RE: Вештачко оплодување VIII дел (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (20.5.2016 15:38:27)

Пoддршкa и oд мене зa сите исчекувaлки зa виспкa бетa. Не бaрaјте симптoми, кaј секoјa е рaзличнo. Пaникa имa сaмo вo случaј нa oбилнo крвaрење, a се другo не е стрaшнo. Сo леснo нa сите

kik@ -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (20.5.2016 16:55:34)

Fala vi devojki, znam deka vi e tesko da se navrakate na temava,ve pocituvam od se srce vi posakuvam samo radost da ve sledi niz celiot zivot I sto pobrzo da gi zaboravite ovie denovi.Veruvajte kolku e pogolema podrskata,tolku pobrzo se prebroduvaat site maki I problemi.
Ve guskam [sm=smiley31.gif]

Michela -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (20.5.2016 18:39:30)

Фала женски,секоја поддршка многу значи за нас што чекаме,посебно во период кога хормоните ни дивеат па расположението ни се менува на секој саат,барем кај мене е така.Еден момент сум супер расположена,следниот ми е досадно,следниот веќе плачам[sm=smiley1.gif]Секое добро на сите,дај боже што побрзо да се израдуваме на нашите бебенца[sm=smiley31.gif]

Kvisko -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (21.5.2016 10:02:08)

Девојки поддршка и од мене. Сите сме тука со вас и ви посакуваме успех. Во однос на лежењето правете како сакате не дека има врска тоа. Во многу земји лежењд не се препорачува па пак има успех. Јас лично лежев поинтензивно три дена со тоа што бев сама дома па јадење сама си земав и слично. Исто не лежец скроз туку вомполулежечка позициј. Од трансфер сама дојдов дома сама купив утрогестан па потоа легнав, вечерта одма се туширав. По првите три дена се движев по дома на балкон и слично па на 5 ден отидовме на кафе со мм. Втората недела одев на работа. На ден на тест отидов да ми земат крв и на работа зашто бев убедена дека нема ништо ги имав сите симптоми за добивање. По резултат отидов после работа. Од тоа прво ивф сега имам четиримесечно бебче.
Правете како сакате ако ви е досадно лежењето раздвижете се и правете се да не мислите постојано на тоа зашто ќе сд мрднете ако ви е таму постојано паметот.

kik@ -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (21.5.2016 10:33:36)

Me interesira dali na 9 den po et na domasen test moze da se pojavi vtorata crta, makar I malku da e bleda?Ili e uste rano?

butterfly 00 -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (21.5.2016 13:33:00)

Premnogu e rano pocekaj barem do 12 den

gina -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (21.5.2016 15:20:44)

iscekuvalki ja imate i mojata podrska za visoka beta srekno [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Michela -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (21.5.2016 22:49:05)

Кик@ пробај издржи колку што можеш подолго за тест за посигурни резултати.Јас ке идам директно на бета на 14,15 ден па што биде нека биде,не можам веќе таа едната црта да ја гледам.

kik@ -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (22.5.2016 9:13:46)

Mishela I jas direktno na beta ke odam vo petok,samo prasav.
Ti kako si se dvizis po doma,nadvor?
Jas poretko lezam,poveke sedam I setkam po doma,si gi izvrsuvam domasnite obvrski.
Koe ivf ti e po red I sto problem imate?
Pozdravce [sm=smiley1.gif]

Michela -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (22.5.2016 17:20:17)

Добра сум и јас се шеткам по дома не лежам цело време,денес планирам да излезам малце да прошетам прв пат после трансфер[sm=bravo.gif][sm=smiley36.gif]Прво ивф ми е ова досега имав 4 инсеменации,сите безуспешни.Дијагнозата е идиопатски стерилитет,што мене највеќе ме нервира.Ти кај кој доктор си,кое ивф ти е ова?

kik@ -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (22.5.2016 17:48:17)

Jas sum sum kaj Popovic vo Sistina.Ova mi e 4 ivf ama jas od tretoto ivf isto od kaj Popovic imam 5god. sin.I nego go dobiv posle 6 godisna borba so maski sterilitetNa site vi posakuvam sto poskoro da si gi drzime [sm=duda.gif] vo race.

kik@ -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (22.5.2016 17:51:27)

Dali imas nekakvi simptomi,bolki ili bilo sto?Jas ne cuvstvuvam nisto, odvreme na vreme malku bolka vo jajnicite I podueni gradi
[sm=smiley36.gif]

MademoiselleNina -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (22.5.2016 18:19:43)

