|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  10 11 [12] 13 14   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Спонтан абортус
28.3.2011 0:51:15   
anonimna2
zdravo na site. i jas go imav istiot problem samo sto moeto bebe imase srceva reakcija do 9 nedela.indicka mene mi dojde na 30tiot den a reakcii nemav nikakvi od tie sto prethodno gi imav.

(Одговор на членот lindicka)
Непосредна врска до пораките: 276
28.3.2011 12:53:15   
Izabela*
Socustvuvam so vas za vasite zagubi i najdobro ve razbiram bidejki i jas pominav niz istoto, no eve pominaa 4 meseci i se se sredi zatoa ne se sekirajte, a inaku site tie mikrobioloski brisovi mozete da gi napravite vednas, a jas pravev i analizi za toksoplazma i nekoi analizi vo Zavod za transfuziologija skopje. Dokolku vi treba nekoi pokonkretni info smetajte na mene zaedno ke se poddrzuvame i ke gi pominuvame losite iskustva. Pozdrav

(Одговор на членот anonimna2)
Непосредна врска до пораките: 277
5.4.2011 11:22:12   
comcom
sakam da ve prasam! posledniot ciklus go dobiv na 28 januari. posle toa ostanav bremena i otidov na kiretraza megutoa ginekologot mi kaza deka bidejki plodot bil seuste mn mal nemalo potreba od kiretraza i mi vnese nekoi apcinja vo matkata koi trebalo da go unistat plodot. po edna nedela otidov na kontrola i mi rece deka plodot e ispusten i seka ne sum bremena, no mene naprotiv zapocnaja da me bolat gradite mn poveke od prethodno. isto taka imam seuste i bel iscedok od gradite no namalen e za razlika od prethodno. dali toa e normalno ili jas se uste sum bremena?

(Одговор на членот vesna_kr)
Непосредна врска до пораките: 278
5.4.2011 11:26:38   
arh_diz
Dobredojde comcom na RR
Najdobro ti e da si otides uste ednas na ginekolog da si napravis ispituvanja duri i da pobaras vtoro mislenje

Биди тоа што си

(Одговор на членот comcom)
Непосредна врска до пораките: 279
5.4.2011 11:29:03   
comcom
a dali do sega se slucilo nekoja dr da gi ima ovie simtomi poslem spontan abortus??

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 280
5.4.2011 22:07:10   
anonimna2
kaj sekogo e razlicno jas moeto bebe sum go nosela dve nedeli bez srceva reakcija a gi imav site simptomi na trudnica gadenje,spienje,promena na gradite taka da najdobro e da si otides uste ednas na ginekolog za da bides sigurna!pozz

(Одговор на членот comcom)
Непосредна врска до пораките: 281
12.4.2011 0:04:07   
eli07
Lindicka posto i jas pominav niz istoto ke ti dadam eden sovet.....Mene posle spontaniot mi docnese mnogu...Zavisno od organizmot megutoa ciklusot doaga negde posle 30-40 dena.I mene site me tesea deka ke dobijam da ne se sekiram i zatoa jas cekav celi dva i pol meseci za na kraj da mi se zapusi cel kanal vo matkata i da moram da pravam histeroskopija a voedno i da mi ja secat matkata.Ne sakam da te plasam naprotiv sakam da ti kazam deka moze da ti se iskomlicira ako ne otides na vreme,Idi si na pregledi pocesto i pobaraj i dr. mislenje ako mozes.Se nadevam deka ke dobies i deka nema da mora da go pomines toa sto go istrgav jas.Pozdrav

(Одговор на членот lindicka)
Непосредна врска до пораките: 282
12.4.2011 0:19:36   
Olivia
Eli07 kako si sega se stabilizira li konecno situacijata kaj tebe,pokraj toa mnogu se iznamaci be dusicke, ajde jas ti ja posakuvam seta sreka da te sledi i nabrzo da si ostanes bremena i da doneses edno slatko bebence i site da ti se raduvame,pozz

"Trust takes years to build , only seconds to break , and forever to repair"

(Одговор на членот eli07)
Непосредна врска до пораките: 283
12.4.2011 23:04:56   
eli07
Fala Olivia...sega e ok eve samosto ja dobiv prvata menstruacija posle tolku vreme.Mi pravea HSC pred dve i pol nedeli se pomina ok si imam i spirala :))) koja mi ja stavija za  da ne mi se zalepat zidovite na matkata i taka.... Ali toa ti e zivotot ide dalje eve da se dostabiliziram pa so mm ideme jovo na novo user posted image .Kako i da e vakvite iskustva ne pravat posilni neli user posted image user posted image Pozdrav :)

