RE: Вештачко оплодување VIII дел (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

kik@ -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (28.4.2016 18:34:55)

Dali moze da mi kazete koe vreme se bockavte so suprefakt I vo kolku saat so fostimoni.Vi blagodaram :)

pepapa -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (28.4.2016 18:44:51)

Mene mi rekoa suprefaktot da go bockam od 15-17h i jas bockav vo 15h isto posle i so puregonite vo isto vreme samo menuvav strani sekoj den

Kvisko -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (28.4.2016 18:52:42)

Честитки Pepapa имај си лесна и убава бременост.
Јас суорефакт и пурегони примав во 19 часот така ми беше најзгодно. Мислам дека нема врска точно во колку саат се примаат се додека се во исто време со 15 минути плус минус.

kik@ -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (28.4.2016 19:04:47)

Zaboraviv denes da ja prasam sestra Marija I vrtev ama ne mi kreva pa zatoa sakav da ve prasam.Da suprefaktot go primam vo 19 casot ama zaboraviv za fostimonite.Fala vi.

pepapa -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (28.4.2016 19:10:02)

Fala ti Kvisko, se najdobro da ti se vrati, denes imav malku svetlo kafeno i sum isplasena epten, ama moram da veruvam deka ke bide se ok

MademoiselleNina -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (28.4.2016 22:46:45)

kik@ ne te razbarv bas, sto ti e prasanjeto za fostimonite? Inaku mene me bockaa isto vreme suprefakt i fostimon vo period od 16:30 do 18:30 vo zavisnost koj den kako zavrsuvav so rabota.
Pepapa, ako primas vaginalno progesteron, mozno e da ti e od toa, i ako ne e jaka crvena boja ne e zagrizuvacki. Najcesto e taka.

kik@ -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (29.4.2016 8:36:19)

Nina dali vo isto vreme primavte suprefact I fostimoni I koe vreme?Fala

pepapa -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (29.4.2016 10:52:36)

ИЗВОРНА ПОРАКА: MademoiselleNina

kik@ ne te razbarv bas, sto ti e prasanjeto za fostimonite? Inaku mene me bockaa isto vreme suprefakt i fostimon vo period od 16:30 do 18:30 vo zavisnost koj den kako zavrsuvav so rabota.
Pepapa, ako primas vaginalno progesteron, mozno e da ti e od toa, i ako ne e jaka crvena boja ne e zagrizuvacki. Najcesto e taka.

Vaginalno stavam utrogestan a na 4 dena se bockam so progesteron depo

butterfly 00 -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (29.4.2016 11:59:17)

Suprefaktot i fostimonite se stavaat zaedno vo isto vreme ako pocnes vo 18.00 sekoj den vo tolku casot gi primas, nekogas se slucuva i da se zadocni, no najmnogu 15 min do polovina cas nisto poveke, znaci sekoj den treba vo isto vreme da se bockas, a najdobro vreme velat deka e popladne od 16.00 do 19.00 h

MademoiselleNina -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (29.4.2016 13:32:38)

ИЗВОРНА ПОРАКА: kik@

Nina dali vo isto vreme primavte suprefact I fostimoni I koe vreme?Fala

Јас ги примав во 16:30 и двете заедно, најдобро е во исто време секој ден. Јас има неколку пати каснење, една сестра ми рече дека каснење до 2 часа се толерира но не повеќе, и тоа не треба д абиде често, еднаш двапати може. Ако имаш поголемо каснење од 2 часа треба да му се јавиш на лекарот што те води. Затоа ако одиш на боцкање во амбуланта или болница, оди малку поранко од времето во кое треба да ја примиш, бидејќи може да се деси како мене што ми се деси, да имаат итен случај, и да не можат веднаш да те боцнат, па чекав15 мин.
Ајде со лесно, и успешно боцкање.

kik@ -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (29.4.2016 15:18:44)

Fala na odgovorite sama se bockam so suprefactot a od vecerva ke pocnam so po 4 fostimoni so 2 vodicki.Imam doktor vo komsii I toj ke mi gi stava fostimonite.Do lesno neka ni e na site
[sm=smiley1.gif]

Kvisko -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (29.4.2016 15:29:14)

Pepapa без гајле. Кафеавко не е ништо страшно. Може да е од повреда на цервикс додека ставаш утрогестан или од имплантациско крварење. Најлшо што може да е е едното ембрионче да се откажало и телото од него да се ослободува. Како и да е со толку висока бета едното е сигурни супер ако не и двете.

