sesilia -> RE: генетско испитување (10.3.2014 20:57:39)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: LoveableMe RR Е па девојки, ги земав резултатите од Генетско -имунолошките испитувања, имунолошките се ок, а кај генетските не е кузнае што, но сепак имаме блага мутација кај некои гени и сметаат дека можеби тоа е причината за мојата ИВФ биохемиска бременост, поточно создавање на микро-тромбови во матката, кои му пречат на развојот на ембрионот. Ги однесов кај гинекологот, ми препиша терапија со аспирин (прво да прашам ендокринолог заради еутироксот), па појачана терапија Б-комплекс и појачана терапија со фолна киселина. Истото го препиша и за сопругот, плус ми препорача Крилово масло (заради тоа што е богато со Омега 3), го имало по аптеките. Рече дека терапијата треба да трае 3 месеци, за да има резултат. Позз А кажи ми кои се испитувања ги правеше мила?И на нас ни најдоа некои мутации ама ние дел правевме на трансфузија дел на ману,и најдоа делумни мутации на два гена мтхфр и уште еден и тоа кај двајцата,ама само мене ми дадоа терапија аспирин од 100мг и фолна од 5мг се додека не забренеиш,ама 3 месеци обавезно. А за маж ми ништо не ми дадоа,јас тогаш се консултирав со Павлина Герасимова трансфузиолог ама ја затвори ординацијата и нз кај е а и се уклучува мејли на телефонот :(
|
|
|
|