RE: Вештачко оплодување VIII дел (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

orhidea242 -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (12.5.2017 11:52:02)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Biba818

Кај мене за живо чудо дали со препорака и врски отидовме рече да не ви зимам залудно пари ако ептен инсистирате ќе правиме, ама до толку да не може повеќе нешто да се препорача, додатни анализи или барем односов да беше поинаков кога ти соопштува

Мој предлог е New Born прочитав за пациентката од 52год која е бремена благодарение на таа клиника.

srce123 -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (12.5.2017 21:59:35)

Devojki pocns zab da me podnaboluva deneska nema da imam problem nesto vo bremenosva

kapina -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (13.5.2017 10:04:56)

Biba odete mila do new born jas od dr trajkovski sum prezadovolna

MademoiselleNina -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (13.5.2017 18:51:56)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Разочарана вага

што боцкаш? и како ти кажа докторот?
јас после циклопрогинова добивав циклус за 7 дена...

Se bockam so suprefact, sega mi namali na 0.3 poso mi docni....Mene vcera mi bese 7 den od poslednoto apce cikloproginova a eve i denes nemam dovieno.....Utre sum na kontrola pa ke vidam sto ke mi kazat
Tebe ti docnese 7 dena, ili pak od posledno apce dobi posle 7 dena?

Blagodaram na odgovorot [sm=smiley1.gif]

Од кога го ипив последното апче, добив после 7 дена.

orhidea242 -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (15.5.2017 17:32:53)

Сте правелел ли тест домашен после трансфер дали е паметно да се прави искуства

kapina -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (15.5.2017 19:04:38)

Ne i ne ti e pametno da praves domasen test oti mnogu pati se pokazale kako netocni

sakam stomace -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (17.5.2017 0:02:21)

Zdravo devojki. Nova sum na forumot i sakam da so spodelam so vas mojot problem. Se boram so neplodnost veke 3 godini. Utre zdravje Boze gi prakam dokumentite za vaucer za IVF. Me interesira ako zanete za otprilika kolku vreme vrakaat odgovor od fondot? Vi blagodaram

srce123 -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (17.5.2017 8:31:30)

Za 8rabotni dena i so sreca

sakam stomace -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (17.5.2017 8:51:57)

Ti blagodaram srce123 i ti posakuvam i jas se samo najubavo. jas mislev trae poveke ama dobro e vaka :D ke pocekame da pomine i taa nedela i vo meguvreme ke spodeluvame iskustva tuka

orhidea242 -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (17.5.2017 13:56:34)

Два пати во месец се состанува комисија кога ке ти дојде предметот на ред ако не фатиш врска месец не ти бега. Обавезно ке ти го вратат за некоја глупост. Со Срека

orhidea242 -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (17.5.2017 13:56:49)

Два пати во месец се состанува комисија кога ке ти дојде предметот на ред ако не фатиш врска месец не ти бега. Обавезно ке ти го вратат за некоја глупост. Со Срека

Soned1 -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (17.5.2017 15:57:01)

Биба, ако не си проверила до сега, обавезно провери антимилеријан, АМХ, тој хормон е посигурен показател на резерва на јајце клетки од ФСХ.
Плус, битно е и колку антрални фоликули се гледаат на ехо, ако имаш барем 3, 4, можеш отприлика и толку да очекуваш јајце клетки, со поголема стимулација.
И побарај и второ мислење, не е убаво кога докторот не ти дава надеж. Добро е да се биде отворен и реален, но тоа не значи да го обесхрабруваш пациентот, посебно не при нашиов проблем. И мене ми се има случено слично, докторот да не верува во успех и од тогаш решив да одам само кај лекари што ќе ми даваат надеж, да се обесхрабрам можам и сама.

Во Њуборн ми препорачуваа ДХЕА за висок ФСХ, мене ми помагаше. ДХЕА го зголемува естрадиолот, а повисокиот естрадиол го намалува ФСХ и ќе имаш подобра хормонална состојба за стимулација. Истиот ефект се добива и со циклопрогинова на пример, ама најдобро да зборуваш со гинеколог за тоа.
Во секој случај никој нема право да ти каже дека немаш шанси, додека имаш јајце клетки шансата постои.

orhidea242 -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (18.5.2017 15:08:45)

Дојде денот за тест висока вета 12 ден 950. Со господ напред ччекаме сега срцева акција.Др. Петановски секоја чест

kapina -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (18.5.2017 15:57:24)

Orhidea cestitki mila so lesno da si ja iznoses bremenosta

sakam stomace -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (18.5.2017 17:33:48)

cestitam orhidea, se raduvam za tebe. lesna bremenost.

moite dokumenti se isprateni. pa sega cekam odgovor. dali damkontaktiram so fondot ili samo da cekam oni da odgovorat koga ke bide se gotovo. I kazete mi dali newborn rabotat preku fondot?

Soned1 -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (18.5.2017 20:04:10)

orhidea242 честитки, ти посакувам лесна и здрава бременост! [sm=smajl.gif]

sakam stomace можеш да се јавиш наредната недела и да прашаш дали е примен твојот предмет и ако е примен, кој датум ќе биде разгледуван од комисијата. Кога ќе го знаеш тој датум, ќе можеш дента да се јавиш да ти кажат што одлучиле или ако одлучуваат касно, побарај број од некој од докторите.

kapina -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (21.5.2017 1:29:30)

imame peticija na fb stranata vestacko oploduvanje za da ni se dadat poveke od 3 obidi za ivf preku fzom koj saka da se potpise

Soned1 -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (22.5.2017 5:23:16)

ИЗВОРНА ПОРАКА: kapina

imame peticija na fb stranata vestacko oploduvanje za da ni se dadat poveke od 3 obidi za ivf preku fzom koj saka da se potpise

Јас потпишав и пратив и на други да потпишат.
Не знам дали е дозволено да се ставаат тука линкови, ама мислам подобро да се стави тука линкот, за да можат членките директно да го најдат, да не бараат по фб.

sakam stomace -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (22.5.2017 9:31:06)

Devojki ima li nekoja tel broj od klinika za ginekologija i akusertso skopje?

kapina -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (22.5.2017 19:01:07)

Za linkovite treba da kazat moderatorite a br na gak e 023147422

sakam stomace -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (23.5.2017 22:13:37)

Devojki moze da mi kazete dokolku imate iskustvo koj se najdobri doktori na klinika za histeroskopija? Mi rekoa deka mozebi imam pregrada za otstranuvanje, pa da znam kogo da baram.

kapina -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (23.5.2017 23:20:22)

Trajanova e najdobra za histeroskopija

Biba818 -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (26.5.2017 12:04:51)

Fala Soned1, probuvav so dhea, izgleda ne sum ni jas dosledna, gi pijam nekoe vreme pa podzaboravam :-)
Orhidea cestitki , lesna i ubava bremenost, se povekje mesinja da ima na forumov

orhidea242 -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (26.5.2017 14:55:46)

БЛАГОДАРАМ на сите дај боже секој да се израдува и да си дочека.

orhidea242 -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (28.5.2017 22:04:03)

После успешно инвитро после колку време имавте односи??

Страница: <<   < Претходна страница  48 49 [50] 51 52   Следна страница >   >>