AnnaMolly RR -> RE: Царски рез (16.11.2012 8:33:53)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: KALA84 Nikogas nema da se pomiram so toa sto ne go vidov vednas sin mi i ne go pocustvuvav na moite gradi koga se rodi.[sm=smiley19.gif] Se porodiv carski so epiduralna, zapocnav so prirodno, imav bolki i se otvoriv sedum prsti, ama plodot ne se spusti, bese visoko postaven i poradi toa zavrsiv so carski. Iako bev so epiduralna, najverojatno poradi pogolema doza na anestezija bas koga se rodil sin mi jas sum bila vo koma(nezaspana), taka da najubaviot moment vo zivotot go propustiv, a zamislete se osvestiv na samiot kraj na operacijata, no veke bese docna, bebusot bese zemen od strana na pedijatarot. Moe mislene za toa sto zavrsiv so carski e po vina na mojot ginekolog, koj na posledniot pregled iako nemav bolki, imav uste trinaeset dena do termin i plodot bese visoko postaven, me otvori dva prsta demek da dobijam bolki, a jas veke nekolku pati mu bev napomenala deka sakam da se porodam prirodno. Se porodiv vo sistina i mislam deka ova sto mi se sluci mene se pocesto se slucuva i na drugi sto se poroduvaat tamu, barem vidov dosta za tie pet dena dodeka bev tamu posle poroduvaneto. Кала, неважно е чија вина е што си завршила со царски, НАЈВАЖНО е што ти и бебето сте добро. Породувањето е прекрасен момент, ама јас не го сметам за најубавиот момент во животот. Дека е еден од најубавите, точно. Ама следуваат безброј убави моменти и понатаму! Најубавиот момент кога детето силно ќе те гушне, кога првпат ќе ти каже мамо, кога првпат ќе ти каже мамо, те сакам и многу други најубави моменти. И јас бев со царски, го видов на 2 секунди син ми, па веднаш го однесоа. Не го ни допрев. Ама воопшто не гледам трагично на тоа. Затоа што сега животот ми е полн со најубавите моменти. Затоа, заборави на тоа, уживај во секој момент со твоето здраво и право детенце.
|
|
|
|