RE: Ортопед (Целосна верзија)

Форум >> [Бебе] >> Разговори на родители

Порака

Andriance -> RE: Ортопед (3.2.2012 0:50:39)

ИЗВОРНА ПОРАКА: bebushkatamojaa

Principessa jas imam since koe se rodi vo juli, se na se 5 pati dali mu staviv sirok povoj , i tocno tesko mi bese da mu stavam(zesko bese na pampersi kamoli dusicka vo povoj...), pa koga otidov na ortoped na mesec i pol negde bese, i me prasaa zosto ne mu stavavte, zasto jas taka sakav mu rekov, a dali toa vlijae na sin mi? d-r rece : Gospod vi go sozdal sovsren, vie ste srekni i toj nema nikakov problem, ni rece da go potsednuvame vo relaksator i taka maliot moj uste na 4 meseci sam se izdigase z ada si sedi.Sea ima 6 meseci i ne znam koga ima potreba, ama vistinska da go odnesam pak na kontrola, zasto ovie nasite-vo privatna klinika preporacuvaat na sekoi 2 meseci(pari da zbiraat mislam). Vase iskustvo?pozzz

jas go odnesov na ortoped kaj Vidoevski...prv pa n 2,5 meseci i mi rece sleden na 6...zaradi proces na sedenje i l sicnoo

vodickata -> RE: Ортопед (3.2.2012 13:25:03)

mamicki imame 2 ipol meseci treba da go nosam na ortoped gledam go falite dr Vidoeski pa ke ve zamolam da mi kazete dali e privaten ili so kartoncinja,kade se naoga i ako moze da mi pisite brojce vo pp i ako ima nekoj brojce od majcin dom vo aerodrom za zakazuvanje

Andriance -> RE: Ортопед (3.2.2012 16:26:05)

ИЗВОРНА ПОРАКА: vodickata

mamicki imame 2 ipol meseci treba da go nosam na ortoped gledam go falite dr Vidoeski pa ke ve zamolam da mi kazete dali e privaten ili so kartoncinja,kade se naoga i ako moze da mi pisite brojce vo pp i ako ima nekoj brojce od majcin dom vo aerodrom za zakazuvanje

Doktor Vidoevski e privaten..ama kaj nego se ceka najmalku 2 meseca za termin...shto e eden pokazatel za kavlitetot na doktorot...cenata mu e 1400 so eho i 1000 bez eho..se naogja pozadi pazarce vo bunjakovec a brojce kje ti pratam vo pp

ja ne sum bas za majcin dom...posle site zabeleshki shto gi slushnav za tamu pa uste i vo zimno vreme ( bez greenje,i mladi i stari i deca vo ista prostorija) bolje varijanta e pretpostavuvam bukuresht??? vidi si presmetaj si se..za dva pati vo godina se raboti

pozdravce

mamapi -> RE: Ортопед (3.2.2012 16:32:14)

Јас топло ја препорачувам прим.д-р Иванка Стефановска во Ремедика,ептен сум задоволна од неа!

vodickata -> RE: Ортопед (4.2.2012 23:15:06)

fala ti andriance ke se javam kaj dr Vidoevski da vidam za koga ke mi zakazat sto si e sigurno sigurno si e :)

Annet -> RE: Ортопед (7.2.2012 13:54:06)

se e ubavo ,ama postoi li nekoj drug ortoped salam?? samo ovoj Vidoevski li e?? ne da me svatite pogresno,ama ete koe e vaset_o iskustvo,so nekoj drug,eve pak neka e privaten,ama vo nekoja druga klinika kaj sto ne se ceka tolku???

miana -> RE: Ортопед (7.2.2012 13:57:47)

Annet srcka jas so Mia odev vo majcin dom ( neznaev deka mozam privatno ) i ziva se maltretrirav,tamu e horor..Sega so malovo ke odam vo petok kaj Vidoevski mi e zakazano a inaku imalo nekoja doktorka vo rumunska se falat od nea i ne se cekalo mnogu ...

vezilka RR -> RE: Ортопед (7.2.2012 14:11:14)

Јас Никола го носам кај Темелковски, задоволна сум, мислам дека е искусен доктор и не се чека многу, ти закажуваат за најмногу една недела.

mama toci -> RE: Ортопед (7.2.2012 14:19:01)

Annet,mila jas sinceto go nosev kaj Vidoevski uste pred 6 godini,em mnogu se ceka em mnogu e skapo.Nemojte da me svatite pogresno,doktorot e super ama ako deteto ti nema nekoi problemi jas bi ti gi preporacala ortopedite od rumunska.Kerkickata po preporaka ja nosam kaj Dr.Lidija(zenata e super,ima dobar pristap so deca) a ja imam odneseno i ednas kaj Dr.Orce.Od dvajcata sum prezadovolna.

