mamita83 -> RE: Царски рез (17.4.2013 16:13:18)
|
Forumov mnogu mi pomogna vo moite nedoumici pred da se porodam, sto, kako, kade, so epidural ili bez, carski-prirodno, privatno - drzavno. Se porodiv prirodno i toa bi im go preporacala na idnite majki dokolku e se ok, obavezno so epidural. Iskreno jas se razmisluvav da se porodam carski, samo zaradi stravot od secenjeto dole koe kako da e neizbezno, i od toa kako ke izgledam, dali ke bidam razlicna ili nedaj boze loso sosiena, kako ke me dozivuva maz mi potoa[sm=zmeden.gif] megutoa Drkata na GAK tolku dobro ja zavrsi svojata rabota, mene ranata recisi ne mi se poznava. Moeto mislenje e drzavna bolnica dokolku imas dogovoren doktor za poragaj na koj mu veruvas i epidural, definitivno golemo DA za epiduralot gospod zdravje da mu dade na toj sto go izmislil (go pominav poragajot bez bolki, cuvstvuvav koga treba da dadam napon, merak da ragas). Nemav nikakvi posledici od epiduralot. Znaci jas velam edno golemo DA za: Drzavnata GAK samo so poznati; priroden poragaj; epidural. Sestra mi se porodi carski imase mnogu bolki koi traea 6 meseci posle poragajot i seuste od vreme na vreme ima bolki megutoa toa e individualno, imam drugarka koja mnogu brzo se oporavi. Jas posle dve nedeli nemav nikakvi bolki. Se nadevam deka vi pomognav da se odlucite.
|
|
|
|