RE: Ортопед (Целосна верзија)

Форум >> [Бебе] >> Разговори на родители

Порака

Principessa -> RE: Ортопед (19.12.2011 21:23:15)

I nie bevme duri na tri meseci dobicme mislenje od dvajca doktori ortopedi i dvajcata ni kazaa da nosime sirok povoj, a deteto se maci, ne veruvam vo efekt od sirok povoj, kazuvajte mislenje???

Sandric -> RE: Ортопед (19.12.2011 21:27:00)

Deteto ne se maci toa sigurno, majkata se maci
sekoj si odlucuva sto ke prifati od mislenjeto na doktorite i od procitanoto na interent ama tebe ocigledno ti treba mislenje od nekoj sto ne podrzuva sirok povoj[sm=smiley1.gif]

Andriance -> RE: Ортопед (20.12.2011 11:17:36)

zasto bas i samo nie makedoncite ( eventualno i srbi ) treba da nosime shirok povoj?? ako e odgovorot "takvo sme endemsko podracje" mene ne mi drzi..ako eventualno ima nekoj problem koj se uviduva uste so prvoto eho na bebeto togash ajde da receme da se nosi iako site statii koi kje gi procitate na net kazuvaat deka ustvari shirokiot povoj ne pomaga...pomagaat samo vezbi..ama pak kje kazam sekoj so svojot izbor a veruvajte ima i bebinja koi ednostavno ne trpat...pogotovo ako e nadvor 40 stepeni epa ne znam deka nekoj saka da bide umotan u 3 peleni,,

JovanaJ -> RE: Ортопед (20.12.2011 11:39:47)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Andriance

zasto bas i samo nie makedoncite ( eventualno i srbi ) treba da nosime shirok povoj??

Da za ovaa tema ima mnogu sprotivstaveni mislenja. Sekoj pravi onaka kako sto misli deka e dobro za svoeto dete...doktorite mozat da preporacaat nesto megutoa nemora da se primeni ako vaseto ubeduvanje e sprotivno.
Znaci nemora....

Pepelaska * -> RE: Ортопед (26.12.2011 11:42:21)

Прочитав само едно мислење за др од систина , има ли уште некој искуство со Маја Каличанин?

lilicka -> RE: Ортопед (27.12.2011 16:43:00)

Денес бевма на ортопед супер поминавме освен што [sm=duda.gif] ја крена ординацијата во воздух од врекање,па др ми рече дека може постепено да а ставам во џампер а и во хранилка ама не го разбарав убаво за во хранилката како да ја ставам да седи з’ш нашава е само за седење???????Имаме 5ипол месеци.......сега незнам што да правам дали да ја ставам или пак не????[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]

miana -> RE: Ортопед (28.12.2011 15:01:30)

moeto bebe ne kaka koga ima sirok povoj...Koga i da ja soblecam ja ostavam da pomrdka pa da se iskaka...inaku imame 10 dena i sakam uste sega da zakazam pregled kaj Vidoevski...

miana -> RE: Ортопед (28.12.2011 15:18:03)

Sega se javiv da zakazam kaj Vidoevski i mi zakazaa za 10 ti fevruari...Moeto bebes se rodi na 18 ti dekemvri a na 10 ti fevruari nema da ima polni 2 meseca..Sto mislite ima li vrska sto ke ja nosam 8 dena pred 2 meseca na ortoped ili nema vrska??Da ne e rano???Da prezakazam???

anedespo -> RE: Ортопед (28.12.2011 15:29:43)

Za prv pregled ne e rano, megjutoa e rano za formirani jadra, pa ke treba pak da odis kaj 4 meseci.

miana -> RE: Ортопед (28.12.2011 15:37:43)

a ako prezakazam nema da bide rano??/?
Od koga se formira jadroto???
ke si prezakazam jas ako ne pa da ne mu ja mislam,

anedespo -> RE: Ортопед (28.12.2011 15:43:46)

Pravilno e da se odi 2 pati do 6 meseci. Mene me sovetuvaa na 2 meseca i 4 meseca i vo Rumunska i vo Majcin dom. Prviot pat da vidat dali e se kako sto treba i dali ima poterba od sirok povoj, a vtoriot pat dali se formirani jadrata, pa da se reagira so vitamin d navreme. Gledam na zapad, prvata kontrola e na 1 mesec. 

