AnnaMolly RR -> RE: Отеченост во бременоста (26.6.2012 13:57:16)
|
Да, Вероника, имав се од тоа што го наведе. За притисокот да не зборувам! Само никој не му текна да ми го измери до пред да ме примат во болница да се пораѓам. И кога ми ставиле анестезија притисокот ми рипнал на 250 со не знам колку и докторот кога ме разбуди беше пребледен како дух, а анестезиологот се крстеше како може бебето по тој стрес да се роди со Апгар 10. Се на се јас имав среќа што касно ми се јави и што се добро заврши. Кога ќе му кажев некој симптом на докторот, се ми наоѓаше оправдување. На пример за отоците ми викаше дека ми се од многу седење (по 8 часа седење пред компјутер на работа), главоболките и лошењето ми викаше дека ми се од очилата, ме прати да проверам диоптерот да не ми се покачил и беше за 0.25 покачен. Ми вика „Ете, од тоа ти било“. А на човек што носи диоптер -4.75, покачување од -0,25 ништо не значи. Нејсе, важно пак ќе повторам среќа имав што поминав без последици, за втората бременост ќе морам многу да внимавам, ми рекоа дека има големи шанси пак да ми се појави.
|
|
|
|