(Одговор на членот Olivia)
Непосредна врска до пораките: 284
12.4.2011 23:19:53   
Olivia
Eli samo ti ostani vaka pozitivna, milo mi e sto citam deka si dobra samo toa za spiralata ne me izraduva am aj se nadevam deka za brzo vreme ke ti ja izvadat pa pobrzo da ostanes bremena i da si isteras so lesno,silni sme nie mila nasiot den doprva doaga, sekoe dobro,pozzuser posted image user posted image user posted image

"Trust takes years to build , only seconds to break , and forever to repair"

Непосредна врска до пораките: 285
13.4.2011 22:34:48   
eli07
Spiralata mi ja stavija poradi opasnosta da mi se zalepat zidovite na matkata, posto jas bev neli cistena pred toa dva pati.I mene ne mi se dopagase ideata za spiralata ama morase zaradi prevencija posto mene doktorkava malku i mi ja secna matkata vo gorniot del poradi nekoe vdlabnuvanje koe sum go imala (eden vid srcevidna matka).Ja vadam za mesec i pol i toa e toa.Pozdrav Olivia se najdobrouser posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Olivia)
Непосредна врска до пораките: 286
15.4.2011 13:36:41   
lindicka
Eli07 fala za porakata. Konecno dobiv na 38 miot den. Mnogu se plasev da ne se iskoplicira rabotata, citav i sto ti se slucilo na tebe niz forumot, mnogu mi e zal sto si go prezivela ova. Se nadevam deka kje zavrsi naskoro se ova, i kje ima i ubavi denovi. Kako sto veli narodot, nekoj trpi maki porano, nekoj podocna, da se nadevame deka nasite maki se ovie porano i ponatamu kje imame samo ubavi raboti.

Inaku, sakav da prasam i koi pregledi sleduvaat po zavrseniot ciklus?
Treba da odam na kontrola po dobien cikluc, sakam da znam sto me ocekuva tamu. Mi se smaci od odenje po lekari vekje. Pred da zabremenam se ispitivav se, aj zabremeniv i mi se sluci gubenjeto na deteto.

I uste ova, ne znam kako im e na drugite, ama ja i po skoro dva meseci od slucuvanjeto, ne mi e polesno, Velat vremeto leci, ama jas sekoj den koga kje stanam si poplacuvam malku, a ete vcera slusnav deka edna prijaletka e bremena vo istiot mesec vo koj i trebase da bidam i jas. Se izraduvav za nejze, ama koga si dojodov doma se utepav od placenje za moeto izgubeno bebe.

I uste ednas kako moze nekoj da mi kaze koi pregledi sleduvaat na kontrola po dobien ciklus?

Vi blagodaram

Непосредна врска до пораките: 287
15.4.2011 22:30:29   
miss
Zdravo do site'pred edna nedela imav spontan abortus vo 7 nedela,mi pravea kirtaza,i drugata nedela treba da odam na kontrola.Sakak da ve prasam posle kolku vreme moze da imam odnosi so mazmi,FALA...

(Одговор на членот vesna_kr)
Непосредна врска до пораките: 288
22.4.2011 22:32:45   
Beluvce
prettygirl mnogu mi e zal za tvojata zaguba, jas imav spontan no kaj mene bese vo rana bremenost vo 6 nedela, pauziravme 3 meseci bidejki bese bez kiretaza i od ovoj mesec povtorno se obiduvame i jas mnogu sakam bebe.
no da se vratam na tvojot slucaj.jas sum imala 2 godini koga majka mi ostnala bremena za vtoro dete i istiot slucaj kako kaj tebe vo 5-ti mesec srceto prestanalo. go izvale plodot i posle 5 meseci ostnala pak bremena i gi rodi brat mi i sestra  mi bliznaci koi sega imaat po 22 godini i se zivi i zdravi.
zatoa hrabro i samo napred
pozdrav

