RE: Менструација по породувањето (Целосна верзија)

Форум >> [Бебе] >> После породување

Порака

miana -> RE: Менструација по породувањето (2.3.2012 16:15:12)

Moevo bebe ima 2 ipol meseci i jas redovno si dobivam...Samo sto zavrsija 40 te dena jas pak prokrvarev i ovoj mesec pak imav ...So dvete deca odma pocna da mi doaga ...

Ikana -> RE: Менструација по породувањето (2.3.2012 16:58:27)

Jas dobiv na 20-ti fevruari. Prethodno krvarev, pa prestana, pa pak pocna i taka do 2 meseci od poroduvanjeto skoro.

SkCura77 -> RE: Менструација по породувањето (2.3.2012 17:07:29)

7 месеци по породувањето се уште немам воспоставен циклус. Крварев околу 1 месец, бев породена со царски рез а кога бев на гинеколог на контрола ми кажа дека се е во најдобар ред. Знам дека секој организам е индивидуален, ама 7 месеци некако ми се гледаат подолг период... Не знам што да мислам, сакам да си направам крвна слика и повторно да одам на преглед на гинеколог, да видам што може да биде причината. [sm=zmeden.gif]

miana -> RE: Менструација по породувањето (2.3.2012 22:54:57)

Skcura ne se zamaraj se e toa noramlno..Nekoi dobivaat pokasno nekoi porano...Tvoevo 7 meseci i ne e kojznae kolku mnogu pa za da bide alarmantno kako sto ti vikas..

Natuska85 -> RE: Менструација по породувањето (2.3.2012 22:59:37)

СкЦура не потреба од грижа,јас прв пат доби по 9 месеци од породувањето.Кај секој е индивидуално. Знам жени кои добиле и после 13 месеци.

Mrs.Tinka -> RE: Менструација по породувањето (8.3.2012 12:25:06)

Mene doktorot mi rece deka tie sto dojat, dobivaat otprilikaa posle 9 meseci od poroduvanjeto. Tie sto se na dohrana i doenje (kako sto sum jas), posle 5-6 meseci. Jas krvarev 2 meseci, 2 nedeli ne krvarev i sega dobiv menzis. Nekoi velat deka posle poroduvanje, mozno e da isceznat menstrualnite bolki ama kaj mene ne bese taka. Morav da pijam ketonal. Dali toa smeta na doenjeto?

bombica -> RE: Менструација по породувањето (8.3.2012 12:29:38)

Не смета.После царски пуштаа кетонал инекци а бебињата нормално се дојат
Јас добив 5 месеци после пораѓајот само не ми е баш редовна , ми касни по 7-10 дена

JovanaJ -> RE: Менструација по породувањето (8.3.2012 12:30:17)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Mrs.Tinka

Mene doktorot mi rece deka tie sto dojat, dobivaat otprilikaa posle 9 meseci od poroduvanjeto. Tie sto se na dohrana i doenje (kako sto sum jas), posle 5-6 meseci. Jas krvarev 2 meseci, 2 nedeli ne krvarev i sega dobiv menzis. Nekoi velat deka posle poroduvanje, mozno e da isceznat menstrualnite bolki ama kaj mene ne bese taka. Morav da pijam ketonal. Dali toa smeta na doenjeto?

Jas doev i dobiv posle 9 meseci. Prvite dva pati dobiv i ne osetiv deka dobivam. Ama zatoa tretiot pat me bolese isto kako predhodno. Inaku jas imam ektremno jaki bolki i se nadevav deka posle poroduvanjeto ke isceznat. Ama ne se sluci toa. I piev Ketonal normalno, i doev. E sega sin mi togas imase 10 meseci ne bese mnogu mal ama sepak smetalo ne smetalo morav da se napijam...ili da primam inekcija. I ednoto i drugoto bi bile stetni...E sega vie ste 3 meseci i navistina neznam dali bi smetalo tolku toa...sepak e malo...neznam...

