RE: Вештачко оплодување VIII дел (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

Hopeful RR -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (24.4.2016 17:55:32)

Мене во Систина ме прегледуваа вагинално во текот на првиот триместар, потоа абдоменално.

MademoiselleNina -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (24.4.2016 23:21:30)

Мене и во систина и кај матичен гин. ме прегледуваа вагинално на ехо.

kapina -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (24.4.2016 23:29:21)

I na mene vaginalno me gledaa i prviot i vtoriot pat prviot pat imase gestaciski sakus vtoriot pat imav zadebelena matka samo koga pocnuvav da krvaram

весник -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (25.4.2016 0:13:18)

Лазаревски ме гледаше цело време на абдомен...тек во 15 недела прв пат ми мереше цервикс вагинално

scared RR -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (25.4.2016 9:34:31)

И мене се на вагинално, дури и на првиот скрининг ем вагинално ем обично. А баш од самиот почеток барав на обично да ме гледа рече не можело немало ништо да се види [sm=zmeden.gif]

Kvisko -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (25.4.2016 10:40:50)

Ехото нема многу врска со спонтани. Ако е така воопшто немаше да го користат. Мене ме гледаа вагинално на почеток зашто поубаво се гледа така, а цела бременост цервиксот ми го мереа исто вагинално бидејќи ми е свиткан и со абдоминалната сонда не се гледаше цел. За штетноста имам читано не само на нет туку и во една книга на факултет ама имаше нагласено дека не е штетно само по себе туку дека создава топлина па не треба ептен често да се користи од типот секој ден. Ништо друго.

Страшно е тешко да се помине и да се преболи спонтан/missed абортус. Јас мислам дека сеуште ми е ноќна мора тоа искуство ама се случува. Причината не е ИВФ или ИЦСИ едноставно се случува. Кај мене беше на спонтано настаната бременост. Затоа и не се прави рутински генетски скрининг на ембриони никаде во свет при ИВФ туку само ако има индикации на пример семејна историја на болести и повеќе повторувачки спонтани абортуси. Под повеќе се смета над 3 и биохемиски не се бројат во тоа на пример во Велика Британија. Исто така во Велика Британија не ни даваат пригестеронска поддршка ако има индикации за спонтан во прв триместар освен ако нема докажан недостаток на прогестерон при испитување на хормони во втора фаза од циклус.

весник -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (25.4.2016 12:19:37)

.scared kako ti odi so lezenjeto....lezis celo vreme ili si setkas???

scared RR -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (25.4.2016 13:45:27)

ИЗВОРНА ПОРАКА: весник

.scared kako ti odi so lezenjeto....lezis celo vreme ili si setkas???

Лежам цело време само до вц станувам :( ти пишав нешто во другата тема ако сакаш ѕирни :)

Pinky30 -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (25.4.2016 14:24:05)

Pepapa sto napravi denes ajde falise za visoka betaaaaa [sm=bravo.gif]

pepapa -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (25.4.2016 14:28:29)

Eve me, beta hcg 560ml, prodolzuvam so istata terapija i za dve nedeli na kontrola, sega samo se molam na gospod da ne cuva :)

Pinky30 -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (25.4.2016 14:47:31)

ИЗВОРНА ПОРАКА: pepapa

Eve me, beta hcg 560ml, prodolzuvam so istata terapija i za dve nedeli na kontrola, sega samo se molam na gospod da ne cuva :)

So lesnoooooo neka mi ti e.Imaj ubava zdrava i lesna bremenost.Gospod da e sekogas so vas.Iskreni cestitki ti posakuvam od se srce...Ova koe ivf ti bese?

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (25.4.2016 14:56:41)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Pinky30

..BEBETO DENES SI GO VIDOV I DENES GO IZGUBIV.I odma me smestija kiretaza i toa e...Borbata mora da prodolzi...imam uste edno ivf od fond moze sega so svezi embrioni ke bide uspeshno..6 ta nedela bev...od imunoloski i hromozomski se ni e ispitano i e vo red..Dr.vika deka cim sega zabremeni matkata e spremna za povtorno zabremenuvanje...

Pinky30, сега те читам и навистина многу ми е жал[sm=smiley19.gif] и се повеќе почнувам да мислам дека на нас кои имаме многу извадени фоликули при ИВФ не треба да не третираат со естрофем потоа, туку само со прогестеронска терапија... Квиско, Беа, беа такви случаи и успешно се породија...исто Весник , а сите нас сите кои не третираат со естрофем, а имаме доста фоликули, мислам дека е сосема погрешно и читав некаде статија дека има жени кај кои организмот не реагира најдобро на естрофем....