Natasa981 -> RE: Ортопед (7.2.2012 14:59:04)

Jas moeto bebce prvpat go odnesov kaj dr Vidoevski koga toa imase sest nedeli..Da vi napomenam deka za novorodencinja kaj dr Vidoevski ne se ceka po dva-tri meseci, ako imate potreba za tamu vednas vi zakazuvaat.Nie imavme preporaka da ja odneseme na ortoped ,znaci mnogu porano,za razlika od voobicaenoto koga ortoped prvpat se posetuva na 2-3 meseci.Imam iskustvo i so ortoped od nasa privatna klinika i od Majcin dom, ama ne bevme zadovolni i toa e druga prikaska sto ke ja raskazam otkako ke go pomineme i vtoriov pregled kaj dr Vidoevski, sto ni e zakazan za mesec ipol.Zdravje samo se da bide dobro.

Andriance -> RE: Ортопед (7.2.2012 15:12:31)

ИЗВОРНА ПОРАКА: mama toci

ama ako deteto ti nema nekoi problemi jas bi ti gi preporacala ortopedite od rumunska.

a kako kje znaes deka nema problemi????? prvo mora da go odnese kaj saglam ortoped za da ti kaze uste na sam start dali e se ok ili pak neshto kje treba da se pravi

Annet -> RE: Ортопед (7.2.2012 15:16:10)

Jas smetam kako vas,za nasite deca ne gledame kolku pari ke potrosime,ama ova poveke mi lici na reklama ,mozebi i jas tamu ke ja nosam ne vikam ne,ama sto vikate za dete na koe se mu e vo red,nema potreba od koj znae sto,za eden obicen pregled ,se davaat li 2000 denari??
pa skapo e stvarno.....dobro ajde jas ne sum od Sk,ama ke se rasprasam ubavo,zatoa sto vo nasava bolnica navistina nema uslovi na ova ladno da nosam bebe,promaja e od site strani,a baska treba da go molis dr,koga ke e dezuren na zakazano da mu svrti ednas na kolkcinjata ...e toa ako e pregled........neznam.....
znaci da zaklucime,spored site tuka toj Dr Vidoevski e najsalam...vo red..fala mnoguuu haha se iznapisav hahha

Calypso -> RE: Ортопед (7.2.2012 15:28:36)

Dosega sin mi sum go nosela 4 pati na ortoped - prviot pat kako novorodence, vo Majcin Dom, i moja noga posle toa ne stapnala tamu. Pred se, poradi odnosot na doktorkata - nikakov, ne mozev nisto ni da prasam, ni da si kazam, mi rece ene ti ja vratata. Aj sum ja cekala so saati da dojde, pa taka da mi se odnesuva?!
Za naredniot pregled go nosev vo Sv.Erazmo vo Ohid (Kostozglobna), vo toj period bevme tamu, plus moite imaat prijatel ortoped, i brzo ni zavrsi rabota covekot, stvarno sum zadovolna - i eho i obicen pregled i se sto trebase mi kaza.
Tretiot pregled - go nosev vo Filip II - i tamu ima ortopedi, voopsto ne se ceka, zakazuvaat od denes za utre, ehoto go plativme 1200 den. I navistina pregled kako sto treba, kazuva se sto sakas da znaes.
Cetvrtiot pregled pred NG ni bese pak vo Ohrid - suma sumarum, najzadovolna sum od tamosniot odnos i pristap, mozebi zatoa sto se raboti za blizok covek. Povtorno se mi objasni, mi kaza ubavo se sto me interesirase i gotovo.
Znaci ako vi treba ortoped vo Skopje, osven Vidoevski, moze i kaj d-r Dimova vo Filip II - kako sto rekov, ne se ceka mnogu[sm=smiley1.gif]

Andriance -> RE: Ортопед (7.2.2012 15:38:05)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Calypso

