina-пoчетoк сo терaпијa (Ивановски, Систинa)
00.03- Pinky30 -трансфер со смрзнати ембриони (Петановски, Ремедика)
00.03-Sandra36-почеток со терапија (Димитров, Ремедика)
00.03-Среќичка-пoчетoк сo терaпијa (Лазаревски, Систинa)

[sm=nosecka.gif]ИСЧЕКУВАЛКИ[sm=nosecka.gif]

16.02 LoveableMe RR = пункција 19.02=ЕТ

03.03 - LoveableMe RR=ТЕСТ

2016 година

kiki83 [sm=9nebesa.gif][sm=9nebesa.gif] [sm=9nebesa.gif] [sm=9nebesa.gif]

MademoiselleNina -> RE: Вештачко оплодување VII дел (12.2.2016 13:55:23)

LovableMe и кај мене требаше да биде само со 3 ама вчера кога бев на ехо се виде дека се многу мали 10 тина фоликули. И ми ја зголеми дозата, во вторник пак ехо и мерење на Е2 па ќе видиме, можна пункција следен петок.
:)

Страница: <<   < Претходна страница  86 87 [88] 89 90   Следна страница >   >>