Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Вештачко оплодување VIII дел 9.4.2016 17:44:51
Pinky30
Devojkiiiiii ne mi se veruva Beta HCG 216.0 Denes mi e 13 ti den od ET.Napraviv i dva domasni testovi gi vidov dvete crtki no vtorata taka bledicka bidejki betata ne e visoka...No kako i da e srekjna sum.Terapijata mi ostanuva ista Prolutex,Fraksiparin,estrofem,aspirin,folna,omega3,vitD3 kapki,crinon gel. Sega samo Gospod zlaten da ne cuva..Na site od dnotot na dusata vi ja posakuvam ovaa srekja sto poskoro da si ja oset_ite na vasa koza...Uste sum vo bunilo ziva nenaspana sum 2-3 dena ko zombi sum no se nadevam ke se opravam.Pod strasen stres bev go cekav 4 h rezultatot da mi go pratat no toa e bidna...Leukocitite uste mi se visoki pa nema da ja primam taa inekcija Nivestim...Ve vlecam za nos site Mi rece sestrata za 2 nedeli na exo...Citam deka ste odele nekoj porano ova e ok ili?
< Поракaта ја уредил Pinky30 -- 9.4.2016 17:49:17 >
RE: Вештачко оплодување VIII дел 9.4.2016 18:37:01
butterfly 00
Pinky 30 yeeeeee so sreka, mnogu se izraduvav, ova bese so zamrznati embrioni, kolku embrioni ti vratija, obicno posle edna nedela zakazuvaat za eho ama vajda sekoj doktor razlicno oni si znaat najdobro, za leukocitite ti se pokaceni zaradi hormonite toa ke se sredi, ajde sega malku opusti se i cuvaj se
RE: Вештачко оплодување VIII дел 9.4.2016 19:31:53
Kvisko
Pinky честитки од срце. Ептен се израдував. Бетата ти е супер висока ко за тринаести ден. Сега само опуштено до прво ехо. Јас бев директно после две недели и видовмд срцева акција. Мислам дека тоа е пракса во Ремедика. Директно за срцева акција ако има висока бета. Сега со лесно да ја носиш бременоста.
RE: Вештачко оплодување VIII дел 9.4.2016 19:38:20
jana81
Pinky mnogu mi e milo, preubava vest. Odmaraj sega i galu mese. Ti posakuvam lesna bremenost. Kaj mene bidna i transferot denes, vrateni 2 embrioni, eden 8 kletocen i eden 11 kletocen ( ova 11 malku me buni, neli se duplira pri delenjeto?). Terapija standard, samo bez crinon gel, dabroston tableti namesto gel poradi cesanjevo. Mi rekoa deka mi buli od antibiotikot, a ja iskreno se nerviram, sega bas ne mi trebaat infekcii. Dr mi dade samo vecer kanesten vaginaleta, a od utre samo b complex i laktogin. Uf se nadevam brzo ke mi pomine. A i uste nesto, cesto osekjam nekoj grc vo stomakot kako secenje, vi se ima li slucuvani vakvo nesto. Pretpostavuvam od samiot stres i strav od ishodot na celata postapka. Ova nekako potsvesno, i me nervira takvoto custvo. Pijam i magnezium ama ne pomaga?
RE: Вештачко оплодување VIII дел 9.4.2016 21:23:07
butterfly 00
Pepapa vo Sistina transver trae okolu 10 minuti i posle te nosat vo soba uste eden saat da polezis, a prethodno odis so polna besika, posle toa ako ne mozes da izdrzis ti nosat lopatka da mokris
RE: Вештачко оплодување VIII дел 9.4.2016 22:15:12
Soned1
pepapa, јас мислам дека ни викаа да доручкуваме сабајле, да отидеме во тоалет последно 2 часа пред трансфер и потоа да испиеме пола литар течност и нема мокрење до трансферот. Јас пиев околу 1 час пред трансфер, бидејќи имам слаба бешика, не можам толку долго да издржам. Потоа имавме препорака да јадеме два дена лесна храна, потечна, за да нема подувувања што ќе ја притискаат матката.