Dosega sin mi sum go nosela 4 pati na ortoped - prviot pat kako novorodence, vo Majcin Dom, i moja noga posle toa ne stapnala tamu. Pred se, poradi odnosot na doktorkata - nikakov, ne mozev nisto ni da prasam, ni da si kazam, mi rece ene ti ja vratata. Aj sum ja cekala so saati da dojde, pa taka da mi se odnesuva?!
Za naredniot pregled go nosev vo Sv.Erazmo vo Ohid (Kostozglobna), vo toj period bevme tamu, plus moite imaat prijatel ortoped, i brzo ni zavrsi rabota covekot, stvarno sum zadovolna - i eho i obicen pregled i se sto trebase mi kaza.
Tretiot pregled - go nosev vo Filip II - i tamu ima ortopedi, voopsto ne se ceka, zakazuvaat od denes za utre, ehoto go plativme 1200 den. I navistina pregled kako sto treba, kazuva se sto sakas da znaes.
Cetvrtiot pregled pred NG ni bese pak vo Ohrid - suma sumarum, najzadovolna sum od tamosniot odnos i pristap, mozebi zatoa sto se raboti za blizok covek. Povtorno se mi objasni, mi kaza ubavo se sto me interesirase i gotovo.
Znaci ako vi treba ortoped vo Skopje, osven Vidoevski, moze i kaj d-r Dimova vo Filip II - kako sto rekov, ne se ceka mnogu[sm=smiley1.gif]

I ja sum slushnala za ortopedite vo Filip II deka se super..isto i za Ivanka od Remedika...tala da ete ti izbor od 3..i ne se 2000 denari tuku 1000/1200/1400 najskapo

milo20052011 -> RE: Ортопед (7.2.2012 17:52:41)

nie sega na 17 ovoj mesec sme na ortoped po vtor pat go nosam kaj dr,lidija vo rumunska i zadovolna sum mnogu od toa kakov pristap ima so bebinja a i mnogu e strucna se gleda

Annet -> RE: Ортопед (7.2.2012 18:58:53)

fala mnogu,ama nas od dr gradovi poveke od 2000 ke ni trebaat,zatoa pisav taka..ok fala mnogu ;-))))))))))))))))

milo20052011 -> RE: Ортопед (7.2.2012 19:20:11)

vo rumunska e so kartoncinja ne se naplaka nisto ako sakas mozam da ti pisam brojce da si zakazes

mama toci -> RE: Ортопед (8.2.2012 11:11:39)

a kako kje znaes deka nema problemi????? prvo mora da go odnese kaj saglam ortoped za da ti kaze uste na sam start dali e se ok ili pak neshto kje treba da se pravi

Andriance,ne znaci deka e "saglam ortoped"  samo ako raboti vo privatna ordinacija,od dr.Lidija sum prezadovolna vo odnos na nejzinata strucnost. Ne sekoj moze da si dozvoli da go nosi deteto na privatno,mozebi na nekoj i tie 1000 den. mnogu mu znacat.Da ne bidam svatena pogresno,deteto na prvo mesto,ako ima nekoj problem,normalno ke pobaram vtoro,treto mislenje....

riba79 -> RE: Ортопед (8.2.2012 12:06:42)

ИЗВОРНА ПОРАКА: miana

Annet srcka jas so Mia odev vo majcin dom ( neznaev deka mozam privatno ) i ziva se maltretrirav,tamu e horor..Sega so malovo ke odam vo petok kaj Vidoevski mi e zakazano a inaku imalo nekoja doktorka vo rumunska se falat od nea i ne se cekalo mnogu ...

nie go nosime bebus kaj Lidija vo Rumunska..jas sum zadovolna..e sega treba na vreme da se zakaze 1 mesec unapred i sto e najvazno za bebusi do 1 god.pregledot e besplaten..

Annet -> RE: Ортопед (8.2.2012 12:08:44)

riba79 mozes vo pp da mi pises broj?? fala mnogu

mamapi -> RE: Ортопед (8.2.2012 12:33:20)

Jas smetam kako vas,za nasite deca ne gledame kolku pari ke potrosime,ama ova poveke mi lici na reklama ,mozebi i jas tamu ke ja nosam ne vikam ne,ama sto vikate za dete na koe se mu e vo red,nema potreba od koj znae sto,za eden obicen pregled ,se davaat li 2000 denari??
pa skapo e stvarno.....dobro ajde jas ne sum od Sk,ama ke se rasprasam ubavo,zatoa sto vo nasava bolnica navistina nema uslovi na ova ladno da nosam bebe,promaja e od site strani,a baska treba da go molis dr,koga ke e dezuren na zakazano da mu svrti ednas na kolkcinjata ...e toa ako e pregled........neznam.....
znaci da zaklucime,spored site tuka toj Dr Vidoevski e najsalam...vo red..fala mnoguuu haha se iznapisav hahha

