kremco -> RE: Фази кај децата (21.9.2011 13:58:45)
|
Sega go nauciv na mnogu ubav red,sekoj den sme sami jas i toj i go rasporeduvam vremeto da mu bide interesno se..Jas ne rabotam bremena sum so vtoro,se selime naskoro vo nasa kukja,maz mi raboti jas planiram da studiram od godina i sama da si gi cuvam decata dodeka zavrsam.Taka da malo dete koe ne odi vo gradinka mora da go naucam i da mu ovozmozam mnogu zanimacija,druzenja,setanja sto e moze da se kaze i vistinska pricina za nekoi negovi fazi na placenje i nepodnoslivost.Sekogas koga mu e mnoogu dosadno a na mama i snemale idei i premnogu zboruva i stanala zdodevna i vekje se mu e isto na nego mu se slucuva toa problematicno odnesuvanje.Mi se slucuvalo i da ne znam od 3 saati placenje i uspivanje sto da pravam go vikam maz mi od rabota (toj samo go guska i se pokrivaat i toj se smiruva) za pomos.Sega znam deka koga mu se slucuvaat takvi fazi da prodozlam da bidam smirena i da najdam nesto MORAM da najdam nesto da go smiram,ne go tepam,nikogas,mi se slucilo da go plesnam i da imalo efekt ama ne sakam da go ucam taka da go vospituvam.Samo go zemam maliot i naogjam NESTO da go smiram( ako mozam go banjam,toa go obozava ili se vozime so kola ili go setam do prodavnica ili neznam sto li ne sum probala) nesto mora da uspee.. Samo treba mnogu trpenie,strogost i razgovor gorda sum deka moeto dete iako ima mnogu tvrdoglav karakter me slusa i svakja,mi pomaga po doma tolku malecko(se zanimava).. Se nadevam ne sum dosadna samo nemozev da docekam da pisuvam i na ovaa tema..
|
|
|
|