RE: Породилни болки (Целосна верзија)

Форум >> [Бременост] >> Бременост и породување

Порака

taska -> RE: Породилни болки (30.6.2012 12:39:35)

i kaj mene isto , bevme sabajle na lekar i na ctg dobro e , ce si cekame , u ponedelnik pak na pregled ... a se isto kako sto kazuvas just baby koga lezam mirno ce ritne pomalku , koga stanam stega nadole , vi kazav kiselini noceska me ubija , a mislev deka e spusteno posto epten dole go osecam kaj me stiska ..... lazo mi kako ti ja provreri plodova voda ? postp mene mi kaza u sreda na trminot ce mi ja proveruva plodovata voda so nekoja sonda i neznam kako e toa dali boli??? kade ides na lekar ? jas sum u remedika kaj efremovski

Just baby -> RE: Породилни болки (30.6.2012 15:26:14)

nisto posebno ne mi pregleda, samo vide dali ima dovolno plodova voda.

Just baby -> RE: Породилни болки (1.7.2012 0:55:23)

kako ste? jas cel den go pominav so sedenje i lezenje. od 18 casot pocnav da zabelezuvam koga imam grcenja. iako se toa najcesto koga ke sednam svitkana ili ke go stegnam stomakot no bea skoro na eden cas. sega veke ne gledam na kolku vrem ese, samo osekam kako bebeto mrda niz stomakov i mi zadava golemi bolki. no seuste se izdrzlivi pa seuste mislam deka ne se tie bitnite. ke vidime kako ke bide ponatamu.

Viktori -> RE: Породилни болки (1.7.2012 1:10:19)

ајде џаст бејби. Сигурна сум повеќето рингерајки ја отвараат темава кога ќе видат нешто ново пишано. Не подлажувате само мекици да месиме предвреме. [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Just baby -> RE: Породилни болки (1.7.2012 9:13:24)

nokeska me razbudi nekoja bolka vo dolniot del i si pomisliv deka mozebi toa e toa. povtorno se srediv se istusirav i si cekav. imav blagi bolki. resiv da odmoram. utrovo posle 3 casa spienje mm me prasa sto mi e, valjda nesto se prevrtuvav ili ofkav [sm=smiley1.gif]
no denes nema nikakvi bolki povtorno. neznam zosto no navecer imam grcenja i bolki a preku den nisto

taska -> RE: Породилни болки (1.7.2012 10:29:00)

Kaj mene nisto , ama bas nisto , bebusot si mrtka pak normalno i si kazav koga bide neka bide ce stisnam zabi :))) vece ne mu mislam i ja kako tebe just b , malku me zaboli odma u wc se tusiram spremam hahahah i ono nema aber ...[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

mmbucko -> RE: Породилни болки (1.7.2012 12:04:55)

E sega me razbirate koga Vi velev deka i pred dvete poroduvanja tolku mi dojde preku glava cekanjeto sekoj den shto na kraj dignav race i oterav se u ........ Koga ke dojde neka dojde si rekov a jas ke se odnesuvam ko da imam ushte cel mesec pred mene. Pa na nervi mi dojde taa napnatost. Kako shto vi kazav , si nakriviv kapa na strana, si spiev koga mi se spieshe, si shetav i se trudev da ne se opteretuvam mnogu. Ha ova sea ko i za sebe sega da si go zboruvam, oti preku biiiiiiiiippppppp mi e od sekojdnevni kontrakcii. Se nalutiv sea i odam so kerkite vo Jumbo da trosham pari :)

taska -> RE: Породилни болки (1.7.2012 14:55:11)

[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]taka e mambucko

temjana -> RE: Породилни болки (1.7.2012 16:08:19)

Абе вие три убавици доста зборите одете таму да раѓате[sm=smiley36.gif] Беблаците спремни за во училиште ќе ги извадите [sm=smiley36.gif] Гушки бацки мешлаци убави и сериозна сум доста ги квачевте[sm=smiley36.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Mimiee -> RE: Породилни болки (1.7.2012 20:30:37)

Zdravo idni mamicki! Sekogas citam sto pisuvate no prvpat vi pisam. Mojot termin e na 7 juli denes osetiv kako menstrualni bolki vo dolniot del, pocnaa na 20 min na 10 pa na 5 si se spremav ubavo :D I trgnavme so maz mi nakaj bolnica. No koga otidovme ctg bese vo red ne pokaza nikakvi kontrakcii me pregledaa ne bev ni MAAALKU otvorena i si se vrativ DOMAAA (tazna :( ) I eve cel den gi imam istite bolki a I od koga se vrativ doma mi istekuva nesto ligavo :( ahhh nz sto da praam

Viktori -> RE: Породилни болки (1.7.2012 22:08:56)

мимиее, породилните болки се малку поразлични од менструалните. Ќе почувствуваш болка ниско во половината. Поспецифична болка е,веднаш ќе знаеш дека е нешто ново. [sm=smiley1.gif]

