|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  38 39 [40] 41 42   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Еднократни пелени
28.2.2012 15:12:33   
Andriance

ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana

Kolku se diapers Fiao?

Dajpersot vo Zegin se 669, a vo KAM 639 - najeftini se tuka...zboram za jumbo pakovanje od 70 peleni

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 976
28.2.2012 15:14:43   
Beatris
Икана а да пробаш со бекутан со цинк user posted image user posted image user posted image  На мојава еднаш исто така и се појави, што не пробав, сите креми, не мустели вакви такви, овие ти што ги кажуваш, никаков ефект. На крај дебел слој од бекутанот неколку дена по ред, миење после вадење на пелена, без влажни марамчиња, и и помина одма.

Иначе и ние бевме на премиум кер до кај 5-6 месеци, па ги пробав актив бејби што се за нијанса поефтини и супер ни се погодија, исто како и премиумот, можда и подобри

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

Непосредна врска до пораките: 977
28.2.2012 15:24:20   
Fiao

Nie sme na premium care pampers od start. Dosega mi propustile samo 2 pati od koi posledniot pat zavcera, poradi nadrasnuvanje, pa sega sme na trojka. Ne sakam da i smenam za 300 denari razlika da ne napravi nekoja reakcija.
Inaku na dundeto i se pojavi nekoe crvenilo kako bubuljicka i sto se ne probav, od jekoderm do solcoceryl, eozin, enbecin i ostana kanesten da zemam da probame. Pelena na saat i pol i menuvam, max 2 saati. Toa pakovanejto od 72 peleni za edna nedela go trosime i poskoro od toa.

Ikana neli e toa premnogu cesto na 2h? Tolku li ima potreba? Nie menuvame na 3h nekogas i na 4h pa pelenite nikogas ne bile premnogu mokri, osven onie noknite neli, koi sedele 10-12h...
Ako ne mocka premnogu probajte na 3h, nema nisto loso vo toa. Jas taka pravam uste od prv den po preporaka od patronaznata.

Непосредна врска до пораките: 978
28.2.2012 15:27:09   
Fiao

ИЗВОРНА ПОРАКА: Andriance

Kolku se diapers Fiao?

Dajpersot vo Zegin se 669, a vo KAM 639 - najeftini se tuka...zboram za jumbo pakovanje od 70 peleni

jas gi kupiv od apteka na eurofarm (taa mi bese najblisku) bea okolu 600 i nesto iskreno ne se sekjavam, ama mislam priblizno na cenata vo zegin. Inaku imame vo blizina i KAM sega na plata ke si kupam 2 JUMBO pakovanja i za naredniot mesec mirna glava! mislam deka 770 za dajpers se premnogu!

(Одговор на членот Andriance)
Непосредна врска до пораките: 979
28.2.2012 15:37:32   
Ikana
Zenski poradi dundeto i menuvam tolku cesto, sto i e crvenko. Ja brisam so pamukcinja i prevriena voda, od taa sto i go pravam i mlekoto, kje zemam i becutan kje probam nema steta! Inaku na 4 saati i menuvav pelena, nekad ako ja pipnam i e suva, kje ja ostaam i do nareden podoj. Mislam deka od vlaznite maramici se isfrla, nemav becutan pa ja izbrisav so onie fresh & fresh. Sega samo so voda i pamuk, i stavam eozin pak, i kje probam so becutanot i kanestenot.

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 980
28.2.2012 15:53:17   
Fiao

Zenski poradi dundeto i menuvam tolku cesto, sto i e crvenko. Ja brisam so pamukcinja i prevriena voda, od taa sto i go pravam i mlekoto, kje zemam i becutan kje probam nema steta! Inaku na 4 saati i menuvav pelena, nekad ako ja pipnam i e suva, kje ja ostaam i do nareden podoj. Mislam deka od vlaznite maramici se isfrla, nemav becutan pa ja izbrisav so onie fresh & fresh. Sega samo so voda i pamuk, i stavam eozin pak, i kje probam so becutanot i kanestenot.

Angelina samo koga izleze od bolnica imase malku crvenko na gazeto i jas ja namackav so nekoja slovacka krema na baza na ribino maslo, mi ja dadoa, vo nekoja plava tuba, ednas ja namackav i vednas i pomina. Od togas navamu nikogas ne sme imale crvenilo fala bogu. Inaku i nie koristime Becutan maramici i jas sum prezadovolna, no pak ke kazam i toa e nesto sto treba da se proba user posted image

Непосредна врска до пораките: 981
28.2.2012 16:03:22   
lilicka
Ние си бевме на Дајперс супер си беа ама почна да се зацрвенува од нив изгледа,уште Пуфис ни останаа да ги пробаме па се надевам дека ќе и одговараат!!!

Непосредна врска до пораките: 982
28.2.2012 18:10:23   
Ikana
Ahh ajde eve ja se budi, kje i menuvam pelena i zemav kanesten, kje i stavam na plikceto, a na gazeto (nema nisto tamu, ama ajde) kje i stavam becutan so cink oksid! Pa kje ve izvestuvam dali e uspeshno.