miana -> RE: Менструација по породувањето (8.3.2012 12:37:28)

Jas dojam i si dobiv odma posle 40 te dena..Od togas eve dva meseci po red redovno si dobivam bas kako sto si dobivav-nekolku dena porano od prethodniot mesec.

sitalia -> RE: Менструација по породувањето (8.3.2012 12:46:51)

jas prvata kerka ja doev tocno edna godina i dobiv vednas stom prestanav da ja dojam. A vtorovo e 3,5 meseci go dojam i seuste nemam dobieno. Ocekuvam da dobijam po zavrsuvanjeto koe ovojpat mislam deka ke bide pokratko od 1 godina. Mislam deka za ovaa tema odnosno za dobivanjeto po poroduvanjeto ima najmnogu razlicnosti odnosno deka e celosno individualno i najverojatno zavisi od organizmot koi kako reagira ili so drugi zborovi nema pravila i nema ova e vo red ova ne e. A i za bolkite pri dobivanje e razlicno na nekoj im se sreduvaat na nekoj ne. Zavisi i od sto se predizvikani. Mene ne me bolese mnogu stomakot ama imav ona custvo na nelagodnost, pa naduenost a za PMS sindrom da ne zboruvam, za sreka samo1 nedela pred dobivanje a dobivav na 30 dena, taka da duri tri nedeli bev normalna ( sega zavisi kogo ke prasate mene ili maz mi).

Luci -> RE: Менструација по породувањето (8.3.2012 12:56:52)

Луѓе бе, дајте помагајте! Поминаа 13 месеци откако се породив и последниве 3-4 менс. ми се многу болни и проследени со нагони за повраќање[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif] Чат пат пијам кетонал ама не ми помага бре, ова боли многу [sm=smiley13.gif]

Ikana -> RE: Менструација по породувањето (8.3.2012 13:01:39)

A da se napies spasmex, luci?
Sakav da ve prasam, otkoga kje dobijam, koga mozam da zabremenam? Vednas, ili koga kje prestanam da dojam?

Fiao -> RE: Менструација по породувањето (8.3.2012 13:08:25)

Eve me i mene da si se pisam u spisokov, jas si dobiv tocno po 2 meseci od poragjaj i navistina bese bezbolno kako sto vikaat [sm=smiley36.gif]. Mi traese normalno kako i sekogas 5-6 dena.

Luci -> RE: Менструација по породувањето (8.3.2012 13:10:57)

Ќе си купам после, ај дај Боже да помагаат зш не се издржува вака! А за забременување јас мислам дека штом добиеш имаш шанси за забременување без разлика дали доиш или не. Иако викаат дека не можеш да забремениш додека доиш јас не верувам баш дека е така зашто има многу жени на кои им се случила бременост додека доеле
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana

A da se napies spasmex, luci?
Sakav da ve prasam, otkoga kje dobijam, koga mozam da zabremenam? Vednas, ili koga kje prestanam da dojam?

Ikana -> RE: Менструација по породувањето (8.3.2012 13:15:09)

Uf lele ne daj boze belja da se desi! Ne mozam kontracepcija da pijam sega, sto znam dali e bezbedno za bebeto....aj kondomi kjezavrshat rabota valjda!
Luci ako ne deluva ni spasmex, zemi KETONAL RETARD....e od ova nisto nema cel den da osekjas!

bombica -> RE: Менструација по породувањето (8.3.2012 17:10:24)

Ikana одкога ќе добиеш можеш да забремениш.Тоа бабините диветини дека млекото те пази не важат[sm=smiley36.gif]
А за таблети за контрацепција мојот гин. ми рече никако за време на доење така да останува презерватив[sm=smiley2.gif]

kikicka -> RE: Менструација по породувањето (8.3.2012 17:50:54)

Богами бабини деветини се тоа додека доите неможе да се забремени,всушност јас знам дека тогаш најмногу шанси има за забременување така да или кондоми или вадење надвор најсигурно ви е.[sm=smiley36.gif]

