|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  12 13 [14] 15 16   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување VIII дел
29.3.2016 17:44:02   
bambina34

ИЗВОРНА ПОРАКА: butterfly 00

Bambina34 do sega kolku IVF imas napraveno i kaj koj ? Kade vo Turcija ke pravis IVF ? Mnogu odat vo Ceska i imaat uspesni rezultati tuka sto ne mozele da uspeat.

Buterfly imam praveno samo edno invitro i eden transfer so smrznati embrioni ,ama bez uspesno...Doktorot ovde vo Turcija me sovetuvase da pravam povtorno transfer so smrznati vo Makedonija , poso ako gi donesam tuka samo 25% se sansite da preziveaat..Mi rece prvo da probam so smrznatite embrioni i dokolku ne uspeam togas da pravam pak initro

(Одговор на членот butterfly 00)
Непосредна врска до пораките: 326
29.3.2016 17:46:22   
bambina34

ИЗВОРНА ПОРАКА: LoveableMe RR

Бабмина34, фала ти. Каде ќе правиш следно ИВФ, што реши?

Пинки30, со лесно и се најубаво и на сите кои сте во постапка.....

Loveable zdravje planiram na leto da pravam povtorno transfer so smrznatite embrioni, a vo meguvreme si probuvame prirodno.

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 327
29.3.2016 17:47:24   
bambina34

ИЗВОРНА ПОРАКА: Pinky30

Devojki mi vratija 2 embrioncinja ubavo pominav pa Gospod zlaten neka mi e na pomosh da se raduvam ovoj pat.Petanovski rece odlicno e se nema sansi veke treta biohemiska mora da uspeeme duri se navedna dodeka leze da me gushne i da mi posaka srekja sekoja mu cest.
Inace mi dade plus terapija Nivestim inekcija 0.1 sekoj tret den treba da ja bockam neznam zasto e i plus do test prodolzuvam so proluteks inekcii i na 5 ti den Fraksiparin i Crinon gel 2x1 sabajle navecer...drugoto estrofem,aspirin....isto si teram...sakase ovoj pat da promeni malce vo terapijata i protokolot i toa...sega gospod da e samo so mene.

Tezno nesto sto mi bese denes no zdravje moze taka trebalo da bide za da uspeam ovoj pat pri odmrznuvanje na embrionite imav 5 i od tie samo dve preziveale sto mi gi vratija denes a drugite izumrele i veke nemam smrznatiuser posted image no taka gospod saka podobro i sto taka se slucilo otkolku da se dvoumele da gi zamrznale i zdravje akotreba drug et da ne izumrat a mene me stimulira dr.toa e devojki ideme samo napred mora ovaa nasa borba eden den ke dobie pobednik a toa ke sme nie...

so sreka Pinki , sega samo pozitvno i da ne izraduvas so visoka beta

(Одговор на членот Pinky30)
Непосредна врска до пораките: 328
29.3.2016 23:59:14   
pepapa
Jas denes bev na eho na vtor den od ciklus i pocnav od denes so puregon inekcii koi bas bolat i modrica golema mi napravija ama ne e strasno, samo me zagrizuva sto denes koga me gledase na eho doktorka ja prasav za septumot ili krivina neznam sto e dali imam vika ima nesto ama mnogu e malo i vika sigurno nema da ti preci za ivf bidejki ti voopsto ne si ni zabremenila ni pa si imala spontan, ama neznam kolku mozam da veruvam, sepak neli vaucerot im e najbiten vo site kliniki ili pa mozebi gresam, trista misli niz glava mi pominuvaat, da ne ne bide uspesno zaradi septumot ili pa da ne imam spontan, lele mnogu se plasam

(Одговор на членот bambina34)
Непосредна врска до пораките: 329
30.3.2016 11:59:13   
Среќичка
Овде ако не пише некој од постарите членови, сите други служат изгледа само за статистички цели.
Стварно навредливо.

