|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  1 2 [3] 4 5   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Опстипација кај бебињата
19.5.2010 13:51:17   
big_mama817
Палешка пробај да и дадеш тола вода ,кашичка од сливи,круша и јаболко исто и масирањеuser posted image

Децата се најголемо богаство :)

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 51
19.5.2010 15:01:37   
Палешка РР
Ја масирав на стомачето и и` дадов кашичка од круша и се покака user posted image

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

(Одговор на членот big_mama817)
Непосредна врска до пораките: 52
19.5.2010 16:30:54   
Snowhite RR
Кашичка од слива мислам е најдобар лек против опстипација кај бебината, односно и кај поголемите

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

Непосредна врска до пораките: 53
19.5.2010 17:29:35   
Палешка РР
Незнам дали слива се дава на скоро 5 месечно бебе user posted image Баш сега бев во Тинекс и се думав дали да купам user posted image

(Одговор на членот Snowhite RR)
Непосредна врска до пораките: 54
19.5.2010 20:22:27   
Snowhite RR
Хм..не знам што да ти речам,на нив што пишува?Да ја прашаш др или на аптека, некаде пишува дека во шестиот месец се дава слива, а тоа јас го сфаќам кога ќе наполни 5 веќе е во 6ти ме

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

Непосредна врска до пораките: 55
19.5.2010 21:53:54   
melody
I kaj kerka mi se sluci istovo koga vovedovme cvrsta hrana ,no jas go resiv so davanje malku kompot od kajsija.Isto i kivito pomaga za bebeto da dobie meka stolica.

Непосредна врска до пораките: 56
19.5.2010 22:30:21   
Палешка РР
ИЗВОРНА ПОРАКА: Snowhite

Хм..не знам што да ти речам,на нив што пишува?Да ја прашаш др или на аптека, некаде пишува дека во шестиот месец се дава слива, а тоа јас го сфаќам кога ќе наполни 5 веќе е во 6ти ме

На кашичките од слива пишуваше од 4 месеци, но јас ги разгледував свежите сливи user posted image
Сега ќе прочепкам по нет, па ќе ве известам user posted image

Непосредна врска до пораките: 57
10.6.2010 23:52:18   
Pregnant
Jas sum nova, ama si imame maka, pa ako nekoj znae nekoj nacin da mi dade sugestija. Nie sme 4 nedeli stari i nikako da se iskakame (po priroden pat). Otkako si dojdovme od bolnica samo 2-3 pati se pokaka i kraj. Jas ottogas dvapati so toplomer aj predizvikav i sega pak nema pojma. Inace sme samo na doenje i ubavo si napreduva, spie, ne place za da e gladna, si mocka ubavo. Stvarno ne znam sto bi mozela da i dadam na ovaa vozrast. Please help! 

Непосредна врска до пораките: 58
11.6.2010 0:21:21   
Snowhite RR
Не се секирај, ако е само на цицање, може неколку дена да не се кака, зошто мајчиното млеко целосно се преработува, ако не плаче, тогаш нема мака

(Одговор на членот Pregnant)
Непосредна врска до пораките: 59
11.6.2010 9:29:41   
big_mama817
јас мислам дека можеш да и дадеш Палешка веќе е голема Миа

Непосредна врска до пораките: 60
11.6.2010 9:46:12   
Slagjana
Истиот проблем го имаше и моја другарка. И до 4 месеци бебето само со топломер во газето какаше. После почнаа со кашички и се среди. Пред тоа не и препорачаа ништо освен мајчино млеко и чај.

(Одговор на членот Pregnant)
Непосредна врска до пораките: 61
11.6.2010 10:19:29   
Maca25
јас мислам дека не треба да се претерува со топломерот. Pregnant пробај ти да пиеш повеќе сокови од кајсија, компоти од слива и сл. и ќе видиш дека тоа ќе делува и кај бебето (но и кај тебе). 

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот Slagjana)
Непосредна врска до пораките: 62
11.6.2010 15:43:24   
Тања РР
Топломерот никако не се препорачува да се употребува често.

Детето на брат ми го имаше истиот проблем и педијатарот им препорача да му даваат превриена зашеќерена вода и сега кака секој ден.

There are two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as if everything is."......А.А

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 63
11.6.2010 16:23:49   
Slagjana
А Тања колку шеќер ставаат и во колку вода? 

(Одговор на членот Тања РР)
Непосредна врска до пораките: 64
11.6.2010 17:15:41   
Палешка РР
Едно лажиче шеќер, на 100 мл вода.

Јас само во екстремни случаи (опстипација од 5 дена) сум користела 1/4 Факту чепче.

(Одговор на членот Slagjana)
Непосредна врска до пораките: 65
17.6.2010 14:31:01   
Martins mom
Дали од Легоферот бојата на столицата затемнува?? Мартин од ко почна да го пие сирупот поретко кака и столицата му е погуста и со потемна боја..user posted image user posted image user posted image Дали некоја мама ќе може да ми одговори??

Никој не може да го осуди мојот избор, ниту моето мислење. Затоа што никој не ги пробал моите чувства, ниту моите болки.

Непосредна врска до пораките: 66
17.6.2010 14:46:54   
big_mama817
да тоа е нормално бидејќи тоа е сируп за железо и нормално да е потемна столицата user posted image

(Одговор на членот Martins mom)
Непосредна врска до пораките: 67
17.6.2010 14:54:54   
elle
ИЗВОРНА ПОРАКА: Martins mom

Дали од Легоферот бојата на столицата затемнува?? Мартин од ко почна да го пие сирупот поретко кака и столицата му е погуста и со потемна боја..user posted image user posted image user posted image Дали некоја мама ќе може да ми одговори??

