RE: Менструација по породувањето (Целосна верзија)

Форум >> [Бебе] >> После породување

Порака

pavcule -> RE: Менструација по породувањето (4.7.2011 0:40:24)

Jas dobiv posle 5 meseci od poragajot i mi dojde 2 pati i toa redovno na krajot na mesecot.A ovoj mesec uste mi nema dojdeno[sm=zmeden.gif] i malku sum zamislena da ne sum bremena pak,ce bide ludnica ako e taka.
Inace uste go dojam [sm=duda.gif] i ne primetiv nikakvi reakcii vo odnos na cicanjeto koga imam menzis.

mec21 -> RE: Менструација по породувањето (21.7.2011 19:31:58)

Zdravo na site:) Pa vaka od blisku da ve zapoznaam so mojot problem:) se porodiv pred 7 ipol meseci,bebeto prestanav da go dojam pred edden mesec a dobiv menstruacija prva tocno na 7 meseci od poragajot mi traese nekade 5 dena no eve od kako mi zavrsi pocna da mi se javuva belo pranje mnoguu i jako cesanje i jas resiv samata da prezemam nesto i pocnav da koristam vaginalni apcinja betadine,a od nadvor se mackam kanesten za da mi se smiri crveniloto i cesanjeto,noo od zavcera pocnaa nekoi bolki da mi se javuvaat na jajnicite,vcera bea mali kako ontrakcii a denes skoro cel den me bolat i jajnicite i matkata...SOVETTTT STO DA PRAVAM a doktorkata e na odmor ne mozam da ja dobijam ..vie sto mislite?

mila mama -> RE: Менструација по породувањето (3.8.2011 19:44:51)

Точно после 9 и пол месеци...

miana -> RE: Менструација по породувањето (4.8.2011 15:22:17)

Tvojata doktorka sigurno ima zamena...Pobaraj ja zamenata i odi kaj nea...

miana -> RE: Менструација по породувањето (4.8.2011 15:23:10)

Pocnav vednas da dobivam..Krvarev 40 dena i polse pocna redovno da mi doaga...

blond -> RE: Менструација по породувањето (4.8.2011 19:19:43)

Сеуште немам добиено и се надевам нема да добијам барем наредните 5 месеци ( да одморам глава од крварење) [sm=smiley36.gif]
Ама пред некој ден имав тапи болки во стомакот исто како што имав кога ќе добиев.[sm=zmeden.gif]

penelopa -> RE: Менструација по породувањето (18.8.2011 9:33:58)

Мене нешто чудно ми се случува во последниве неколку месеци.
Имено породена сум пред 9ипол месеци, добив после 1ипол месец. После тоа нормално секој месец а сега последниве месеци многу ми подранува еве последниот пат меѓу две менструации беа само 17 дена. Се јавив кај докторката рече не е ништо страшно бидејќи резултатите од брисот се во ред, немам ништо да почекаме како ќе биде следнот месец ако не ќе ми даде таблети[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Никогаш не сум имала ваков проблем а таблети несакам, посебно не хормонски.

Natuska85 -> RE: Менструација по породувањето (29.8.2011 14:17:35)

ИЗВОРНА ПОРАКА: mamapi

samo sto gi ispiv lekovite,menzisot odma dojde kako poracan!Neli site vikaat koga ke prestanes da dois ti doaga menzisot taka da mene ne me promasi!!!

ИЗВОРНА ПОРАКА: nelaa

dva meseci od ko se porodiv uste nemam menstruacija, se porodiv so carski i piev apcinja bromergon posle kolku vreme idi??????????

Baka -> RE: Менструација по породувањето (7.9.2011 1:53:29)

И мене како тебе Блонд на два-три пати ме фатија такви тапи болки како пред добивање. Породена сум царски пред 8 месеци.

mamii -> RE: Менструација по породувањето (16.9.2011 23:20:25)

pomosss dragi ringerajkiiii:)
pominaa 14 meseci od mojot poragaj no mestruacija se uste nemam:(((
se uste sme na doenje no veke pocnavme i so kravjo mleko znaci negde 2-3 pati dnevno samo doime, dali e normalno toa?????????

kikicka -> RE: Менструација по породувањето (17.9.2011 11:05:48)

мамии еве најдов нешто али сепак оди на гинеколиг немора да значи ова.чисто онака да знаеш на што си.

Лактозна аменореја
Доењето предизвикува негативна повратна врска на ненадејното лачење гонадотропен ослободувачки хормон (GnRH) и лутеинизирачки хормон (LH). Зависно од јачината на негативната повратна врска, жените кои дојат можат да искусат целосно отсуство на развојот на фоликулите, може развојот на фоликулите да се случи, но да нема овулација, или пак може да си имаат нормални менструални циклуси. Поголема е веројатноста да се случи целосно отсуство на овулација доколку доењето е почесто. Лачењето пролактин како одговор на доењето е важно за да се одржи лактозната аменореја. Во просек, жените кои исклучиво ги хранат нивните новороденчиња со доење и чии што новороденчиња често цицаат доживуваат враќање на менструацијата 14 и пол месеци постнатално. Но сепак има многу видови реакции на жените кои дојат, некои го доживуваат враќањето на менструацијата на два месеци постнатално, додека некои остануваат аменореични и до 42 месеци постнатално.

anedespo -> RE: Менструација по породувањето (17.9.2011 11:51:37)

Odi na ginekolog, ke te vidi so vaginalno eho i ke ti kaze koga ke dobies. Jas bev vo ista situacija i mi rece doktorkata deka e od doenjeto.

lilicka -> RE: Менструација по породувањето (17.9.2011 11:59:08)

Dobiv posle 40dena ama imav tolku jaki neizdrzli bolkii.....dali i ponatamu ke bide vaka?