(Одговор на членот pepapa)
Непосредна врска до пораките: 330
30.3.2016 12:55:19   
Pinky30
Pepapa so lesno stimulaciite da si se razvivaat j.k zdravi pravi.Ne se sekiraj za taa senka tie podobro znaat od site nas.Realno i vistinito no moras da im veruvas na timot za da stasas do uspeh...I jas bev ista prvoto ivf vo remedika si rekov isto...no razmisliv deka nie zavisime od niv i tie so nivnite iskustva znaat poveke i glavata gore i ke teram i taka e seuste...Te poddrzuvam potpolno no i ti davam poddrska za da ne mislis na toa da mislis deka ke uspeesh i taka ke bide...Ajde pisuvaj kako se osekjas ponatamu...

Srekjicka i jas isto od progesteronot imam nesonici pa i deka spijam na stomak a sega sube mi e i se vrtam pa stanuvam do toalet po 2 pati sigurno i dodeka prizaspijam uzas sum i sabajle grogi...jas pa se bockam proluteks sabajle i sabajle crinon gel i vecerta pak crinon gel...no mora mila da izdrzime za da uspeeme...koga ke pravis test? Nema brzo objava za iscekuvalki i neznam koj sme sto smeuser posted image
Mene lezenjevo tret den mi e no od utre zdravje ke si poseduvam zosto i od spandilozava tesko mi ide lezenjevo a i vrtoglavici imam denes...

(Одговор на членот Среќичка)
Непосредна врска до пораките: 331
30.3.2016 13:45:54   
Hopeful RR
Ме потсетивте дека и јас имав кошмари и не спиев убаво user posted image Тоа е, хормоните чуда прават, а ние се ќе издржиме за да добиеме бебе.

Среќичка, кринонот и мене понекогаш ми истекуваше, понекогаш не, но без гајле, се апсорбира колку што е потребно. Кринонот е најдобар за вагинална апликација на прогестерон, и си ја брка работата.

Пепапа, многу жени тераат бременост без да знаат дека имаат септум, па дури и дворога матка, така што нема правила. Обично се третира од предострожност, но дај боже кај тебе да остане толку мал и да не прави проблем ни при имплантација, ни при бременост, здравје. Ајде само оптимистично, сега нема место за стравови user posted image

Со среќа на сите user posted image

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 332
30.3.2016 14:11:03   
kik@
pinky30 so sreka mila i za dve nedeli da ne izraduvas so visoka beta,a za lezenjeto jas mozebi sum rekord za lezenje 16 dena lezev ic ne stanuvav osven do toalet i duri i vkrevet jadev user posted image i toa mozebi ne bese ubavo ama se izdrzuva den za den si vrvi vremeto i se se zaborava,vrti se na levo na desno na grb,jas na stomak mnogu spiev ama posle et ic ne legnav ama pa site ne spieme isto.

Ne pravi im go na drugite ona sto ne sakas tie da ti go napravat na tebe.

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 333
30.3.2016 14:17:22   
kik@
pepapa gledaj pozitivno na rabotite ,sepak tie se vrvni strucnjaci i stom taka ni velat sigurno nema pricina za zagrizenost.Ajde so lesno da ti e i samo napred user posted image

(Одговор на членот kik@)
Непосредна врска до пораките: 334
30.3.2016 14:21:34   
kik@
Ajde sega cekame visoki beti od madagaskar i srekicka.Dali ke pravite domasen test ili ke ispituvate beta preku krv?Ocekuvam ubavi vesti od dvete.user posted image

(Одговор на членот kik@)
Непосредна врска до пораките: 335
30.3.2016 15:52:48   
Среќичка

ИЗВОРНА ПОРАКА: Pinky30

Pepapa so lesno stimulaciite da si se razvivaat j.k zdravi pravi.Ne se sekiraj za taa senka tie podobro znaat od site nas.Realno i vistinito no moras da im veruvas na timot za da stasas do uspeh...I jas bev ista prvoto ivf vo remedika si rekov isto...no razmisliv deka nie zavisime od niv i tie so nivnite iskustva znaat poveke i glavata gore i ke teram i taka e seuste...Te poddrzuvam potpolno no i ti davam poddrska za da ne mislis na toa da mislis deka ke uspeesh i taka ke bide...Ajde pisuvaj kako se osekjas ponatamu...