Мислам нема потреба од испитувања, доволно си направила и си се измалтретирала, мислам дека се е во ред, примаш соодветна терапија, сега само да се поклопат коцките и да биде...ти посакувам среќа што поскоро.....[sm=smiley31.gif]

пепапа, честитки имај лесна и убава бременост. Очигледно тимот на Њуборн полека, но сигурно почнува да се докажува во РМ!

kapina -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (25.4.2016 15:31:37)

Pepapepa cestitki

pepapa -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (25.4.2016 15:51:20)

Fala vi na site, daj boze site da se izaduvame vo najbrzo vreme, gospod e golem i gi slusa nasite molitvi, ova mi bese prvo ivf

MademoiselleNina -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (25.4.2016 16:17:56)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]ЧЕСТИТКИ!!![sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif]
Со лесно да си ја тераш бременоста до крај, уживај во деновите што следат![sm=zz_dance.gif][sm=zz_dance.gif][sm=zz_dance.gif]
И да си дочекаш живо здраво бебенце едно или две [sm=zz_cloud9.png]

Hopeful RR -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (25.4.2016 18:47:25)

Пепапа, честитки!!!! [sm=bravo.gif] Ајде со среќа и со лесно, ти посакувам убава и пријатна бременост, и здраво право бебуле, нека биде се ок и понатаму и влечи ги останатите за нос [sm=smiley1.gif]

Loveable Me, да се надоврзам на твоето размислување - и јас не примав естрофем. Додуша кај мене немаше многу јк, 10 беа, ама сепак, ти држи вода муабетот за естрофем...

kapina -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (25.4.2016 19:20:38)

Jas prviot pat ne primav estroferm tuku ciklo proginova no samoobelite vtoriot da primav

Soned1 -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (25.4.2016 19:48:56)

Честито pepapa, ти посакувам лесна и здрава бременост, да се издрадуваш на крај на бебче или бебчиња [sm=smiley1.gif]

kik@ -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (25.4.2016 21:08:07)

Cestitki pepapa so lesno da si ja isteras bremenosta
[sm=bravo.gif]

kapina -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (25.4.2016 21:37:40)

Cudno bas cudno za biohemiskite bremenosti oti pred nekojden jas bas ja prasav sestra anita dali biohemiskite bremenosti se smetaat kako bremenosti rece da tie senajrani spontani abortusi

kapina -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (25.4.2016 22:16:32)

Jas koga pocnav da krvaram vecerta koga se sluci biohemiskata bremenost bev na vaginalno eho i dr rece oti matkata e mnogu zadebelena mozno e da si bremena i koga ispitav beta hcg bese10,4 koga veke obilno krvarev bese tolku i lazarevski kaza i dvata embrioni se bile prifateni stom e tolku bila betata koga veke si krvarela

MademoiselleNina -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (26.4.2016 0:09:44)

ИЗВОРНА ПОРАКА: LoveableMe RR

и се повеќе почнувам да мислам дека на нас кои имаме многу извадени фоликули при ИВФ не треба да не третираат со естрофем потоа, туку само со прогестеронска терапија... Квиско, Беа, беа такви случаи и успешно се породија...исто Весник , а сите нас сите кои не третираат со естрофем, а имаме доста фоликули, мислам дека е сосема погрешно и читав некаде статија дека има жени кај кои организмот не реагира најдобро на естрофем..

Јас не промав естрофем, па ете како заврши, не знам што да кажам...

Среќичка -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (26.4.2016 10:44:27)

Честитки пепапа[sm=bravo.gif] ти посакувам убава бременост [sm=nosecka.gif]

pepapa -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (26.4.2016 17:08:39)

Fala za cestitkite, da vi se vrati kaj site vo najbrzo vreme, sakav da se nadovrzam na muabetot deka site doktorite davaat ista terapija za ivf barem jas taka mislev osobeno pri prv obid, ama ne bilo taka, eve sega edna prijatelka pravese ivf vo ista klinika kaj sto pravev jas, nejze i bese transferot na 5-ti den mene na 3-ti, kleksani prima preku eden den naizmenicno so aspirin, jas sekoj den i aspirin i kleksani, taka i treba site ne sme isti pa po sema da ne vodat

bambina34 -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (27.4.2016 13:43:23)

Cestitki pepapa ,imaj lesna bremenost

Страница: <<   < Претходна страница  24 25 [26] 27 28   Следна страница >   >>