и на ќерка ми и давам легофер и истото ни се случува, но незнаев дека е од легоферот, јас мислев дека е од храната,редовно кака но само столицата е потврда

Само едно нешто е поубаво од тоа да бидеш жена, а тоа е да бидеш МАЈКА

Непосредна врска до пораките: 68
17.6.2010 14:57:42   
Maca25
Сигурно е од легоферот. Кај ќерка ми освен што и се затемни столцата, уште и по 4-5 дена не какаше, маки мачевме додека го пиеше. 

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот elle)
Непосредна врска до пораките: 69
17.6.2010 15:21:51   
Anushka
сите препарати и продукти кои содржат железо (темно чоколадо, какао, чоколадо, легофер и сл) прават опстипација. Давајте им да дечињата наутро на гладно да јадат што повеќе овошје (особено сливи, кајсии, киви, смокви) и компоти. Имам бебе од 11 месеци, а секое утро доручкува само овошна кашичка. 

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 70
17.6.2010 17:21:16   
Martins mom
само на мајчино млеко сме, па затоа сигурно е од легоферот, нема од што друго да е...

Никој не може да го осуди мојот избор, ниту моето мислење. Затоа што никој не ги пробал моите чувства, ниту моите болки.

(Одговор на членот Anushka)
Непосредна врска до пораките: 71
23.6.2010 17:09:02   
Ana Dani
Zdravo mamicki! Clen sum podolgo vreme, no prv pat pisuvam.  Moeto bebule Filip ima 36 dena i veke go fatija grcevite.  Probavme so mnogu nesta, no najmnogu mu pomagaat Espumisan L kapkite.  Gi vovedovme poslednive nekolku dena i veke ima podobruvanje.  No imame drug problem.  Ne moze redovno da kaka. Inaku e na doenje i plus dohrana so adaptirano mleko.  Posle hranenje se uspiva vo race dodeka go drzime da podrigne i stom go stavime vo krevetce, po 2-3 minutki pocnuva silno da se naprega kako za kakanje, da se vcrvuva vo liceto, da pravi grimasi, da preta so racinjata, da gi vitka gore-dole nozinjata i ke pocne da place.  Ispusta gasovi, ne moze da se pokaka, no obavezno ke vrati na nekolku pati od haranata ili pak ke povrati od samoto napreganje.  Ne e kakan 3 dena i e spien samo koga lezi vrz stomak kaj mene ili kaj mm. Ne znam dali toa se normalni reakcii i grimasi koga ima zapek i ne znam dali toa reagiranje e vo red?  Go gledam deka se maci, tolku macni grimasi pravi i ispusta cudni zvuci, a ne znam kako da mu pomognam.  Ve molam pisete mi vo red li e taka da reagira na toa sto ne e kakan ili pak e toa posledica na drugo nesto? 

Непосредна врска до пораките: 72
24.6.2010 14:16:10   
Тања РР
Ана Дани бебиња стари колку твоето може да не какаат и до пет дена и тоа не се смета за страшно, но ако детето навистина се напрега и плаче можеби ќе треба да се превземе нешто за да му се втечни столицата.
Не знам какво АД млеко му даваш, можеби би било добро да го промениш за да видиш дали тоа е причината за опстипацијата. Јас би ти препорачала Хипп пробиотско (розевото).
Веќе пишав погоре, моето внуче имаше ист проблем и го решија со давање провриена засладена вода (1 лажиче шеќер на 100 мл вода).
Пробај исто со кружни движења околу папчето да му го масираш стомачето.

There are two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as if everything is."......А.А

(Одговор на членот Ana Dani)
Непосредна врска до пораките: 73
24.6.2010 17:04:46   
biljana16
Ana Dani potpolno istoto go imavme i nie donekade 90 dena a posle toa se smiri. Sin mi do krajot na 3 mesec ne sakase ni minuta da lezi sam tuku samo spiese na necije ramo. Po celo vreme se vitkase i placese i mnogu mi bese zal no za zal ne postoiese nekoe drugo resenie osven toa so saati da go drzime vo race za da spie.  Bidejki jas bev golema panicarka koga nemozese da se kaka mu stavav cepce i posle toa bese podobro. Moeto dete vo toj period isto taka bese na doenje i na adaptirano mleko. Ne se sekiraj se ke se sredi

(Одговор на членот Тања РР)
Непосредна врска до пораките: 74
25.6.2010 10:05:35   
NenaG
Здраво, имам синче веќе месец и пол. Вчера имавме проблем со столицата, имено има болни столици, многу поретки, навечер дури ни една. Формата на столицата е сменета, еднолична маса како паста за заби, но бојата е се уште жолта. Исхраната се сведува на мајчино млеко, со тоа што по препорака на педијатар го дохрануваме со Аптамил неколку дена. Доколку имате слично искуство би ве молела за предлог, јас сум со намера да го исклучам аптамилот и да продолжам исклучиво со доење. Се прашувам дали може опстипацијата да биде предизвикана од намален хемоглобин (100). Јас пијам легофер со цел да го покачиме железото, значи Виктор не конзумира директно железо и можеби резултатот поради тоа е и побавен. Ве молам за совет.

(Одговор на членот biljana16)
Непосредна врска до пораките: 75
Страница:   <<   < Претходна страница  1 2 [3] 4 5   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  1 2 [3] 4 5   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Цртани филмови.
пеперутка16

Дали вашите деца гледаа цртани филмови како Тинејџерски мутант нинџа желки, Ју Ги О, Покемон... и станаа насилни поради нив?