Just baby -> RE: Породилни болки (1.7.2012 22:21:42)

i jas eve veke 5 dena sum so puknat mukozen cep. 3 dena so zolt iscedok, grcenja na matkata, bolki vo dolniot del,ama nisto od tie bitnite bolki a veke 41 nedela sum. duri ni kontrakcii na ctg to ne se pojavuvaat, pogolemi od 30-40. kolku vreme ja cekavme bremenosta so mm , godina i pol i sega ne stava pak na istoto da go cekame da se rodi nasiot bebush [sm=smiley36.gif] olku ocekuvano bebence ne bilo [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Just baby -> RE: Породилни болки (2.7.2012 1:48:04)

povtorno istoto, dojde vecer i jas pocnav da dobivam jaki grcevi vo dolniot del na stomakot. osekam kako bebeto silno pritiska. no vecerva resiv ke setam po doma pri sekoj grc. iskreno i ovie grcevi mi se nekako bolni, uf kolku ke bidat bolni vistinskite[sm=zmeden.gif]
mi se spie ama ne popustam ke se molime so bebusov do kraj [sm=smiley1.gif]

tanjuskaaa -> RE: Породилни болки (2.7.2012 3:34:48)

Мамички и јас сум уште тука со по некоја контракција што е супер-конечно. Но и ние се молиме со бебчето, денес ми е краен рок но не верувам нешто да биде денес. Ке видиме што ке ни кажат на доктор утре. Јас осеќам притисок и чат-пат менструални болки кои не се редовни. Некаков жолтеникав исцедок има и кај мене но јас воопшто не обрнав внимание на тоа се до сега :) ајде со срека и лес на сите :) поздрав!

Just baby -> RE: Породилни болки (2.7.2012 5:38:38)

mamicki jas izgleda denes ke si go vidam bebenceto. tie bolki kako i sekoja vecer nokeska stanaa jaki bolki na 7 minuti, i toa dodeka se svestiv deka se jaki dojdoja na 7 min. bevme vo gak i CTG to pokaza deka imam bolki, no otvorena sum samo 2 prsta. taka si dojdovme doma da pocekame da se pojacaat bolkite i da se pod otvoram. vo megu vreme ( 1 cas se matkavme niz gak) bolkite stanaa na 5 min. no seuste gi izdrzuvam sto znaci ne se tolku jaki. bolkite mi bea site do 40 . cela nok oko ne sklopiv kako ke odam na poragaj ne znam. i da legnam da spijam, ne e pocelno zasto za da se otvoram treba da dvizam, od druga strana mi se spie mi se placi i kako ke ragam ne spiena...
ajde mamicki samo so lesno i site dsi gi vidime nasite bebenca sto poskoro .

Dimana -> RE: Породилни болки (2.7.2012 7:36:12)

Ajde Just baby so lesno da bide ,moze i vo momentov se guskas so bebeto .
Mislam deka vaka ponedelnicki ubavo ke ja pocneme nedelava so mnogu ringerajcinja [sm=bravo.gif]

taska -> RE: Породилни болки (2.7.2012 8:54:06)

Ajde dusicke ajde stiskam palci [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] samo so lesno da vi bide da si se olesnis i da ni javis ubava vest so poskoro :***** mnogu baknezi i guski

taska -> RE: Породилни болки (2.7.2012 8:56:16)

ajde yanjuska ostanuvame jas i ti na red :) i kaj mene nema signali i nie ideme na dr denes pak i ce vidime so ce kazat lelee se v0zbudiv za just baby [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

eli07 -> RE: Породилни болки (2.7.2012 12:07:59)

Ajde so lesno Just Baby da ne izraduvas sto poskoro..[sm=sloncek.gif]....Veruvam deka veke se guskate so bebusot[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Viktori -> RE: Породилни болки (2.7.2012 16:19:02)

Just Baby ni ja nema cel den a? [sm=smiley36.gif]
Da se fakame za testo mesenje? [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Beatris -> RE: Породилни болки (2.7.2012 16:30:16)

Еве ти како најдомаќинка засукај ракавите [sm=smiley36.gif] Плус и немаш деци по дома сега, можеш да замесиш едни мекици за цела РР [sm=smiley36.gif]

Ајде чекаме вести од just baby, а и од останатите, еве виктори ќе меси за сите [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Viktori -> RE: Породилни болки (2.7.2012 16:32:42)

slusaj jas se super gi mesam ama vo .jpg format mi ispagjaat. Ne znam zosto...
Nikako pomrsnicki.. sekogas vakvi.
just baby da se javi na salter [sm=smiley36.gif]

Beatris -> RE: Породилни болки (2.7.2012 16:37:26)

Епа кога ќе ти дојде сејв ес ти во фајл тајп ќе кликнеш на У ЖИВО, а не јпг! Да видиш одма како ќе замириса другачие форматот [sm=smiley36.gif]

Ајде некој нека кажува вести за Just baby! Сите со нетрпение го чекаме новото рингерајче [sm=bravo.gif]

tanjuskaaa -> RE: Породилни болки (2.7.2012 18:00:00)

ooooo Just Baby so sreka i so les da bide (ili se nadevam deka veke bilo) :) pa da ni pises da ne izraduvas koga ke imas vreme. Jas bev na doktor denes i konecno mrdnavme od mesto - 2 prsta otvorena, pa mi gi trgnaa membranite (Membrane sweepings) za da se ubrza rabotata (malku bolese no odma pomina) i ako ne bide vecerva me zakazaa za utre sabajle sto znaci moeto ke bide utre :) so sreka i les na site sto ocekuvate [sm=duda.gif] naskoro :) pozz mamicki

taska -> RE: Породилни болки (2.7.2012 18:41:52)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] ja sega idam na lekar [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] pa ete taka site po red so lesno da si bideme [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Страница: <<   < Претходна страница  28 29 [30] 31 32   Следна страница >   >>