RE: Ортопед (Целосна верзија)

Форум >> [Бебе] >> Разговори на родители

Порака

Annet -> RE: Ортопед (29.11.2011 8:51:41)

nie koga sme bile bebinja celi ne povivale,mene do kaj 3-4 mesci,zamislete nikakva slobodicka ni nisto.a sega nie odma gi soblekuvame golki si pretkaat i zatoa se pozilavi i poelasticni...oooo nie za greota sme bile.....samo licenceto ni se gledalo,ama taka ne sme im placele,zada nemaat mnogu obvrski po nas..hahahhahahaha

Annet -> RE: Ортопед (30.11.2011 17:21:24)

eee da vi kazam naseto iskustvo denes na otroped,kosmar......................................
znaci nikakov red,15-20 deca za da pominat na ortoped na eho za 1 saat......baska, hodnik laden,guzva,karanici za na koj mu e red...........................decata vristat pistat 3 saati se cekase a ne 1....
znaci katastrofa,mislam se obolev,seto toa se slucuvaa vo glavniot vlez-hodnik na veleskata ni bolnica............. promaja siba od sekade,ti dete drzis vo race,nekoe pokakano,nekoe pomocano,na nekoe mu se jade....strasna gledka bese toa...
najvazno pregledot traese 3 sekundi,dobri sme ni kazaa,nareden pat za 2 meseci.......
i sega se msilam koj pat da go fatam nareden,tuka nema sansi da go nosam da mi se isporazboli deteto......

kikicka -> RE: Ортопед (30.11.2011 17:37:11)

Скопје срце приватно видоевски уште сега јави се за да имаш термин таман за 2 месеца. и ке си бидеш на убаво

bombica -> RE: Ортопед (30.11.2011 17:40:40)

Е мила Анет знаејки каква ни е болницата јас денес си го однесов мојов[sm=duda.gif] во Ремедика кај Иванка.Фала му на Бога се е ок др. рече бил супер [sm=smiley1.gif]Месецов може по малку во скут да го седнувампо а од следниот веќе може сам седи

lilicka -> RE: Ортопед (30.11.2011 17:40:50)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Annet

eee da vi kazam naseto iskustvo denes na otroped,kosmar......................................
znaci nikakov red,15-20 deca za da pominat na ortoped na eho za 1 saat......baska, hodnik laden,guzva,karanici za na koj mu e red...........................decata vristat pistat 3 saati se cekase a ne 1....
znaci katastrofa,mislam se obolev,seto toa se slucuvaa vo glavniot vlez-hodnik na veleskata ni bolnica............. promaja siba od sekade,ti dete drzis vo race,nekoe pokakano,nekoe pomocano,na nekoe mu se jade....strasna gledka bese toa...
najvazno pregledot traese 3 sekundi,dobri sme ni kazaa,nareden pat za 2 meseci.......
i sega se msilam koj pat da go fatam nareden,tuka nema sansi da go nosam da mi se isporazboli deteto......

Annet.....јас ти препорачувам да одиш кај Видовски како што ти пишала Кикичка ама јави се убрзо зш многу има гужва...јас 2 месеци унапред имам закажано за 27 декември!!!

kikicka -> RE: Ортопед (30.11.2011 17:47:09)

или таму или на др.приватно во велес нема ли ортопед приватно [sm=zmeden.gif]

Annet -> RE: Ортопед (30.11.2011 18:31:37)

kolku sto znam nema............ima moznost da odime na zakazano koga ke bide dezuren doktorot.ovoj doktor e mnogu sposoben,ama takvi se nikakvi uslovite.....ke vidime kolku naplata toj Vidoevski?????za eho??

kikicka -> RE: Ортопед (30.11.2011 21:39:01)

Ињадарче освен ако не е поскапено а консултации му се 700 ден [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Annet -> RE: Ортопед (30.11.2011 22:10:12)

tenk ju veri mac

Andriance -> RE: Ортопед (30.11.2011 23:38:11)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Annet

kolku sto znam nema............ima moznost da odime na zakazano koga ke bide dezuren doktorot.ovoj doktor e mnogu sposoben,ama takvi se nikakvi uslovite.....ke vidime kolku naplata toj Vidoevski?????za eho??

