RE: Породилни болки (Целосна верзија)

Форум >> [Бременост] >> Бременост и породување

Порака

suzeto -> RE: Породилни болки (4.3.2012 23:56:33)

koga prasala za sto e taa inekcija i rekle takva e procedurata....vo red procedurata e takva no neli mora da ti kazat za sto e taa inekcija

suzeto -> RE: Породилни болки (5.3.2012 0:00:31)

i pritisokot i krenal 160-180

suzeto -> RE: Породилни болки (5.3.2012 0:45:15)

pak jas ..............
ne mozele anestezija da i stavat radi pritisokot i stesnuvanje na grloto imala ...i vo kicma ke i stavale ,,,,,,,,toa ne e strasno?????????.........

jagodica -> RE: Породилни болки (5.3.2012 0:55:48)

леле suzeto јас немам никакво слично искуство само да и посакам срека и трпение на пријателката.Само со добри мисли пзитивна енергија се ке биди во ред ,сигурно знаат докторите што треба и како треба
И посакувам на пријателката што побрзо да си го види [sm=duda.gif] па другото се ке се заборави ,а кумата моја ја чуваа 24 часа со пукнат водењак и на крајот ја направија царски
ајде те чекаме со убави вести [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

suzeto -> RE: Породилни болки (5.3.2012 0:58:27)

lele neznam dali ke izdrzam se raboti za sestrami.........22 h e so puknat vodenak so pokacen pritisok sega i rekoja deka anestezija vo kicma i so carski i da e svesna no dr.sto e stava taa anestezija ne e na smena pa neznam dali ke go najdat,,,,,,

jagodica -> RE: Породилни болки (5.3.2012 1:05:09)

е добро не е многу ако е од 22h само тоа со притисокот малку ми е [sm=smiley13.gif] ама си знаат тие ке ја средат а за доктори..... за двете деца тие доктори што сакав да бидат не беа се погодија некои што прв пат ме гледат па многу лесно поминав со нив .
А сега царски ке се породи или уште чекаат да се отвори ?

suzeto -> RE: Породилни болки (5.3.2012 1:09:10)

pred malku i stavile infuzija za da dobie bolki...no ne veruvam deka ke dobie i zosto do sega ne probaja da i stavat .....sigurno ke bide carski no da si svesen ne znam "ima nekoj takov"si slusnala

jagodica -> RE: Породилни болки (5.3.2012 1:12:19)

абе знам дека СВЕСЕН значи од половина надолу си со анестезија а од половина нагоре си освесена и кога ке го извадат бебето можиш одма да го видиш .Знам дека некде и те прашуваат дали сакаш целосна или не .
Ајде не е страшно штом се решиле за царски се ке биде во ред

suzeto -> RE: Породилни болки (5.3.2012 1:14:25)

fala ti na ubavite zborovi i na druzbata .........neznam sto ke pravam koga ke me napustis i ke ostanam sama ....tka najdvam uteha

jagodica -> RE: Породилни болки (5.3.2012 1:16:52)

tuka sum jas i pokasno i posle sabajle ko ke stanat site jas sum cela mamurna i ZOSTO ? oti si sedam na fb i na ringeraja do kasno [sm=jezicek.gif]

suzeto -> RE: Породилни болки (5.3.2012 1:21:56)

dobro e ke me druzis pa utre dvete ke bidime mamurni......sega cekam da mi javat sto ima novo...dali se spustil pritisokot neznam ne mi e jasna infuzijata dali ke probuvaat prirodno ili e za nesto drugo

jagodica -> RE: Породилни болки (5.3.2012 1:25:30)

Suze javi se kaj zet ti ili nekoj drug sto e na bolnica a za pritisokot sigurno ke i dadat nesto za da i spadne i posle te cekam so ubavi vesti i so mekici da ne zaborajs [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=smiley36.gif]

suzeto -> RE: Породилни болки (5.3.2012 1:40:50)

sega se ...slusnav so sestrami i spadnal pritisokot sega i stavile vo infuzijata uste nesto sigurno za bolki,,, e pratat sega dali se zgolemuvaat bolkite,,,ama se uste nemala bolki po malku......
jagodica fala ti sto si tuka so mene

jagodica -> RE: Породилни болки (5.3.2012 1:48:39)

нема за што [sm=smiley31.gif] тука сме за да си помагаме ! Браво за сестра ти кога веке и спаднал притисокот другото се по ред ке си дојди не се секирај . Внука е или внук [sm=smiley36.gif]?

suzeto -> RE: Породилни болки (5.3.2012 1:50:57)

vnuka.....ke bidam tetka....ne e strasno vo kicma anestezija.....neznam taka mi zvuci strasno mnogu

jagodica -> RE: Породилни болки (5.3.2012 2:02:02)

