|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  20 21 [22] 23 24   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување VIII дел
12.4.2016 17:33:18   
kapina
Nivestim zasto se tie inwkcii

(Одговор на членот Pinky30)
Непосредна врска до пораките: 526
12.4.2016 21:51:14   
Pinky30

ИЗВОРНА ПОРАКА: kapina

Nivestim zasto se tie inwkcii

Za da im potpomogne na embrionite da se vgnezdat i da ne gi isfrli organizmot ko strano telo..no jas ja primiv samo 0.1 mg na denot na ET i se kacija mnogu leukocitite i mi ja prekina Petanovski i ene ja vo frizider mi stoi za zabe 3000 den.a sekoj cetrvrti den trebase da se bockam po 0.1 mg no zdravje podobro da ne se koristi koga organizmot nemoze da ja podnese... Jas prv pat ja primiv ovas inekcija i prv pat slusnav za nejze ne sum procitala po forumov nekoj da ja koristi

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 527
13.4.2016 9:00:45   
jana81
I jas isto za toa. So toa sto jas primiv dvapati nivestim, na denot na transferot, vo sabotata i vcera uste edna. Utre ke pravam krvna slika i treba da i javam na sestrata za leukocitite.
Tuku pocna grlo da me grebe i da me tera na kaslanje. Smeam li nesto da se napijam, ili caj nekakov barem ako smeam. Kaj bas sega me najde☺
Denes 5ti den, nisto ne osekjam, ama bas nisto, sto duri na momenti zaboravam deka sum imala transferuser posted image

Непосредна врска до пораките: 528
13.4.2016 11:04:46   
Pinky30

ИЗВОРНА ПОРАКА: jana81

I jas isto za toa. So toa sto jas primiv dvapati nivestim, na denot na transferot, vo sabotata i vcera uste edna. Utre ke pravam krvna slika i treba da i javam na sestrata za leukocitite.
Tuku pocna grlo da me grebe i da me tera na kaslanje. Smeam li nesto da se napijam, ili caj nekakov barem ako smeam. Kaj bas sega me najde☺
Denes 5ti den, nisto ne osekjam, ama bas nisto, sto duri na momenti zaboravam deka sum imala transferuser posted image

A leukocitite kolku ti bea na prvoto zimanje na krv posle et? I jas isto taka se osekjav zaboravav na momenti deka et sum pravela no toa e dobro sto mozokot mora malce da go pustime na pasenje sto bi se reklo i relax malce...uzivkaj si ke pominat brzo se sto e broeno pominuva...dosadni denovi se no tamu 7-8 den prosetkaj si odi na kafence prosetka malce ubavo ke ti dojde...
Za grloto mozes med da kasnuvas i poleka da go goltas na grlotot da se sleva...caj jas ne piev nikakov petanovski mi rece da ne si go zamaram telotot so caj sto znaci neznam no toa e...toplo mleko moze da se napies...jas sega taka pravam ne zdoboluva i mene a i propolis moslam mozes so negolem procent na alkohol poslab da e ili najubavo domase da kupis od nekoj

(Одговор на членот jana81)
Непосредна врска до пораките: 529
13.4.2016 11:07:01   
jana81
I uste nesto, dali vi se ina sluceno da imate grcenje, nesto kako kontrakcii na matkata, na stomakot?
Jas recisi koga pocnav so terapijata, pocna takvo cuvstvo na grc da mi se javuva. Sega posle transfer duri mi e uste poizrazeno. Dali od terapijata, dali od strav neznam, ama nikako ne pominuvaat i pocnuva da me nervira toa. Ovoj period ic ne mi treba takvo grcenje. Pijam b komplex i magnezium ama ne pominuva. Ako imate sovet, kazuvajte oti puknav, se trudam da ne pridavam znacenje, ama dzabeuser posted image

Непосредна врска до пораките: 530
13.4.2016 13:07:51   
pepapa
Denes na treti den od transfer imam bolku dolu vo stomakot, ima mesto za panika ili normalno e, lezam po celi denovi samo za toalet i jadenje stanuvam

Непосредна врска до пораките: 531
13.4.2016 13:13:52   
butterfly 00
Pepapa normalno e od vreme na vreme vo jajnicite da dobivas kako bockanje, takvi bolki se prisutni, kakvi bolki imas ti ?

3 inseminacii, 2 IVF = / , 2 FET = /

(Одговор на членот pepapa)
Непосредна врска до пораките: 532
13.4.2016 13:31:15   
pepapa
Blaga bolka vo jajnicite poveke

(Одговор на членот butterfly 00)
Непосредна врска до пораките: 533
13.4.2016 14:38:07   
Hopeful RR
Pinky30, тек сега гледам - честитки!!!!! user posted image Имај убава и лесна бременост!!!

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 534
13.4.2016 14:47:24   
Pinky30

ИЗВОРНА ПОРАКА: Hopeful RR

Pinky30, тек сега гледам - честитки!!!!! user posted image Имај убава и лесна бременост!!!

Ti blagodaram od se srce se nadevam deka ke bide se vo red zivo i zdravo samo neka e i da se izraduvam i jas.Gospod da ne cuva samo.Strav me fakja malce do prvo exo no mora da pominat ovie nedela dena.