(Одговор на членот prettygirl)
Непосредна врска до пораките: 289
23.4.2011 0:17:59   
nnina
Zdravo na site i jas so ista maka kako vasata imav missed abortion znaci nemase srceva reakcuja kaj bebeto 8 nedela od bremenost pa pred dva dena me pravea kiretaza zemam kapki i antibiotik i seuste imam jaki bolki no mi rekoa deka toa e normalno od kapkite bidejki tie go stegaat uterusot i davvat takvi kontrakcii...
sega me interesi ako mozi nekoj da mi kazi za kolku vreme treba da ja ocekuvam prvata menstruacija
treba da napravam uste nekoi ispituvanja pa po 4-6 meseci nov obid za zabremenuvanje zdravje ako se vo red rezultatite
ja spodeluvam bolkata so site vas zosto i jas istoto go prezivuvam
samo jaka volja dobri misli i da se nadevame deka natamu se ke bide vo red pozz

(Одговор на членот Beluvce)
Непосредна врска до пораките: 290
25.4.2011 21:15:18   
Beluvce
nnina jas imav spontan vo 6 nedela ama bez kiretaza, preku krvarenje go zagubiv plodot, toa bese na 26 noemvri 2010, a dobiv na 7 januar 2011 bas za Bozik.

(Одговор на членот nnina)
Непосредна врска до пораките: 291
26.4.2011 14:53:23   
sandrin
nnina, i jas imav iskustvo kako tvoeto vo 7-ma nedela, a dobiv najjvertojatno posle okolu 1 mesec (ne se sekavam na nekoe ekstremno zadocnuvanje po intervencijata!)

(Одговор на членот Beluvce)
Непосредна врска до пораките: 292
27.4.2011 10:55:28   
nnina
i jas mislev deka treba da cekam 1-2 meseci za da dobijam no sega mi rekoja za dve-tri nedeli da ocekuvam sepak fala vi mnogu pozdrav

(Одговор на членот sandrin)
Непосредна врска до пораките: 293
28.4.2011 13:49:05   
mama_934
Dragi moi RINGERAJKI sakam da vi se pofalam deka posle mojot prv spontan gi dobiv moite user posted image i sega sme user posted image sakam da vi kazam da ne se razocaruvate posle dozdot ide sonce se ke bide vo red.I jas go pominav toa traumaticno kako i site sakam da vi bidam podrska za da razmisluvate pozitivno vi posakuvam na site se naj naj da nema vise nikoj so vakvo iskustvo kako nasevo na site da ni go nasmevne liceto user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот nnina)
Непосредна врска до пораките: 294
28.4.2011 15:32:05   
sandrin
mama_934, najiskreni cestitki za novoto RR user posted image !
imaj si relaksirana bremenost, za da bides srekna majka so medeno bebe!

(Одговор на членот mama_934)
Непосредна врска до пораките: 295
28.4.2011 15:32:46   
sandrin
posle kolku vreme uspea da gi vidis user posted image ?!

Непосредна врска до пораките: 296
28.4.2011 15:33:09   
sandrin
posle kolku vreme uspea da gi vidis user posted image ?!

Непосредна врска до пораките: 297
28.4.2011 15:36:52   
mama26
cestitki mama 934  user posted image user posted image user posted image imaj lesna bremenost ,user posted image

СЕ ШТО Е МОЕ КЕ СИ ДОЈДЕ ,А АКО НЕ СИ ДОЈДЕ КЕ СИ ГО ЗЕМАМ САМА.

Непосредна врска до пораките: 298
28.4.2011 15:38:08   
veckasr
mama 934 cestitki imaj si lesna bremenost user posted image i edno zivo i zdravo bebceuser posted image

Непосредна врска до пораките: 299
29.4.2011 11:22:19   
mama_934
sandrin samo sto pomina periodot na cekanje(4 ciklusi) da se vrati matkata vo normala bevme na pregled pred ovulacija i samo sto ni kaza doktorot deka se e vo red i deka mozeme da pocneme so rabota samo sto dojdovme doma i si bidna koga me vide doktorot za nekoja nedela na pregled slatko se iznasmeja user posted image jas si mislev deka nema da bide taka odma no bidna i se nadevam deka ovoj pat ke bide se vo red i kaj mene i kaj site vas vi posakuvam se najubavouser posted image user posted image user posted image  

(Одговор на членот veckasr)
Непосредна врска до пораките: 300
Страница:   <<   < Претходна страница  10 11 [12] 13 14   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  10 11 [12] 13 14   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

машки имиња
kristina oh

помогнетени во изборот за насето срценце...

марко (22%)

иво (9%)

филип (21%)

јован (10%)

петар (12%)

лука (26%)

Број на сите гласови: 258

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!