RE: Вештачко оплодување VIII дел 9.4.2016 23:40:15
butterfly 00
Pepapa sekako deka mozes da jades samo gledaj nemoj kako mene letoto se iznapiv dva litra voda i so cel pamet jadev praski za pola saat pred transver da padnam u nesvest da mi se odi po golema nuzda mislam deka ke umrev i ne mozev da izdrzam morav da odam vo toalet i posle piev pak voda se prepiv i ne otidov do polna tuku so prepolna besika sto ne mozev ni da odam, znaci ne pravete takvi greski kasnete si nesto kulturno sto nema da ve tera podocna vo poalet i dovolno e pola litro voda da se napiete 😉
RE: Вештачко оплодување VIII дел 9.4.2016 23:46:07
MademoiselleNina
Pinky30 Честитки, да си имаш убава и лесна бременост, и веќе да не се замараш, ако рекле за две недели тогаш оди. Си знаат најдобро они таму. Леле колку ми е мило, и на сите им посакувам иста многу среќа и успех. Ете не сум се уклучила неколку часа и оп ме израдуваа убави вести. Чувај се сега.
RE: Вештачко оплодување VIII дел 9.4.2016 23:51:37
butterfly 00
Pepapa hipetstamilacija ne e iskluceno da dobies bidejki ti izvadile tolku jajce kletki, no i ne mora, hipetstimulacijata e prosledena so mnogu jaki bolki i potekuvanje na stomakot, pa mora da ti vadat voda zatoa treba da pies mnogu tecnosti, kupi si izospor i ne se plasi zosto moze i da imas posle punkcija normalni bolki zosto sepak si bockana
RE: Вештачко оплодување VIII дел 9.4.2016 23:54:02
MademoiselleNina
Pepapa, јас јадев сабајлето пред трансфер иколу 8, па си бев во тоалет, а водата ја пиев по пат до болница и таму, бидејќи знаев дека нема одма да ме земат штом ќе стигнам. Но се на околу 1 саат не одев во тоалет, а имав испиено па околу 0,5 до 0,75Л вода. И едвај издржав но ќе си мислиш на целта и ништо не е тешко. За хиперстимулација не знам, сите различно реагираат...
< Поракaта ја уредил MademoiselleNina -- 9.4.2016 23:58:22 >
RE: Вештачко оплодување VIII дел 10.4.2016 1:07:51
Pinky30
Falaaaa vi najmnogu od se srce daj boze da si ja docekate ovaa srekja sto poskoro ima gospod i ke ne izraduva...Sega Gospod da e so nas i ve vlecam siteeeeeeeeee za nos i vi posakuvam uspeh sto poskorooooo
RE: Вештачко оплодување VIII дел 10.4.2016 1:10:21
Pinky30
ИЗВОРНА ПОРАКА: butterfly 00
Pinky 30 yeeeeee so sreka, mnogu se izraduvav, ova bese so zamrznati embrioni, kolku embrioni ti vratija, obicno posle edna nedela zakazuvaat za eho ama vajda sekoj doktor razlicno oni si znaat najdobro, za leukocitite ti se pokaceni zaradi hormonite toa ke se sredi, ajde sega malku opusti se i cuvaj se
Da od ovie site sto gi zamrznavme 7 embrioni ednas pravev et vratija 2 no zavrsiv so biohemiska i ovoj pat vratija dve no sto e tuka e jas sum zafovolna i so edno samo da bide se kako sto treba toa sega mi e najbitno.
