Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Вештачко оплодување VIII дел 10.4.2016 12:54:11
jana81
Daj Boze Pinky. Planiram ovie 3-4 dena da miruvam povekje, a posle da pocnam poleka da si funkcioniram normalno so toa sto ke se pripazuvam po malku. Na rabota ne planiram da odam ke si koristam boleduvanje slednite dve nedeli. Ti kako go pomina periodot do test, lezese dve nedeli ili se razdvizuvase?
RE: Вештачко оплодување VIII дел 10.4.2016 14:39:50
kik@
Pinky cestitki da si imas lesna bremenost Jana stiskam palci za visoka beta Pepapa ubava brojka se oplodile daj boze uste poubavi embrioncinja da ti vratat i da se raduvame so So sreka i so lesno na site sto se vo postapka.
RE: Вештачко оплодување VIII дел 10.4.2016 17:13:48
Pinky30
ИЗВОРНА ПОРАКА: jana81
Daj Boze Pinky. Planiram ovie 3-4 dena da miruvam povekje, a posle da pocnam poleka da si funkcioniram normalno so toa sto ke se pripazuvam po malku. Na rabota ne planiram da odam ke si koristam boleduvanje slednite dve nedeli. Ti kako go pomina periodot do test, lezese dve nedeli ili se razdvizuvase?
Jana jas lezev 4-5 dena no cesto stanuvanje do toalet,za jadenje...posle si zimav sama za jadenje si se vrtkav po doma ne rab.nisto majka mi i maz mi se pomagaa.Na 5 ti den iskociv do laboratorija za krvna slika i na 8 mi den iskociv isto i malce na proset_ka so sednuvanje nekolku pat... se vrtev levo desno i na grb no mnogu me bolese grbot i mi bese strav da se vrtam no mozes slobodno mnogu rr- ki me sovetuvaa deka mozam i taka pravev..Brazilski orevcinja jadi po 2-3 sekoj den jatki jadev ishrana normalna cveklo mnogu.Dvizi si se popoleka ovie 3-4 dena i posle popoleka bez optovaruvanje jas se dvizev i seuste se dvizam popoleka ko zelce ..Samo pozitivna misla i molitvi do Gospod i se ke bide vo red.
< Поракaта ја уредил Pinky30 -- 10.4.2016 17:16:04 >
RE: Вештачко оплодување VIII дел 11.4.2016 8:07:37
jana81
Neznam samo sto ke pravam so ova cesanjevo, na nervoza me tera znaci, ke si puknam. Na transferot go prasav dr. mi dade kanesten vaginaleta samo edna vecer i da prodolzam so b complex i lactogin. Eve veke 4ti den, i namesto da se podobruva mislam deka se vlosuva. Plus se mijam i so soda i so kamilica. Uste rano sabajle si poplacav
RE: Вештачко оплодување VIII дел 11.4.2016 21:19:58
Pinky30
Pepapa so lesno mila.Da si se vgnezdat da si uzivkaat vo meshko i za dve nedeli da slavime za visoka beta.Ubav poteg ste napravile so zamrznuvanjeto zijan nema od toa.Kako pomina lesno? Sto terapija ti dadoa?