1000 pregled bez eho... 1400 pregled plus eho..

Annet -> RE: Ортопед (1.12.2011 12:03:33)

epa fala mnogu ;-)))[sm=rozica.gif]

miana -> RE: Ортопед (1.12.2011 16:25:50)

Bogami vidoevski malce preteruva...Aj da ti e  bolno deteto da razberam,ama odime na obicen pregled a toj naplaka izgor skapo...N e e vo red...

arh_diz -> RE: Ортопед (1.12.2011 16:31:33)

Miana pred da go pregleda toj nemoze da znae dali ima nekakvi problemi.Toj e privatnik i toj sam si ja stava taa cena ,mislam deka cenata mu ja podigame nie samite sto go falime i nadfaluvame
Jas sin mi go nosev na dva meseca i koga proode na edna godina.Prviot pat po nase insistiranje pravevme eho a vtoriot pat ne insistiravme i ne sme pravele

miana -> RE: Ортопед (1.12.2011 16:35:40)

da ama koga odam za bebe znaci za obicen pregked na kolkovi - mislam deka nema potreba da mi naplaka tolku...Znaci nedaj boze da si so problem pa da go angaziras neznam kolku DA ama vaka...Neznam mislam deka e premngou..jas ke si go nosmmoetovo rumunska mnogu ja falat doktorkata ...Nemojte da mislite deka stedam na toa ama mrazam koga nekoi se precenuvaat..I tocno nie sme krivi dek amu kacuvame cena ama pa dobar doktor e neli?/?

nadica -> RE: Ортопед (1.12.2011 18:03:00)

како бе во во велес да нема приватен ортопед?
па тој вашиот доаѓа и кај нас во неготино
јас надица ја носев во кавадарци кај приватен др. ортопед и со нормални цени за преглед а на суми од кои може да ти се [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley29.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley3.gif[/image]

bombica -> RE: Ортопед (1.12.2011 18:11:48)

Цената за ортопедски преглед и ехо на колкови е горе доле иста во сите приватни клиники и ординации 1300-1400 ден. така да не му ја подига никој цената на Видоевски.На кој му одговара на џепот ќе оди на приватно на кој не на државно барем сега имаме избор

bombica -> RE: Ортопед (1.12.2011 18:15:12)

ИЗВОРНА ПОРАКА: nadica RR

како бе во во велес да нема приватен ортопед?
па тој вашиот доаѓа и кај нас во неготино
јас надица ја носев во кавадарци кај приватен др. ортопед и со нормални цени за преглед а на суми од кои може да ти се [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley29.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley3.gif[/image]

Нема во Велес приватен ортопед.Др ортопеди во Велес се Марковски и Леов двајцата вработени во болницата и сигурно некој од нив двајцата иде во Неготино

Annet -> RE: Ортопед (1.12.2011 22:12:15)

Dr.Markovski odi vo nekoja poliklinika vo Negotino.za toa sum sigurna...samo mnogu mi e zal sto e navistina mnogu strucen,ama vo bolnicava nema uslovi.....jas vikam daj neka mi naplatat participacija pa do edna godina dete ne se naplaka,zatoa vaka ke bide-katasrofa.ke si plakame kolku treba neka napravat edna soba za golite deca da ne stojat vo glavniot vlez kaj sto siba promajata.......zalosno e
pa i 1500 da dadam ama deteto da mi bide ceneto i ubavo pregledano,a ne za 3 sekundi,dobro e,zasto se butkaat koj da vleze na tolplo,ete zatoa,sekoj si go stiti svoeto dete,ne sme nie krivi sto nema uslovi...pak ke kazam ke plakam participacija,da soberat pari za edna soba za presoblekuvanje na bebinjata...a ne da si ideme doma bolni od drugo.........