RE: Вештачко оплодување VIII дел 10.4.2016 1:15:08
Pinky30
ИЗВОРНА ПОРАКА: pepapa
I uste dve prasanja imam dali smeam da bidam jadena pred transfer i dali moze da dojde do hiperstimulacija bidejki mi izvadija 16 j.k
Pepapa so lesno na ET mozes da si bides jadena no polesno moj sovet i jas od licno iskustvo bidejki imam osetliva besika si mokrev doma pred da trgnam i po pat piev pola litar voda po malce si ja zimav so mene do krevet i obicno ako mn mi se mokri ko ednas sto se zeznav izmokriv no ne dokraj i dopiv voda i isterav...zavisi od guzva za ET.za hiperstimulacija pij mnogu voda i isosport ili isotonik toj mnogu pomaga...zamrznuvaj ako ste vo moznost od toa zijan nema.So lesno i za 15 dena i plus nekoj den da se pofalis so visoka beta
RE: Вештачко оплодување VIII дел 10.4.2016 1:17:33
Pinky30
ИЗВОРНА ПОРАКА: kapina
ne se sekiraj samo za leukocitite normalno e da bidat povisoki vo bremenost jas vcera bas ova go procitav koga citav nekoi drugi raboti na net
Jas na denot na ET primiv 0,1 mg Nivestim inekcija i trebase na sekoj treti den da ispitam krvna slika i na cetvrti den da se bocnam no mi bea 21,6 i mi ja prekinaa inekcijata pa povtoriv bese 16.1 i vcera 15.0 i rece Petanovski da ne ja primam a se drugo da si teram...
RE: Вештачко оплодување VIII дел 10.4.2016 1:33:03
Pinky30
ИЗВОРНА ПОРАКА: cika
Cestitam od srce Pinky so lesno da ti bide bremenosta ,a test na mokraca denes pravese ili porano pisi koi simptomi imas pozz
Pravev test domasen prvo na 12 ti den i izlegoa tie dve famozni crtki no ednata taka bleda i si rekov pak biohemiska si se iznaplaciv bajagi i na 13 ti den pak so prva urina i pak isto i test denes preku krv i pokaza ok beta vrednost...Simptomi imav nekolku dena ko menstroalni bolki bodezi peckanja vo matka i jajnici gradite duri sega me zdoboluvaat poveke poduvan mi e stomakot meram 3-4 dena temperatura zosto me pecat ocite i zeski mi se racete i nozete i mi bese 36.4 ili 36.6 no denes 37.1 neznam dali e normalno ova i mi se jade na sekoj 3-4 h ke se napravam ko burence no daj boze da bide se vo red
< Поракaта ја уредил Pinky30 -- 10.4.2016 1:34:47 >
RE: Вештачко оплодување VIII дел 10.4.2016 1:36:47
Pinky30
ИЗВОРНА ПОРАКА: jana81
Pinky mnogu mi e milo, preubava vest. Odmaraj sega i galu mese. Ti posakuvam lesna bremenost. Kaj mene bidna i transferot denes, vrateni 2 embrioni, eden 8 kletocen i eden 11 kletocen ( ova 11 malku me buni, neli se duplira pri delenjeto?). Terapija standard, samo bez crinon gel, dabroston tableti namesto gel poradi cesanjevo. Mi rekoa deka mi buli od antibiotikot, a ja iskreno se nerviram, sega bas ne mi trebaat infekcii. Dr mi dade samo vecer kanesten vaginaleta, a od utre samo b complex i laktogin. Uf se nadevam brzo ke mi pomine. A i uste nesto, cesto osekjam nekoj grc vo stomakot kako secenje, vi se ima li slucuvani vakvo nesto. Pretpostavuvam od samiot stres i strav od ishodot na celata postapka. Ova nekako potsvesno, i me nervira takvoto custvo. Pijam i magnezium ama ne pomaga?
Jana nazdravje ET ajde da si se vgnezdat i vo slednite devet meseci da si uzivkaat kaj tebe vo mesko...Samo ubava misla,olabavi si se i se ke bide vo red.Kako ti e planot za lezenje,setkanje,rabota?