miana -> RE: Ортопед (28.12.2011 15:49:21)

epa navistina neznam sto da pravam...Dali da prezakazam ili da ostavam,....Aj ke ostavam pa ke kaze doktotor dali e se ok...so prvata kerkicka jadroto pocna mnogu docna da se razviva duri vo 9 tiot mesec pa se do togas i nosevme sirok povoj :(

*mika* -> RE: Ортопед (13.1.2012 10:56:35)

Mamicki, ima li nekoja od vas iskustvo so dr. Anevska(mislam deka taka se preziva) sto raboti zaedno so dr. Vidoevski?? Deka kaj nego nema termin sega, a kaj nea ima, pa da prasam dali bil nekoj kaj nea? Inaku se mislev za vo sistina, ama mi kazaa ne bile dobri tamu, mladi nekoi bile, bez mnogu iskustvo, pa se mislam kade da idam. Sovet? [sm=smiley1.gif]

Pepelaska * -> RE: Ортопед (13.1.2012 11:23:49)

ИЗВОРНА ПОРАКА: *mika*

Inaku se mislev za vo sistina, ama mi kazaa ne bile dobri tamu, mladi nekoi bile, bez mnogu iskustvo, pa se mislam kade da idam. Sovet? [sm=smiley1.gif]

Ние завчера бевме во систина, јас сум многу задоволна од докторката. Значи прегледува внимателно и разговара со мене. Отидов таму од причина што овде ортопедот и сите други доктори воопшто не зборуваат, само се е ок и толку , јас прашувам а тие избегаваат одговор.Е сега ваму платив ама барем прашав се што ме интересира а сеуште непрашано докторката ми одговори и ми објасни се. Ехото е исто сегде битно е да ти кажат и објаснат што и како.И едно не ми е јасно зошто не им верувате на младите доктори ?

*mika* -> RE: Ортопед (13.1.2012 11:30:43)

A pepelaska mozes da mi kazes kaj koja dr bese? U slucaj da resam sepak tamu da idam, da znam kaj koj da zakazam. Abe ne deka ne im veruvam, ama deka mi e prvpat, iskreno ne ni znam sto da prasam, pa sakav kaj nekoj so povekje iskustvo zaradi odnosot, ne radi drugo. Stoznam toa mi bese logikata, mozebi gresam...

Pepelaska * -> RE: Ортопед (13.1.2012 11:43:42)

немој да ме сфатиш погрешно, не мислев ништо лошо за тебе и твоето мислење, секој сака најдобро за своето дете нели, ние бевме кај Маја Каличанин мислам дека нема друг ортопед таму,не дека таа е најдобра или нешто , јас не сум од Скопје , незнам како се однесуваат другите доктори таму ама овде кај што живеам не се баш “ зборливи“.А женава едноставно ми објасни се што сакав да знам.Прегледот беше 1500 ден, со извештај , препорачана терапија и нормално фискална.

*mika* -> RE: Ортопед (13.1.2012 14:09:01)

Fala ti pepelaska za odgovorot, ke ja imam na um, pa ke se odlucam denovive kade da idam. Ne mi menuvase dali ke bide privatno ili ne, deka ni e prv pat sakav da bide najdobro baska i bez mnogu cekanje..mali sme uste. Gledam nekoi zakazuvaat na 2 meseca, a mene na kartonceto mi pisuva na 6 nedeli deka treba da idam, pa nemam vreme da go cekam Vidoevski, inaku kaj nego bi idela. Ako ima uste nekoj da preporaca ortoped, otvorena sum za predlozi :)

mami2 -> RE: Ортопед (13.1.2012 14:28:45)

ИЗВОРНА ПОРАКА: *mika*
Mamicki, ima li nekoja od vas iskustvo so dr. Anevska(mislam deka taka se preziva) sto raboti zaedno so dr. Vidoevski?? Deka kaj nego nema termin sega, a kaj nea ima, pa da prasam dali bil nekoj kaj nea? 

Јас второто дете го носам кај др. Весна Аневска. Со првото одевме кај Видоевски, а Аневска секогаш беше присутна на прегледите.
Доколку си запознаена со пристапот на др. Видоевски, неговите начела и препораки, јас може да ти препорачам да одиш кај Аневска, затоа што немаат разлика, дури и гестикулација, зборови, во се се пресликани. За стручноста не можам да судам, ама штом е таму вработена сигурно Видоевски проценил дека е компетентна.
Мене за второто ми одговараше да одам кај Аневска, не се чека со месеци, достапна е на телефон, а се изнајдовме и дека сме комшии, па сега потпораснати децава ми ги проценува од око кога ќе се сретнеме дали имаат проблем (вонреден неплатен преглед).