Dulce -> RE: Менструација по породувањето (13.3.2012 21:35:55)

Jas dobiv posle 4 meseci od poroduvanjeto, no voopsto ne mi e redovna kako prethodno i mnogu kratka. Pa zarem e mozno da se ima ciklus samo eden den,[sm=zmeden.gif] kolku da se rece deka sum dobila, a vejke vtoriot den samo kafeno i tolku. Bev na ginekolog i se e vo najdobar red, pravev papa test i toa se pokaza super. Pomagajte luge sto moze da e ova, pocnav da se zagrizuvam

ivoni4ka -> RE: Менструација по породувањето (13.3.2012 22:15:00)

moze da te paze doenjeto ama ako ne ti dojde a na mene izgleda m dode posle 40 dena po poroduvanjeto vikav ke se spasam uste nekoj mesec ama nisto[sm=smiley36.gif] e sega cekam ovoj mesec da vidam dali ke mi dojde i pravo na gin. treba pap da se pravi

Ikana -> RE: Менструација по породувањето (14.3.2012 19:17:02)

Luci na ista maka dojdov! Me otkornaa jajnici, mi se povrakja, treba do 18 da dobijam, ako seuste mi e na 28 dena menzisot! Uffff mnogu boli!
ИЗВОРНА ПОРАКА: luci

Луѓе бе, дајте помагајте! Поминаа 13 месеци откако се породив и последниве 3-4 менс. ми се многу болни и проследени со нагони за повраќање[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif] Чат пат пијам кетонал ама не ми помага бре, ова боли многу [sm=smiley13.gif]

Ljubovce -> RE: Менструација по породувањето (14.3.2012 19:41:44)

Kaj mene uste nisto nema...eden period gi imav site simptomi si rekov eve gotovo e i nisto od togas pomina mesec,veke 5 meseci sum porodena,si vikam abe da ne sum trudna :)))

Fiao -> RE: Менструација по породувањето (15.3.2012 16:22:39)

Sakav da prasam... Dobiv posle 2 meseci od poragjaj, ama po menstruacijata pa eve do den denes (toa znaci cel mesec) jas imam sekojdnevno pojacano belo pranje, duri mislam pojako nego vo bremenost sto imav... Sekoe odenje vo wc menjam dnevna uloska, nemam sansi bez niv... Dali nekoj imal vakvo iskustvo? jas se tokmam da go posetam genikologot, sigurno e mi prepisat nekoi vaginaleti...

omorfo89 -> RE: Менструација по породувањето (15.3.2012 20:43:28)

Прв пат од кога се породив мензис ми почна на 3-ти февруари. Пред да останам бремена имав обилни меснтруации , проследени со болка и ми треаеја по 7 дена. Еве сега е 15 март и уште немам добиено. Изгледа пак ке биде по старата песна како претходно пред бременоста :^) Но нешто др ме буни. Кога ми заврши по 2 недели имав пак мало крварење но како мешавина со слуз ( нешто како бело прање) и крв. Порано тоа не ми се десило. И тоа ми траеше 4-5 дена. Но мноогу малку крв имаше. И толку. Можно ли е во февруари 2 пати да имав мензис? :?: :|
Пред 2 дена ме болеше долниот дел на стомакот како за добивање ама ништо.
Инаку имавме односи со мм , но секако со кондом. :)
Ме интересира дали вакво нешто ви се има случено дали е некое пореметување?

P.S.- Незнаев кај да прашам па затоа на оваа тема пишав

Ljubovce -> RE: Менструација по породувањето (15.3.2012 20:43:57)

Epa denes bil denot,dobiv :)

maki1 -> RE: Менструација по породувањето (21.3.2012 20:48:40)

Ete dosol denot ,posle 10 meseci dobiv[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Страница: <<   < Претходна страница  8 9 [10] 11 12   Следна страница >   >>