Srekjicka i jas isto od progesteronot imam nesonici pa i deka spijam na stomak a sega sube mi e i se vrtam pa stanuvam do toalet po 2 pati sigurno i dodeka prizaspijam uzas sum i sabajle grogi...jas pa se bockam proluteks sabajle i sabajle crinon gel i vecerta pak crinon gel...no mora mila da izdrzime za da uspeeme...koga ke pravis test? Nema brzo objava za iscekuvalki i neznam koj sme sto smeuser posted image
Mene lezenjevo tret den mi e no od utre zdravje ke si poseduvam zosto i od spandilozava tesko mi ide lezenjevo a i vrtoglavici imam denes...

За издржување, ќе издржиме се. Мешето ми е како 5ти месец бременост user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 336
30.3.2016 16:55:00   
весник
Во врска со кринонот сакам да Ви кажам нешто што и мене нормално ми го кажаа...за да не ви истекува потребно е најпрвин нормално да го протресите убаво за да слези надолу...потоа во тоа квадратчето кое е како полно со воздух дупнуваме едно дупче од едната страна и друго дупче од другата страна...легнуваме... Го вртиме лево десно тоа кругчето за да се скини и ќе видите дека нема воопшто да ви истечи...полека го ставате во внатрешноста и стегате кај квадратчето..се надевам дека ќе Ви помогнам..среќно на сите!!!

Непосредна врска до пораките: 337
30.3.2016 20:31:17   
MademoiselleNina
Мене крион гелот не ми истекува при ставање, туку утре дента, цел ден нешто ко да ми се тегне, а понекогаш и како бели парталчиња.

(Одговор на членот весник)
Непосредна врска до пораките: 338
30.3.2016 20:33:16   
Среќичка

ИЗВОРНА ПОРАКА: MademoiselleNina

Мене крион гелот не ми истекува при ставање, туку утре дента, цел ден нешто ко да ми се тегне, а понекогаш и како бели парталчиња.

Да да- лесен е за аплицирање. Маката е следниот ден :)

(Одговор на членот MademoiselleNina)
Непосредна врска до пораките: 339
30.3.2016 21:41:22   
butterfly 00
Najubavo e da koristite higienski vloski za da ne vi preci istekuvanjeto, a i najubavo e ke si ja sledite sekoja promena :) ima li iscekuvalki ? Kako ste ostanatite. kako vi pominuvaat denovite ?

3 inseminacii, 2 IVF = / , 2 FET = /

Непосредна врска до пораките: 340
31.3.2016 0:29:12   
pepapa
Fala vi za poddrskata na site, se trudam da mislam pozitivno i go molam gospod da bide se kako sto treba, sto se odnesuva do stimulaciite puregonov bas me boli navistina a za reakcija od nego dali e rano neznam samo stomakot me naboluva drugo ne primetuvam a i nesakam da mislam dali ke me zdebeli, ke me pravi nervozna, samo sakam dobro da reagiram na nego da ima zdravi j.k i da se oplodat

< Поракaта ја уредил pepapa -- 31.3.2016 0:31:06 >

Непосредна врска до пораките: 341
31.3.2016 9:23:17   
Среќичка

ИЗВОРНА ПОРАКА: pepapa

Fala vi za poddrskata na site, se trudam da mislam pozitivno i go molam gospod da bide se kako sto treba, sto se odnesuva do stimulaciite puregonov bas me boli navistina a za reakcija od nego dali e rano neznam samo stomakot me naboluva drugo ne primetuvam a i nesakam da mislam dali ke me zdebeli, ke me pravi nervozna, samo sakam dobro da reagiram na nego da ima zdravi j.k i da se oplodat

Само полека вбризгувај ја течноста и би требало помалку да те боли. Мене дефинитивно повеќе ме болеше супрефактот. Сама се боцкаш?

