RE: Породилни болки (Целосна верзија)

Форум >> [Бременост] >> Бременост и породување

Порака

suzeto -> RE: Породилни болки (5.3.2012 12:25:46)

lele uste nemaat aber da e poroduvaat doktorite sto im e niv ke dojde i vtora smena.......site gi preceka i poprati lele nedaj boze ako nesto ne e vo red, ne mozet tie treba da kazet da si barame care,skopje ke dojdevme i porodena ke bese,samo velat aha sega evo sega e spremame ........

jagodica -> RE: Породилни болки (5.3.2012 13:08:57)

Suze kako ste ?
Gledam sestra ti uste ne e porodena ?
ajde ke bide se vo red samo nemoj da panicis mnodu znam deka ne e lesno ama mora da se pominuva niz toa
samo ohrabruvaj ja sestra ti za nea sega e mnogu vazna podrskata
ajde pisi so koga ke bidi se vo red
pozdrav [sm=smiley1.gif]

Annet -> RE: Породилни болки (5.3.2012 13:40:45)

сузето абе читам,каде се наога сетра ти во која болница,мене ми пукна водењакот по 9 саати се породив,без проблеми,со 3 провокации,ајде не паничи треба да сме позитивни,ајде се ќе биде.и да ако познавате некој таму бркајте врска што побрзо ајде со лесно нека и е и да не израдуваш наскоро[sm=smiley1.gif]

suzeto -> RE: Породилни болки (5.3.2012 14:19:53)

evo prvo so vas da ja spodelam radosnata vest.....
konecno se porodi sestrami ...imam vnuka ...tetka sum
ajdete na mekiciiiiiiiiiiiiiiii

dostickage -> RE: Породилни болки (5.3.2012 14:33:08)

kako pominala sestra ti? prirodno ili so carski?
akko i da e , so srekja neka e . Zivo i zdravo bebce :-)

suzeto -> RE: Породилни болки (5.3.2012 14:49:09)

doktorite rekle mnogu tezok porogaj, mnogu tesko pominale,sestrami uste e vo sok soba mnogu krvarela edvaj e spasile [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

suzeto -> RE: Породилни болки (5.3.2012 14:50:09)

fala ti duso...so carski e porodija i mnogu tesko
ИЗВОРНА ПОРАКА: dostickage

kako pominala sestra ti? prirodno ili so carski?
akko i da e , so srekja neka e . Zivo i zdravo bebce :-)

dostickage -> RE: Породилни болки (5.3.2012 15:07:25)

Kje bide se dobro,vazno pomina najlosoto.
Zdravi i zivi dvete neka bidat[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

suzeto -> RE: Породилни болки (5.3.2012 16:15:46)

fala fala ...ke odam sega kaj majkami da mi raskazi sve sto se slucuvalo

Calypso -> RE: Породилни болки (5.3.2012 16:17:52)

Konecno, ajde sega raduvajte se... da e ziva i zdrava vnukata!

suzeto -> RE: Породилни болки (5.3.2012 16:21:13)

fala fala vi na site ..sekade gospod neka dava

AndreaS -> RE: Породилни болки (6.3.2012 3:33:18)

Честитки за внуката! Да се живи и здрави двете!

jagodica -> RE: Породилни болки (6.3.2012 11:09:28)

EEEEjj Suze bas mi e milo jas duri sega vidov neka e zdrava i ziva vnukata da rasti golema so majka so tatko [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]Kazi mi kako pomina ?
mn pozdrav tetaa[sm=smiley36.gif]

suzeto -> RE: Породилни болки (7.3.2012 10:57:50)

fala vi mnogu...mnogu tesko pomina posle 35 h se porodi so carski....mnogu e iznamacija nekoja luda dr,probala so race da go trga bebeto,druga dr.i rekla ostavija zenata gledas deka ne moze prirodno ne macija i taka posle drugata smena e pravese carski,,,,,,e izgoreja od bolka...se isplasile i dr.mnogu krvarela i bebeto nesto gi isplasilo edvaj gi spasile na dvete ,,,tuku sujcur kurtulija .....losoto se zaborava

Hunny -> RE: Породилни болки (3.4.2012 15:42:39)

Јас само се плашам дека нема да ги препознаам породилните болки. Инаку 2,3 дена чувствувам слаби менструални болки ниско кај јајниците и не знам што значат тие, дали сум настинала или се најава за вистинските болки?

eni -> RE: Породилни болки (3.4.2012 22:36:10)

Hunny duso, ke gi prepoznaes, ic ne se sekiraj[sm=smiley1.gif]Toa se bas silni bolki.

