Blue Glow -> RE: Ортопед (8.6.2011 8:25:12)
|
Minatata nedela se javiv da zakazam za prv pregled na ortoped vo poliklinika Bukurest, tetkata so se javi mi vi rece nemale nisho slobodno duri posle 20 avgust ako sakam da mi najde termin. Posle 20avgust nie ke imame 5 meseci i vikam, i togas li da go napravime prviot pregled , odgovorot bese so da vi pravam period na odmori, sega se koristat starite posle novi (??!!) probajte vo majcin dom, a vo majcin dom koa se javiv mi rekoa na 15 juli posle 9. Znaci za porano za prv pregled nema, ako odis regularno bez vrski da zakazes nema sansi, duri tetkata od bukurest bese tolku bezobrazna so mi rece ako sakam pobrzo na privaten da se obratam. Znaci za so plakame zdravstveno osiguruvanje za da odime na privaten, za da ne moze da se zakaze i ako se zakaze pregledot da bide 5 min na koj doktorot ke ti dade polovicni ogovori , mnogu se iznervirav. Se otkazav od baranje termin vo javno zdravstvo, bidejki ocigledno dodeka bev trudna trebase da planiram deka ke bide period na odmori na ortopedija , i dodeka bev 9ti mesec so vreme da zakazam pregled za bebus :). I da se javiv potoa u Remedika od ljubezni poljubezni normalno i mi zakazaa za nekolku dena , si vikam sto so onie roditeli so nemozat da si priustat privatno. Se izvinuvam za dolgiov post ama morav da spodelam so nekoj mnogu se iznervirav, sea cekam da vidam kako ke ni pomine prviot pregled kaj dr. Stefanovska :)
|
|
|
|