pepapa -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (29.4.2016 17:19:05)

Daj boze da bide se kako sto treba, gospod e golem i se nadevam gi slusam moite molitvi

Soned1 -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (29.4.2016 19:04:37)

На една моја пријателка и рекле во Систина дека е најдобро да се примаат хормоните од 15 до 17 часот, не знам зашто. Јас ги примав во 18:30 секој ден и во тие денови кога се преклопуваа суперфакт и фостимон или менопур, ми ставаа во исто време, прво суперфакт, па после другите.

kapina -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (1.5.2016 13:01:54)

i hristos voskresna i jas gi primav i superfakt i fostimon vo isto vreme okolu 18casot

MademoiselleNina -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (5.5.2016 14:17:36)

Како сте? Само да ве поздравам [sm=smiley1.gif]

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (6.5.2016 9:16:44)

Nina, јадеме јајца секој ден по празников дури не изедеме се...јас одмарам лично и ништо не правам, некако така ми е поубаво во овој период.

Пепапа, кога имате закажано ехо?

pepapa -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (6.5.2016 15:40:53)

Vo vtornik sum na eho, edvaj cekam i mnogu se plasam zasto nemam nikakvi simptomi, dali e rano neznam, na momenti si vikam dali navistina sum bremena

Pinky30 -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (6.5.2016 17:00:44)

Pepapa nemoj da se plasis moras pozitivno da mislis i ke bide se vo res.Gospod e golem

kik@ -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (6.5.2016 19:57:43)

Pepapa samo napred ne se sekiraj se ke bide vo red, daj boze da se raduvas uste poveke koga ke si go zemes bebusot vo race
[sm=duda.gif][sm=bravo.gif]

kik@ -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (6.5.2016 20:23:31)

Vcera bev na pregled i doktorot mi kaza deka imam 4 dobri folikuli i ke gi sledime niv,matkata dobro,endometriumot 6.5 mm.Suprefactot mi go namali na 0.3 a fostimonite da gi primam do nedela,ponedelnik krv da se proveri i eho.Do denes imam primeno 30 fostimon inekcii a si dokupiv uste 10 inekcii,vkupno 40 inekcii.Go prasav punkcija koga mi rece ako se bide vo red,zdravje boze izgleda sreda
Nesakam da zvucam sebicno ama sto im pravat na inekciite kaj zeni sto ne gi iskoristile site 30.Neli nekoi primaat po 2 inekcii,nekoii po 3 inekcii i ako ne ti dostignat si dokupuvas.Znam deka od fondot ne sleduvaat po 30 inekcii ama bi trebalo da ni gi davaat i tie sto ne se iskoristeni,sto im ostanuvaat.Sekoe dobro na site i so sreka na site [sm=smiley1.gif]

kapina -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (6.5.2016 21:48:36)

Treba da ni gi vratat a ne ni gi vrakaat jas istrosiv 27 inekcii i ne mi gi vratija vo sistina tie3inekcii sto ne gi istrosiv

MademoiselleNina -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (7.5.2016 22:57:06)

kik@
не знам што им прават, можеби не смеет да ги дадат неискористените, не знам сум прашала, а и јас исто се прашував.
Ајде само позитивни мисли и да имаш што повеќе здрави јајцекелтки.
Кај мене нараснаа повеќе баш последните денови. Затоа не се секирај, и една да е, да е квалитетна.

nadez vera ljubov -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (7.5.2016 23:24:21)

Во ремедика ги даваат сите 30 одеднаш. Мене не ми стигнаа си докупив +6.

Soned1 -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (8.5.2016 0:20:33)

И мене во Ремедика ми ги даваа сите 30 наеднаш, ама една жена ми се пожали дек неа не и ги дале, бидејќи она има историја на хиперстимулација и била слабо стимулирана, со 1 фостимон на ден, останатите не и ги дале.
Мислам дека немаат обрврска да ни ги даваат сите лекови што ги покрива фондот, односно мора да ни ги дадат само доколку има потреба сите тие да се искористат.
Мене ме интересира само дали постои начин фондот да провери колку уствари терапија е примена и колку од услугите што се наплаќаат од фондот, бидејќи ако нема, тогаш лесно може да бидат наплатени неискоритените лекови и услуги како искористени...

Страница: <<   < Претходна страница  25 26 [27] 28 29   Следна страница >   >>