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 535
13.4.2016 21:31:00   
pcelka3
pinki mila so sreka i so lesno bremenosta

Непосредна врска до пораките: 536
13.4.2016 21:34:43   
pcelka3
izvinete ako nekoja sum propustila na site novi trudnici vi posakuvam lesna i ubava bremenost i daj boze da ima sto poveke user posted image

(Одговор на членот pcelka3)
Непосредна врска до пораките: 537
14.4.2016 9:33:40   
jana81
Dali nekoja druga osven Pinky30 ima primano nivestim? Me interesira do kolku vi se imaat kaceno leukocitite. Jas dva pati se bockav i leukocitite mi se plafon, 36.4. Suser posted image estrata rece ne smeat da bidat povisoki od 21-22. Znaci ke poludam. user posted image

(Одговор на членот pcelka3)
Непосредна врска до пораките: 538
14.4.2016 10:51:11   
Pinky30
Janaaaaa ne se sekiraj nema da ja primas i gotovo sto ti rece doktorot? Jas ne primav terapija voopsto samo po sebe ke se simnuva.Mene 21.4 mi bese i sega posledno na 13 ti den mi bese 15 i ne sum ispituvala poveke ne mi rece.Nemoj molite stresovi da si pravis na teloto doktorot znae i ke se sredi se...Samo pozitivnoooo.Ti ja pustam cela srekja

Непосредна врска до пораките: 539
14.4.2016 11:16:32   
Soned1
pepapa, болките во јајниците се нормални, сепак си боцкана скоро и толку пати, а реално, знаците се рана бременост се скоро исти како за ПМС, така да до тестот не можеш сигурно да знаеш кој симптом што значи. само опушти се и уживај до бетата user posted image

Непосредна врска до пораките: 540
14.4.2016 11:29:11   
pepapa
I denes prodolzuvaat bolkite, mozebi e normalno ama vo vakva situacija se ne plasi :) samo neka bide kako sto treba se ke istrpime

(Одговор на членот Soned1)
Непосредна врска до пораките: 541
14.4.2016 18:45:20   
ooooo
imam prasanje do vas dali nekoj ima iskustvo so klinikata plodnost vo bitola planiram tamu da odam za ivitro pa ako ima nekoj iskustvo neka mi pise

Непосредна врска до пораките: 542
15.4.2016 14:21:57   
kik@
Jas imam loso iskustvo so Tase i od pred 7 god. i od pred 2 meseci.Ne bi komentiral nisto loso za doktorot bidejki ima drugi rr na koi im pomognal i za niv e toj licnost sto ja cenat.Gospod da mi ti pomogne kaj i da odis i so sreka.Ako te interesira nesto pisi mi poraka pa ke ti kazam.Pozdrav i so lesno na site user posted image

Ne pravi im go na drugite ona sto ne sakas tie da ti go napravat na tebe.

(Одговор на членот ooooo)
Непосредна врска до пораките: 543
15.4.2016 17:28:39   
bambina34
Pinki draga cestitki i so lesno bremenosta

(Одговор на членот kik@)
Непосредна врска до пораките: 544
15.4.2016 22:28:28   
MademoiselleNina
Дали некој знае каде можам да купам игли за пролутекс со ознака 27G 0,45 12mm?
барав во 10тина аптеки - нема. Имаат само 26G а од нив ми се прават црвени дупчиња како точки на стомакот.

(Одговор на членот bambina34)
Непосредна врска до пораките: 545
16.4.2016 12:42:54   
butterfly 00
Zarem za prolutex ima i specijalni igli ?

3 inseminacii, 2 IVF = / , 2 FET = /

(Одговор на членот MademoiselleNina)
Непосредна врска до пораките: 546
16.4.2016 12:55:47   
MademoiselleNina
Не, не се специјални, ама мене тие повеќе ми одговараат. Сега корстам други, и со нив ме боли. Па затоа си ги барам овие како првиот пат кога купив.

(Одговор на членот butterfly 00)
Непосредна врска до пораките: 547
16.4.2016 20:45:37   
jana81
Znam deka ke me karate i ke kazete deka e rano, no sabajlevo pravev test clear self i izleze negativen.
Clear self e test koj mnogu porano detektira bremenost, za razlika od drugite testovi i istiot mi ima ednas pokazano dve crti na osmi den od ET.
Ne mi trgna ovoj pat, neznam zosto ana ne mi trgna. Uste od denot na ET, kako da me presece nesto. Sekoj den imav nekoja pricina za placenje. Uf, izgleda odbrav pogresno vreme, sepak imav nadez. Terapijata ke ja isteram do kraj, sepak ima troska nadez vo meneuser posted image
Ne bi da siram negativna energija, znam deka ne e fer prema drugite iscekuvalki, samo sakav ete taka da si olesnam, a sigurna sum deka vie ke me razberete

(Одговор на членот MademoiselleNina)
Непосредна врска до пораките: 548
16.4.2016 21:12:36   
Среќичка
Душичке, јас знам многу на кои тој тест им покажал едвај видлива втора цртка на 12/13 ден со бета хцг од 300 на 15ти ден. Не се измачувај. Ти посакувам user posted image следниот пат.

Непосредна врска до пораките: 549
16.4.2016 22:25:23   
MademoiselleNina
Jana81 мислам дека ти е премногу рано за тест преку урина. А ако си примила стоп инекција од денот на примање до денот на бета хцг треба да поминат 12-13 дена најмалку. Направи си тест преку крв после 14 дена од ЕТ.
Мене тестот преку урина ми беше негативен. Го превев пред бетата некој ден, навистина тое тестови без оглед ој бренд е и што пишува во него е понекогаш неточни. Ете некогаш ти покажал 2 црти на 8ми ден, а некогаш нема да покаже. Зависи кога настанала имплантација, некогашш на време, некогаш епорано а некогаш е поксно.
Биди трпелива и ти посакувам навистина виока бета.

Непосредна врска до пораките: 550
Страница:   <<   < Претходна страница  20 21 [22] 23 24   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  20 21 [22] 23 24   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се допаѓа името Дино ?
dinopp

Да (29%)

Не (71%)

Број на сите гласови: 178

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!