не бе пак ти [sm=smiley1.gif] ја ставаат кај сите што се со царски
Јас со двете ќерки сум природно породена и лежам в кревет и врви една другарка која стажирала во родилно и ми кажваше за нејзиното искуство со царски беше породена и ми вика кога си царски само анастезијата во кичмата ја осеќаш и катетарот после тоа ништо друго не осеќаш , сакаше да ми кажи дека на царски порагај ништо нема да сетиш ама после се проблемите со раната со ова она ама за тоа отом потом
Јас уште една цигара палам и лагнувам а утре Сузе те чекам мекици да месиш [sm=jezicek.gif][sm=smiley36.gif]

suzeto -> RE: Породилни болки (5.3.2012 2:19:43)

ne mislam deka stavaat kaj site vo kicma sto se carski........ok aj dobra nok utre ke castam

jagodica -> RE: Породилни болки (5.3.2012 2:20:55)

Сузе јас морам да одам да си лгнам ми капат очите веќе [sm=zaspan.gif] а утре те чекам со убави вести .
И посакувам на сестра ти лесен порагај и што побрзо да го надмини ова искуство иако изгледа страшно на крај илегува многу многу слтако [sm=smiley36.gif] и се ќе се заборави а и ти не е лошо малку да одмориш иако знам дека сон нема да те фати . Ќе биде ова долга ноќ .Многу поздрави и многу гушки до двете ајде господ дава сила само позитивно и се ке биде во ред [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley27.gif]

suzeto -> RE: Породилни болки (5.3.2012 2:28:50)

dobra nok i sonuvaj ubavo....jas do kaj 4 ke sedam ne mozam da zaspijam a sabajle sum na rabota....sepak fala ti za druzbata barem ne bev sama ...pozdravce do tebe

suzeto -> RE: Породилни болки (5.3.2012 8:07:24)

dobro utro.........nie uste cekame,jas ne znam zoste seuste carski ne e porodija ili deka vikend neznam ,30h se storija so puknat vodenak,,,od inekciite nisto ni bolki nisto .....
i ovaa utro ke se raspravate so mene[sm=zmeden.gif]

suzeto -> RE: Породилни болки (5.3.2012 8:15:28)

se nadevam ne vi precam...............vi se zdosadiv i vas............
dali nekoj ste slusnale za inekcii za pobrzo otvarajne 50evra bile

dostickage -> RE: Породилни болки (5.3.2012 9:12:23)

Prostin gel i vaginaleti.Bea pred dve godini negde okolu 4000 mislam vaginaletite ama ne me fakjaj za zbor.

Brkaj si vrski ne cekaj na niv da im tekne [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

So lesno

suzeto -> RE: Породилни болки (5.3.2012 9:13:52)

ovaa bila inekcija 3000 den.da si e kupis privatno no edna druga doktorka ni rece nikako da ne prifakate so drugi inekcii nova bila inekcijava

Calypso -> RE: Породилни болки (5.3.2012 9:14:54)

Suze, se ke bide vo red, ne se sekiraj. Snaa mi taka bese so puknat vodenjak, a posle dva dena prirodno se porodi, so prvata kerka. I pukna vodenjakot, a nemase bolki i cekaa da se otvori, samo ne sum sigurna dali so provokacija ili bez (najverojatno i dadoa provokacija, ama ne se sekavam). Posle 48h rodi zdravo devojce koe denes ima 6 godini. Doktorite ja sledat sestra ti, i ke bide se vo red, ne se sekiraj. Znam deka ti e tesko, sepak za rod se raboti, ama ke pomine, i ke se raduvas na vnuceto naskoro.
Ako ne se otvora moze da ja porodat so carski rez so spinalna anestezija, a toa ne e voopsto strasno, skoro site taka gi poragjaat, sto se so carski. A za tie inekcii ne znam, ne sum slusnala [sm=zmeden.gif] pa doktorite neli moze da kazat nesto za inekcijata?
A kade se poragja sestra ti?

suzeto -> RE: Породилни болки (5.3.2012 9:24:04)

fala dostickage i calypso
pa nisto ne kazuvaat za inekcijata... inace sestrami se poroduva vo struga......pisav i pogore i stavile nekoja inekcija i prasala za sto e i nisto ne i kazale i koga citala na livceto dr.i rekol sto e ti tolku se razbiras sto ima zavrseno i taa mu rekla pa da vidam sto mi davate i vie ke mi kazite sto inekcija e dr.se nasmevnal i si izlegol i pak ne i kazal.......sega druga smena dojde e prezede ....ne se otvora i so infuzija nokeska i 2 inekcii stavile i ppak nisto bolki odele do 80 ama taa ne gi osekala taka po malku i na kratko,,,da imase bolki ke e secea i dolu ama taa nema bolki

Страница: <<   < Претходна страница  23 24 [25] 26 27   Следна страница >   >>