Ana26 -> RE: Ортопед (1.12.2011 23:57:44)

за цената на Видоевски како и за се друго во државава наша ами и во светот, важи исотото-колку повеќе се бара толку поскапо ќе биде. се е ограничено, па така и он и неговото време.инаку не би можел да постигне ако сите одат кај него. он и вака со тие цени не може да постигне па затоа отвори 2ра ординација. нема тука никаква врска со преценување, кој сака нека оди, кој не му одговара има ортопеди еден куп!

sandriana RR -> RE: Ортопед (2.12.2011 10:20:43)

Prv pat slusham deka ne davaat upat maticnite za vo Majcin dom....Nie bevme na pregled tamu na 29.11 i istiot den ni dade maticnata upat , bez nikakov problem ne primija i pregledaa. Za sledniot pregled se razmisluvam za vo Rumunska, bidejki spored iskustvo na drugarkite mnogu poorganizirano i poefikasno bilo tamu otkolku vo majcin dom. Zadovolna sum od tretmanot na d-rite, megutoa, nema nikakva organizacija i uslovi. Vo ista ordinacija se i deca i vozrasni, a ehoto za bebinja go pravat na isto carshafce za site- taka da koj ke odi tamu, neka si nosi barem edna tetra pelena da mu postele na bebceto (moeto vednas se isfrla po glavceto).

lilicka -> RE: Ортопед (2.12.2011 17:02:21)

Секој нека си оди кај што му одговара...дали приватно или пак државно[sm=smiley36.gif]
Како на пример Мајчин дом.....ретко да слушнам да е задоволен некој од таму!!
Сепак мислам штом станува збор за своето[sm=duda.gif] не би штедела ни денар а на ортопед се носи само 2 пати,недај боже во некој случај и 3-4 пати!!!

mila 3 -> RE: Ортопед (4.12.2011 18:14:12)

ИЗВОРНА ПОРАКА: sandriana

Prv pat slusham deka ne davaat upat maticnite za vo Majcin dom....Nie bevme na pregled tamu na 29.11 i istiot den ni dade maticnata upat , bez nikakov problem ne primija i pregledaa. Za sledniot pregled se razmisluvam za vo Rumunska, bidejki spored iskustvo na drugarkite mnogu poorganizirano i poefikasno bilo tamu otkolku vo majcin dom. Zadovolna sum od tretmanot na d-rite, megutoa, nema nikakva organizacija i uslovi. Vo ista ordinacija se i deca i vozrasni, a ehoto za bebinja go pravat na isto carshafce za site- taka da koj ke odi tamu, neka si nosi barem edna tetra pelena da mu postele na bebceto (moeto vednas se isfrla po glavceto).

i jas moeto sum go nosela i vo Majcin dom i vo Rumunska i skoro e isto, vo ista ordinacija se pregleduvaat i bebinjata i vorzasnite i na iast mesto gi legnuvaat. zatoa obavezno nesto od doma za legnuvanje! Vo rumunska e podobro zatoa sto koga ke ti zakazat vo 10 stvarno vlagas togas, 5-10 min ako pocekas ne e strasno, a vo majcin dom ne e taka si cekas red.

Andriance -> RE: Ортопед (10.12.2011 0:08:01)

Znachi alal da mu se parite na Vidoevski...covekot mi e prosto zakon...me dopadna negoviot pristap,precek i objasunvanje zasto neshto treba da bide taka..ne samo da mi kaze "vaka treba"..si go biduva covekot i so nekolku raboti shti gi napravi za Andrej da mi pokaze kako treba..prosto ne ja simna 15 min nasmevkata od moeto lice..fala bogi bebe e super [sm=bravo.gif]

Principessa -> RE: Ортопед (15.12.2011 19:25:49)

Dali nekoj ima broj od d-r Vidoevski za zakazuvanje?[sm=zmeden.gif]
Od Sk e taka?

miana -> RE: Ортопед (15.12.2011 19:49:58)

principessa eve vo pp ke ti go pratam brojot

Страница: <<   < Претходна страница  14 15 [16] 17 18   Следна страница >   >>