Annet знам за условите кај нас во Велес,абе катастрофа!!!Ќерка ми ја однесов таму на преглед(имаше 3 месеци) и тоа први влеговме оти бевме со врски,докторот Марковски немаше никаков однос спрема мене како мајка,и дури грубо ми се изнавика зашто не сум ставала широк повој,откако јас му кажав дека среде лето кога се роди ќерка ми уште широк повој и фалеше,сета беше вруќаници,а тој толку арогантно ми се испонаша што да ти кажувам!Го прегледа на ехото бебево и тоа се на се 3 секунди и вика аааааа бебево има дисплазија на левиот колк,трчај брзо горе на хирургија да и земеш гаќички такви ортопедски со прерамки нагоре,мора детето да ги носи зошто можно е едната нога да му биде по куса од другата!????Како ме испаничи да знаеш!!!!!И отидов и ги земав гаќичките ама ги носеше само еден саат,вриштеше се додека не и ги соблеков!После тоа воопшто не ни ги облековме!На 6 месеци ја однесов во Ремедика и докторката Иванка ја прегледуваше може цел саат и кажа дека воопшто нема никаква дисплазија се е ок!Плативме 1300 денари,ама не жалам,барем можам мирно да спијам!

Annet -> RE: Ортопед (8.2.2012 12:43:53)

da istoto go imam pisamo,samo sto mene istiot doktor ne me ni prasa za sirok povoj,pregledot nese 30 sek kako sto kaza,sega nesakam da ja nosam pak tuka,zatoa pobarav mislenja vasi,kade da odam,ama da ne cekam 1 mesec..taka e zalosno e za najmalite da nema nikakvi uslovi,a tek da odis na eho vo bolnicava,ke se vratis doma za 3 saati ,so pomocano dete od site strani,ispoplakano,no tvoi oteceni nozi od cekanje i so zivci mnoogu pooslabeni.....zatoa si baram pomos od vas,da zi znam kaj da odam[sm=smiley1.gif]
ama istiot doktor raborti vo poliklinika vo Negotino e tamu sigurno slikata e poinakva............[sm=smiley13.gif]
ИЗВОРНА ПОРАКА: mamapi

Annet знам за условите кај нас во Велес,абе катастрофа!!!Ќерка ми ја однесов таму на преглед(имаше 3 месеци) и тоа први влеговме оти бевме со врски,докторот Марковски немаше никаков однос спрема мене како мајка,и дури грубо ми се изнавика зашто не сум ставала широк повој,откако јас му кажав дека среде лето кога се роди ќерка ми уште широк повој и фалеше,сета беше вруќаници,а тој толку арогантно ми се испонаша што да ти кажувам!Го прегледа на ехото бебево и тоа се на се 3 секунди и вика аааааа бебево има дисплазија на левиот колк,трчај брзо горе на хирургија да и земеш гаќички такви ортопедски со прерамки нагоре,мора детето да ги носи зошто можно е едната нога да му биде по куса од другата!????Како ме испаничи да знаеш!!!!!И отидов и ги земав гаќичките ама ги носеше само еден саат,вриштеше се додека не и ги соблеков!После тоа воопшто не ни ги облековме!На 6 месеци ја однесов во Ремедика и докторката Иванка ја прегледуваше може цел саат и кажа дека воопшто нема никаква дисплазија се е ок!Плативме 1300 денари,ама не жалам,барем можам мирно да спијам!

mamapi -> RE: Ортопед (8.2.2012 13:09:20)

Во Ремедика кога се јавив,ми закажаа за три дена,без чекање со месеци како кај др.Видоевски

miana -> RE: Ортопед (8.2.2012 16:04:53)

Mene kaj vidoevski mi zakazaa za mesec ipol,jas samo sto se porodiv posle dve nedeli se javiv znaejki deka ke se ceka i sega vo petok ke ja nosam a ke ima nepolni 2 meseca. Inaku mi kazaa deka za prv pregled za bebe ne ni treba da zakazes kaj Vidoevski tuku si odis i ke si pricekas malce i nema problem..Tuku daj kazete kade se naoga novata ordinacija na Vidoevski potocno/.???

Andriance -> RE: Ортопед (9.2.2012 14:59:14)

ИЗВОРНА ПОРАКА: miana

Mene kaj vidoevski mi zakazaa za mesec ipol,jas samo sto se porodiv posle dve nedeli se javiv znaejki deka ke se ceka i sega vo petok ke ja nosam a ke ima nepolni 2 meseca. Inaku mi kazaa deka za prv pregled za bebe ne ni treba da zakazes kaj Vidoevski tuku si odis i ke si pricekas malce i nema problem..Tuku daj kazete kade se naoga novata ordinacija na Vidoevski potocno/.???

bukvalno pozadi pazarceto bunjakovec na slepata ulicka...kaj cvekjinjata shto se prodavaat

Страница: <<   < Претходна страница  16 17 [18] 19 20   Следна страница >   >>