Annet -> RE: Менструација по породувањето (17.9.2011 19:26:15)

eve 4 den imam ,ne docekav ni 4 dena.od koga gi ispiv Bromergon apcinjata i amoksiklavot,i grutkata pocna da tece ,dobiv,na 30 dena po poroduvanje,i kako nova sum hahahahahha
odvaj cekam da izvadam uloska od mene,se spuriv veke ;-)))))))))))) e sea nataka ke vidime,doktorot rece ako ne prestanuva i ovaa krv da se javam na lekar .se nadevam deka ke prestane za 2-3 dena;-)
zenski maki[sm=smiley19.gif]

arh_diz -> RE: Менструација по породувањето (18.9.2011 11:06:07)

Dobiv na 12.09(bas na odmor[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]) posle 13 meseca od poroduvanjeto .Ne ni pocustvuvav koga dobiv i imav mnogu malku.Mi traese tri dena.Dali posle ovaa menstruacija treba da se odi na ginekolog

bojanas -> RE: Менструација по породувањето (18.9.2011 11:23:41)

Не
Требаше да одиш многу одамна[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image] до 6 месеци по породувањето ама не е лошо сепак да појдеш

mamamoni -> RE: Менструација по породувањето (18.9.2011 11:42:36)

добив во јуни, 8 месеци после породување и од тогаш само еднаш добив овој месец, не ми е редовна, затоа што дојам изгледа

kikicka -> RE: Менструација по породувањето (18.9.2011 18:55:06)

Jas ednash prekrvarev onaka naednash i tolku beshe tie 5min ,koga se javiv na dok mi rece ne se sekiraj moze ti eovulacija ,bremenite znaat da prekrvarat i za vreme na plodnite denovi [sm=smiley13.gif]

peperutka84 -> RE: Менструација по породувањето (22.9.2011 23:35:49)

Jas dobiv 34 dena posle poragaj a si dojam najnormalno ne mi se veruvase uste ranata od epiziotomijata ne mi e pominata a eve menzis ama toa e toa

my*daria* -> RE: Менструација по породувањето (16.10.2011 18:44:06)

jas posle poroduvanje krvarev odprilika 2 nedeli megjutoa ne obilno.potoa nemase nisto,povtorno dobiv koga otidov na pregled posle 40 dena doktorkata mi rece deka ke si prodolzi vo menzis najnormalno.od togas dobivam redovno na 30 dena megujtoa nema veke bolki i pokrtako mi trae

AnnaMolly RR -> RE: Менструација по породувањето (16.10.2011 21:42:36)

ИЗВОРНА ПОРАКА: my*daria*

jas posle poroduvanje krvarev odprilika 2 nedeli megjutoa ne obilno.potoa nemase nisto,povtorno dobiv koga otidov na pregled posle 40 dena doktorkata mi rece deka ke si prodolzi vo menzis najnormalno.od togas dobivam redovno na 30 dena megujtoa nema veke bolki i pokrtako mi trae

Блазеси ти! Јас пред да забременам имав кратки циклуси и исто како да немав добиено. Ни еден ден не ме болеше стомак, имав слабо крвавење... А, бе, како да немав добиено! Ама ПОСЛЕ пораѓање се ми се смени на обратно! Болни, обилни и долги циклуси... [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Само што ми останаа редовни.

Maca25 -> RE: Менструација по породувањето (16.10.2011 21:56:22)

Јас добив 6 месеци после породување. Пред тоа имав обилни и болни циклуси, сега не толку болни и долги, и одвреме навреме пообилни. Е едниствено што сега многу многу поретко ми доаѓа. Се на се, годишно 5-6 пати само. Подуена сум пред секој циклус како балон. Таква сум сега!!! 

mmilena2 -> RE: Менструација по породувањето (22.10.2011 18:59:30)

Jas dobiv posle 13 meseci od poroduvanje ...se poludev dur da dobijam(od strav).Prestanav da dojam na tocno 1 godina i naredniot mesec vekje dobiv...
So Predhodnite 2 raganja ,si dobivav po 40 i nekolku denovi po poroduvanje(si doev)...

profesorica back -> RE: Менструација по породувањето (23.10.2011 10:03:40)

Мене ми се спои крварењето од пороѓај со добиеното и крварев 50 дена и после месец дена нормално си добив.

mamicka77 -> RE: Менструација по породувањето (11.11.2011 11:31:31)

mamicki aj nekoja mamicka sto ne go doi svoeto bebe uste od pocetok ili go e doela samo 2   3 nedeli neka mi kaze po kolku vreme dobi mesecno bidejki veke treti mesec pocna mojata kerkicka a jas nemam uste dobieno se doevme samo mesec ipol a po poragajot krvarev samo 2 nedeli i toa ne mnogu ve molam vase mislenje dodeka da odam na ginekolog drugata nedela

Страница: <<   < Претходна страница  6 7 [8] 9 10   Следна страница >   >>