Michela i kik@ ви посакувам висока бета, и да се радувате што поскоро. Бидете трпеливи, не брзајте со тестови. А што се однесува до лежење, јас не лежев цело време, си шетав на кафе, на гости, избегнував одење по скали друго све нормално.
Јас бев малку на патување, па после се изразболев, настинка некоја ме фати, и еве дури денес сум подобра.
И конечно убав сончев ден.

bambina34 -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (22.5.2016 22:24:14)

Poddrska I od mene do iscekuvalkite , bidete strplivi, poslednite denovi se najteski ...Vi posakuvam visoka beta I na dvete...
Jas nemav sreka da cekam test do 15 den bidejki prokrvarev na 10 den , isto I sledniot pat so transferot so smrznati embrioni

Michela -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (22.5.2016 23:00:40)

Фала девојки,јас денес прв пат излегов и супер ми дојде,ке си продолжам и овие денови да шеткам доста беше лежење[sm=smiley1.gif]Од симптоми градите ми се ептен подуени и ме болат на допир,само еден ден имав болки во јајниците друго ништо не чувствувам физички.А психички првите денови бев многу расположена а после почнаа да ме фаќаат некои плачки.

Hopeful RR -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (23.5.2016 13:09:51)

Исчекувалки kik@ и Michela, огромна поддршка и од мене, ве мислам! Малце сум послабо активна пошто бебињата проодеа па трчам наваму натаму и никако да пишам, но ви праќам позитивна енергија и ви посакувам виииисоки бети за да се радуваме на што повеќе близнаци [sm=bravo.gif]

Немојте да правите домашни тестови, одете си на бета директно, колку подолго издржите, толку подобро, и со среќа [sm=sloncek.gif]

kik@ -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (23.5.2016 14:34:01)

Fala vi devojki vo ovie posledni denovi koga hormonite ni se pokaceni do maksimum,de ni se place,de ni se smee,najpotrebna ni e podrskata sto ni ja davate.Vi blagodarime od srce [sm=bravo.gif]

kik@ -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (24.5.2016 17:27:37)

Michela ti posakuvam visoka beta a I na site rr koi planirate da pravite ivf.
Jas napraviv domasen test ednas na 9 den I eden denes I dvata bea negativni za zal.Tesko mi e ama pak si velam neka mi e ziv I zdra sinmi a ako ne mi e pisano za uste edno,pa I edno donce ne gree.
Ke ispitam I beta ama ne se nadevam na cudo.
Ve guskam I blagodaram za poddrskata.

kapina -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (24.5.2016 18:16:26)

So tie domasni testovi samo stres si stvarate nepotrebno cekajte si beta hcg

Michela -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (24.5.2016 18:42:59)

Фала ти kik@ од срце ама не се разочарувај уште не е се готово.Можеби ќе се изненадиш со висока бета.Домашните тестови често знаат да покажат лажно негативен тест толку рано во бременоста.Сега гушкај си го синчето и само со позитивни мисли.Јави што си направила на бетата.Те гушкам[sm=smiley31.gif]

kik@ -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (24.5.2016 19:27:39)

Domasnite testovi gi napraviv za da si go potvrdam somnezot sto me grizese uste od 5 den koga veruvajte matkata isfrli se od vnatre I mnogu me bolese, isto kako koga ke ti pukne vodenjakot pri poraganje.Sega osekam deka ke dobijam gradite ne mi se tolku podueni kako koga ostanav bremena,tuku kako pred dobivanje.Taka mi pocna taka pr okdolzi I taka zavrsi.Drugiot pat ke bide.

kik@ -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (24.5.2016 19:32:37)

Samo da sme zivi I zdravi sto e nase ke si dojde ,kaj nekoi porano kaj nekoi pokasno [sm=smiley31.gif]

Michela -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (24.5.2016 20:13:03)

Така е,нема откажување.Едно прашање до рингерајките што останале бремени по ивф чувствувавте некакви симптоми пред тестот?Мене ми е денес 9ти ден од трансфер и од вчера имам некоја главоболка,а денес се чувствувам многу уморно и имам киселини во желудникот.А стомакот и градите ми се подуени од пред неколку дена.Знам дека симптомите може да се од прогестеронот па не се надевам многу ама ете ме интересираше да ве прашам.

butterfly 00 -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (24.5.2016 21:07:49)

Mene samo stomakot mi potekuvase, drugi simptomi nemav

kapina -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (25.5.2016 0:26:22)

devojki uzivajte galite si gi mesinjata sega toa e sto e jas dve ivf pravev pa domasen test nieden ne napraviv oti znam oti nemozam nisto da smenam toa e sto e

Страница: <<   < Претходна страница  28 29 [30] 31 32   Следна страница >   >>