RE: Вештачко оплодување VIII дел 11.4.2016 21:26:35
pepapa
Super pominav, site bea prezadovolni kako se razvile embrionite, od terapija imam decortin dva pati na den po edna pet dena, aspirin, clexsani 14 dena, progesteron depo na sekoi cetiri dena i utrogestan 3×1 14 dena
RE: Вештачко оплодување VIII дел 12.4.2016 10:17:17
pepapa
Navistina ova bilo najteskiot del, pocnuva grbot da me boli od lezenje duri ni cela nok nemozev da spijam, smeam li na strana da lezam, i dali veke od utre mozam malku da se razdvizam malku po doma normalno bez diganje tesko
RE: Вештачко оплодување VIII дел 12.4.2016 11:39:34
Pinky30
ИЗВОРНА ПОРАКА: pepapa
Navistina ova bilo najteskiot del, pocnuva grbot da me boli od lezenje duri ni cela nok nemozev da spijam, smeam li na strana da lezam, i dali veke od utre mozam malku da se razdvizam malku po doma normalno bez diganje tesko
Pepapa toa e normalno veruvam deka ti e maka no izdrzi ovie 3-4 dena lezisi stanivaj samo do toalet i za jadenje bar taka site doktori ni vikaat tebe sto ti rekoa kolku da miruvas? Jas lezev 3-4 dena i posle po doma sama si zimav za jadenje,po sobite se vrtkav pa ke si polezev pak i se taka iskociv za do laboratorija na 5 ti den od ET i veke na 8 mi den na kratka proset_ka...Tvoja volja kako ti vika srceto taka pravisi svati go ova ko normalno i ke vrvat denovite jadi brazilski orevcinja po 2-3 na den ne poveke.Vrtisi se na stran levo desno slobodno no ne so nagli dvizenja popoleka jas taka pravev.Pogotovo na levo e preporaclivo radi dobra cirkulacija
< Поракaта ја уредил Pinky30 -- 12.4.2016 11:40:49 >
RE: Вештачко оплодување VIII дел 12.4.2016 12:20:37
pepapa
Mene doktorot mi rece da miruvam i da ne krevam tesko, ama nekako tesko se izdrzuva, ama morame nema drug izbor :) samo da si ostanat vo mesko 9 meseci
RE: Вештачко оплодување VIII дел 12.4.2016 12:24:41
jana81
Pinky koga pravese krvna slika na 5ti den od ET, 1 den go broese denot na ET ili ne? I jas treba da pravam krvna slika, sestrata mi rece vo cetvrtok, a ET pravev vo sabotata. Da ne ja zgresam nesto?
RE: Вештачко оплодување VIII дел 12.4.2016 13:02:29
butterfly 00
Pepapa koj ti rekol samo na grb da lezis ? Vrti se na strana slobodno levo desno kako ti odgovara samo popoleka bez nagli dvizenja. vo toalet da ne davas napon se da bide popoleka.
RE: Вештачко оплодување VIII дел 12.4.2016 14:32:32
butterfly 00
Pepapa lezi si kako ti e ubavo, potkreni se, navali se, levo, desno kako ti e ubavo taka ke si lezis nemoj tolku da se utrucavas pa da te faka nervoza, uzivaj si ednostavno
RE: Вештачко оплодување VIII дел 12.4.2016 16:26:20
lukajana RR
Pinky30 имај лесна бρеменост и живо и здρаво бебенце . Jana81 и Pepapa ви посаκувам висоκа бета и на вас и на сите κои се боρат за тоа. Јас многу не пишувам во овие теми но ве следам ρедовно
*******2016****** АКТУЕЛНО
00.03-Sandra36-почеток со терапија (Димитров, Ремедика) 29.03 -pepapa--пoчетoк сo терaпијa (Трајковски, Њуборн) 23.03-kik@-почеток со терапија (Поповиќ , Систина )
========================= ИСЧЕКУВАЛКИ
09.04 Jana81 ET 11.04 Pepapa ET
=========================
ТЕСТ 23.04 Jana81 25.04 Pepapa
2016 година
kiki83 весник MademoiselleNina Druze Pinky30
[/quote]
< Поракaта ја уредил lukajana RR -- 12.4.2016 16:32:45 >
RE: Вештачко оплодување VIII дел 12.4.2016 17:16:12
Pinky30
ИЗВОРНА ПОРАКА: jana81
Pinky koga pravese krvna slika na 5ti den od ET, 1 den go broese denot na ET ili ne? I jas treba da pravam krvna slika, sestrata mi rece vo cetvrtok, a ET pravev vo sabotata. Da ne ja zgresam nesto?
Jas pravev ponedelnik ET a krvna slika na 5 ti den znaci petok bese...taka mi rece sestrata vo petok zosto primiv Nivestim inekcija i da se vidat leukocitite...Tebe zasto ti rekoa da pravis?