Само со убава мисла и се ќе биде во ред!

(Одговор на членот pepapa)
Непосредна врска до пораките: 342
31.3.2016 9:28:07   
Среќичка
Денес баш сум емотивна.

Непосредна врска до пораките: 343
31.3.2016 12:16:46   
butterfly 00
Da ve prasam moja prijatelka treba da se bocka so prolutex ama saka vo raka, jas sum se bockala do sega samo vo stomak i neznam da i objasnam kade treba da se bocne i pod koj agol i dali so mala iglicka ?

Непосредна врска до пораките: 344
31.3.2016 13:32:35   
Libra88
Zdravo zenski, neznam dali prasanjevo e za tuka, no eve pak da si prasham..
Imav spontan abortus posle IVF (pred dva meseci) i skoro za cel ovoj period jas krvaram. Mi dadoa da pijam Orgametril, gi piev i poslednite nekolku dena od dozata mi prekina krvarenjeto, sekako posle 4 dena povtorno prokrvarev, ovoj pat kako ciklus koj traese normalno 6 dena. Edna nedela po zavrsuvanjeto na ciklusot, posle nekolku fizicki vezbi jas povtorno prokrvarev. Bev na kontrola i doktorot mi dade da pijam cikloprignova. Sega pocnav niv da gi pijam. Mislam deka maka golema ke bide dodeka go normaliziram ciklusot. Imate li nekoj sovet/iskustvo??

Непосредна врска до пораките: 345
31.3.2016 13:47:52   
Среќичка

Da ve prasam moja prijatelka treba da se bocka so prolutex ama saka vo raka, jas sum se bockala do sega samo vo stomak i neznam da i objasnam kade treba da se bocne i pod koj agol i dali so mala iglicka ?

Мене ми потенцираа боцкање во стомак.

Непосредна врска до пораките: 346
31.3.2016 14:07:52   
butterfly 00
Nina ti so prolutexot kade se bockas vo stomak ili raka ?

Непосредна врска до пораките: 347
31.3.2016 14:26:17   
Kassy
Zdravo do site RR.... jas momentalno sum vo ivf proces, Sabota sum na punkcija, primav Suprefact i Merinol.
E sega treba da si doplatam 6 poveke iskoristeni Merionala, zasto Fondot pokrival samo 30.
Nekade procitav deka vo Grcija bile najeftini...Barav niz Makedonija po apteki..mnogu tesko...
Dali nekoj kupuval privatno da mi kaze kade i po koja cena....Pozdrav i fala vi mnogu

Непосредна врска до пораките: 348
31.3.2016 15:11:35   
kik@
kassy so sreka vo sabota da izvadat sto pokvalitetni i zdravi j.k. da se oplodat i da ostanat vo mese 9 meseci,a za merionalite kaj nas ista e sekade cenata za vo drugite drzavi neka pisat tie sto kupuvale tamu.Ti drzam sreka i ti pustam baby dustuser posted image

(Одговор на членот Kassy)
Непосредна врска до пораките: 349
31.3.2016 15:22:06   
MademoiselleNina

Nina ti so prolutexot kade se bockas vo stomak ili raka ?

Со пролутекс се боцкам во стомак, во рака можда само еднаш ме боцнаа. Во рака на пределот околу 5 прста над лактот, така некако беше. Под агол од 45 степени.

Непосредна врска до пораките: 350
Страница:   <<   < Претходна страница  12 13 [14] 15 16   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  12 13 [14] 15 16   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Наставниците.
пеперутка16

Какво е вашето мислење за педагозите (стручните асистенти) во нашите градинки и училишта?

Добри експерти. (0%)

Лоши експерти. (0%)

Немам став. (0%)

Број на сите гласови: 0

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!