Gabriela V -> RE: Царски рез (6.11.2013 22:08:58)
|
Jas se porodiv so carski rez, so spinalna anetezija. Otidov vo GAK so krvarenje vo 40 nedela, ne puknat vodenjak, otvorena 5 sm i nikakvi bolki iako na CTG pokazuvase uzasni bolki. NO poradi drugi pricini morav da odam na carski i toa iten zarai brzoto otvoranje im bese strav da ne se porodam na pat za operaciona sala. Gi gledam site vikaat placat a doktorkata mi vika gi gledas kolku vikaat a otvoreni se samo 3 sm a ti so 5 ni glas ne ispustas i mn mi e krivo sto moras da se porodis operativno. Za5 min zemaat krv, stavaat braunila i itno vo sala...Jas neznam sto se slucuva seuste, do pred polovina cas doma gotvev vecera i odev vo toalet na 5 min. Legnav na stolot i mi stavija spinalana ( me bockaa mnogu pati zaso rbetot vo bremenost mi se iskrivil i edvaj vlegoa vo rbetniot mozok). Za edna minuta ne gi osekjav nozete, togas mi go stavija kateterot i samo osetiv kako nesto me dopira. Za 5 min go izvadija mojot junak. Vadenjeto na bebeto ne e voopsto bolno samo e nesto kako tegnenje t.e primenuvaat sila. Ranata mi e sovrseno sosiena nisto ne se poznava i e sosema dolu vednas pod rabot na gakickite. Potoa me prefrija na intenzivna, trebase da pijam tecnosti mnogu i taa vecer bese vo red. utreto me prefrlija na odel kade jas se obidov sama da stanam i napraviv katastrofalna greska. Toa bese najgolema bolka sto sum ja pocusvuvala vo zivotot. Glavobolka imase no so kokoa kola ja resiv. Popoleka stanuvav i se trudev da bide povekjepati vo denot za da si olesnam na sebesi. Prvite denovi odev svitkana kako kifla dodeka onie sto rodija prirodno trcaa niz hodnikot no i toa pomina. Pet dena primav terapija de muskulno de venski da ti se smaci i posle 16 dena zadnikot me boli i mi e modar na mestoto na aplikacija :). Nareden pat koga kje se poragjam bi sakala da e prirodno ... a i zaboraviv da pisam deka denovite posle operacija imav uzasni bolki vo stomakot od peristaltikata na crevata koja se obiduvase da se vrati vo normala. Dokolku imate opcija da birate sekogas birajte prirodno no dokolku carskiot rez e edinstvena opcija kje kazam se se izdrzuva i ne e tolku strasno ...
|
|
|
|