Debora -> RE: Породилни болки (5.4.2012 9:02:15)

Jas veke nekolki dena osekam slabi menstrualni bolki, na pregled sum duri vo vtornik, neznam dali da odam da me vidi doktorot, da ne sum otvorena?! Ili da si cekam da me fatat posilni bolki...

Hunny -> RE: Породилни болки (5.4.2012 12:26:22)

Исто и јас. Денес почна по малку и половината да ме боли. Не знам дали треба да одам на лекар порано, зошто закажано имам во понеделник на ГАК.Сега за сега од страв ја игнорирам болката:)

mamicki -> RE: Породилни болки (5.4.2012 12:31:14)

Игнорирај ја додека можеш. Таквите болки се карактеристични за речиси целиот деветти месец, но не се породилни.

kremco -> RE: Породилни болки (5.4.2012 13:03:14)

Јас само се плашам дека нема да ги препознаам породилните болки. Инаку 2,3 дена чувствувам слаби менструални болки ниско кај јајниците и не знам што значат тие, дали сум настинала или се најава за вистинските болки?

Nemoj da te iznenadi toa deka nema da gi prepoznaes,jas ne gi prepoznav [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image] bev 1o prsta otvorena i ne znaev,duri spiev dodeka imav bolki,i najiskreno da vi kazam ne bese bolno[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/zmeden.gif[/image] samoto izleguvanje na bebeto e nesto bolno,ama brzo,a bolkive pa i najjakite naponi se cista zaebancija za jaka zenska!!!

Prv pat so epidural i ne znaev a vtor pat ne gi prepoznav a bev skroz otvorena duri bebe pocna da izleguva,gledam na 5 min pa na 3 a jas doma ne veruvam ocekuvav nesto epten bolno[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  boli ,da ama kako menstrualni grcevi i epten e brzo,zemas vozduh i tolku...So srekja na site mamicki,nemoj da se plasite [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Debora -> RE: Породилни болки (5.4.2012 13:08:13)

e sega ne utesi...:))))

mamicki -> RE: Породилни болки (5.4.2012 14:05:55)

Bolkite se individualni, t.e intenzitetot, no se mnogu karakteristicni, ne se plasete, bez promasuvanje kje znaete koga kje pocnat. I togash nema mesto za panika, seuste kje ve delat nekolku casa do sredbata so vaseto angelce, pa mozete mirno da otidete vo bolnica, bez paniki, ufkanja, tufkanja, trcanje. Inaku, ako cuvstvuvate strav, ako se stiskate, t.e imate cuvstvo na panicen grc, kje ve boli povekje, oti i poprecuvate na majka priroda da si ja vrsi rabotata. Samo trudete se da bidete kolku mozete poopusteni i da sorabotuvate. Mnogu e vazno da ne se fokusirate na bolkata, tuku na bebuleto shto go ocekuvate. Poragjajot ne se slucuva za vas da ve boli, tuku za da se sluci najgolemoto cudo- NOV ZIVOT[sm=bravo.gif]

Hunny -> RE: Породилни болки (5.4.2012 14:15:10)

Јас често си се шалам дека на работа ќе добијам болки, па дури тогаш ќе биде весело. Инаку мамички колку што разбрав од др. теми јас и ти сме колешки:)

mamicki -> RE: Породилни болки (5.4.2012 19:37:42)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Hunny

Инаку мамички колку што разбрав од др. теми јас и ти сме колешки:)

Ako rabotish kako prof. vo sredno uciliste, da, koleshki kje da sme [sm=smiley1.gif] Inaku, jas odev na rabota do kraj, uf... vo juni odvaj se kachuvav do treti sprat, kade shto mi e kabinetot [sm=smiley36.gif]

Hunny -> RE: Породилни болки (5.4.2012 20:16:41)

И мојот кабинет е на 3-ти кат, таман за кондиција[sm=smiley36.gif]

Страница: <<   < Претходна страница  24 25 [26] 27 28   Следна страница >   >>