miana -> RE: Ортопед (13.1.2012 17:07:07)

jas imam iskustvo so dr.Vesna ..taa e dobar doktor..Prvata kerkicka lani na 3 godini pocna da krivi so nozeto i ja odnesov kaj Vesna ( za Vidoevski trebase mnogu da cekam ) mnogu sum zadovolna i od pristapot i od strucnosta na doktorkata...Ne pregleda detalno i konstatira deka e od nastinka i deka soodvetna terpija ni e miruvanje dve nedeli.Na narednoto odenje veke malata ne krivese i na vtoroto odenje ni napravi detalen pregled za da vidi dali e pravilno razviena i rece deka site deca treba da odat na 4 godisna vozrast da se pregledaat dali pravilno se razvieni.Mi dade mnogu soveti.Za bebevo si zakazav kaj Vidoevski ( so nego nemam iskustvo samo od preporakii bas deka imav vreme za cekanje si zakazav na vreme i mi zakazaa za mesec ipol kaj doktorot i bas sakam da vidam i so nego kako ke pomineme..Znam deka gi trga pelenite od sirok povoj a jas edvaj cekam da gi trgnam bidejki detevo nemoza da si gi svitka nozete i da se iskaka na raat od pelenite...Jas sum zadovolna i od Vesna toa da si znaete - nema da pogresite

*mika* -> RE: Ортопед (13.1.2012 18:06:48)

Fala vo miana i mami najmnogu na svet![sm=zmeden.gif]

kejt _11 -> RE: Ортопед (21.1.2012 16:12:31)

Zdravo na site mamicki!
Mojot sin ima skoro 10 mes i do sega 3 pati sme bile na ortoped no samo prviot pat na 2,3mes go gledaa na eho sakam da go nosam kaj nekoj drug ortoped bidejki ne sum zadovolna od doktorot a i fontanelata na glavata seuste ne mu e zatvorena i zatoa sum mnogu zagrizena.

kikicka -> RE: Ортопед (25.1.2012 12:22:54)

ИЗВОРНА ПОРАКА: kejt _11

Zdravo na site mamicki!
Mojot sin ima skoro 10 mes i do sega 3 pati sme bile na ortoped no samo prviot pat na 2,3mes go gledaa na eho sakam da go nosam kaj nekoj drug ortoped bidejki ne sum zadovolna od doktorot a i fontanelata na glavata seuste ne mu e zatvorena i zatoa sum mnogu zagrizena.

Кејт еве ти тема заФонтанели мада да мислам дека кај секое дете различно се затвараат кај нас покасно се затворија али немаше проблем али сепак консултација со доктор не е на одмет.

Felly RR -> RE: Ортопед (25.1.2012 13:10:04)

ИЗВОРНА ПОРАКА: kejt _11

Zdravo na site mamicki!
Mojot sin ima skoro 10 mes ... i fontanelata na glavata seuste ne mu e zatvorena i zatoa sum mnogu zagrizena.

kejt _11, мислам нема потреба да се грижиш. Кај моето детенце, предната фонтанела некаде на 18 месеци мислам дека и се затвори.

kejt _11 -> RE: Ортопед (27.1.2012 16:39:23)

Fala vi kikicka i felly,nas i doktorkata ni rece da ne se grizam oti ne cinelo i mnogu rano da se zatvori i deka pocnala da mu se zatvora i deka si e super deteto,super si napreduva [sm=smiley36.gif]

bebushkatamojaa -> RE: Ортопед (2.2.2012 22:38:16)

Principessa jas imam since koe se rodi vo juli, se na se 5 pati dali mu staviv sirok povoj , i tocno tesko mi bese da mu stavam(zesko bese na pampersi kamoli dusicka vo povoj...), pa koga otidov na ortoped na mesec i pol negde bese, i me prasaa zosto ne mu stavavte, zasto jas taka sakav mu rekov, a dali toa vlijae na sin mi? d-r rece : Gospod vi go sozdal sovsren, vie ste srekni i toj nema nikakov problem, ni rece da go potsednuvame vo relaksator i taka maliot moj uste na 4 meseci sam se izdigase z ada si sedi.Sea ima 6 meseci i ne znam koga ima potreba, ama vistinska da go odnesam pak na kontrola, zasto ovie nasite-vo privatna klinika preporacuvaat na sekoi 2 meseci(pari da zbiraat mislam). Vase iskustvo?pozzz

Страница: <<   < Претходна страница  15 16 [17] 18 19   Следна страница >   >>