(Одговор на членот lilicka)
Непосредна врска до пораките: 983
28.2.2012 20:29:25   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: Fiao

Jas da vi kazam pravo zapocnav so Pampers i bev zadovolna, mi imaa propusteno samo 2-3 pati koga stolicata i bese epten tecna i kolicinski golema bidejki se nemase iskakano so denovi. Togas eden den dojde mm i mi rece dali seriozno ke davame tolku pari za gomna i mocki (izvinete na izraz user posted image ), i si rekov ajde da gi probame Becutan. Nekako loso prefrlanje bese toa od najubavite na najlosite peleni sto gi imam videno - kartoni! Sekoe presoblekuvanje Angelina bese ziva voda.
I na kraj po preporaka na Andriance, gi kupivme Dajpers, i da bidam iskrena sum prezadovolna! Do sega nemaat propusteno ni kapka, a navecer Angelina nekogas gi nosi i po 12 saati. Sepak smetam kako za bebeskata kozmetika taka i za ovaa tema rabotata e individualna. Mislam deka sekoe bebe e razlicno i deka treba da se proba i zaradi iritacija na koza i za toa kako odredeni peleni ke stojat na negovoto gaze user posted image . Sega za sega drzam do dajpersot, so cenata se skoro kolku Becutanot, ako ne i nesto poeftini, a za mene se pokazaa 10 klasi podobri user posted image .
Ako slucajno vo tekot na rasteneto se pojavi nekoj problem so pelenite, planiram da gi probam i can bebe bidejki gledam deka ima mnogu pofalbi za niv, cisto me interesira koja im e cenata i za kolkavo pakuvanje?

3+  se 74peleni 620den

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 984
29.2.2012 0:34:20   
Andriance

ИЗВОРНА ПОРАКА: mamicka77

ИЗВОРНА ПОРАКА: Fiao

Jas da vi kazam pravo zapocnav so Pampers i bev zadovolna, mi imaa propusteno samo 2-3 pati koga stolicata i bese epten tecna i kolicinski golema bidejki se nemase iskakano so denovi. Togas eden den dojde mm i mi rece dali seriozno ke davame tolku pari za gomna i mocki (izvinete na izraz user posted image ), i si rekov ajde da gi probame Becutan. Nekako loso prefrlanje bese toa od najubavite na najlosite peleni sto gi imam videno - kartoni! Sekoe presoblekuvanje Angelina bese ziva voda.
I na kraj po preporaka na Andriance, gi kupivme Dajpers, i da bidam iskrena sum prezadovolna! Do sega nemaat propusteno ni kapka, a navecer Angelina nekogas gi nosi i po 12 saati. Sepak smetam kako za bebeskata kozmetika taka i za ovaa tema rabotata e individualna. Mislam deka sekoe bebe e razlicno i deka treba da se proba i zaradi iritacija na koza i za toa kako odredeni peleni ke stojat na negovoto gaze user posted image . Sega za sega drzam do dajpersot, so cenata se skoro kolku Becutanot, ako ne i nesto poeftini, a za mene se pokazaa 10 klasi podobri user posted image .
Ako slucajno vo tekot na rasteneto se pojavi nekoj problem so pelenite, planiram da gi probam i can bebe bidejki gledam deka ima mnogu pofalbi za niv, cisto me interesira koja im e cenata i za kolkavo pakuvanje?

3+  se 74peleni 620den

Vo Skopje Can bebe ti se najeftini vo Stokomak...okolu 612 denari i sekogas idat gratis vlazni maramcinja ili presoblekuvalna

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

(Одговор на членот mamicka77)
Непосредна врска до пораките: 985
29.2.2012 9:35:40   
kikicka
памперсот актив бејби уште ги користеме последното пакување што го купив беше различно од сите до сега ,купив исти актив бејби само што на нив пишуваше дека памперс донираат за уницеф со секое купување и внатре нормално др,дезен и пелените каде каде подобри од памперсите каде што не пишуваше уницеф,не пропуштаа нити оставаа гел на дупето ептен погодени беа.

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

Непосредна врска до пораките: 986
29.2.2012 14:52:42   
Natasa981
Ikana, i kaj mene isto..Na dundeto i se pojavi crvenilo,pa plikce kao meur i na kraj crveniloto i se prosiri poveke nego sto bese..sto se ne probav da stavam i pak nisto.Mi e zal zasto mislam deka ja pece i boli pogotovo koga mocka i pelenata e vlazna.Jas pelena menuvam na 3 ili 3,5 saati.Noke peleni ne menuvam,znaci ponekogas e 10 saati so pelena.Momentalno koristam Pampers ,ama crveniloto i se pojavi Daipers koga koristev.Tolku mi e krivo sto idealni peleni ne najdovme! Ova e izgleda spuruvanje od pelenite,nema sto drugo da e. Sega zasto e vakva situacijata pocesto i gi menuvam pelenite ama crveniloto uste stoi

Моќните нешта доаѓаат од малите почетоци - Џон Драјден

Непосредна врска до пораките: 987
29.2.2012 21:49:30   
Ikana
Eve probavme so canesten i becutan so cink oksid kombinirano i ko da pocna da se povlekuva. Probajet i vie Natasa! Jas i nokje i menuvam obavezno pelena, nikogas ne ja ostavam podolgo od 3 saati. Inaku nas ni bese nekoja gabicna infekcija, otkaj poima neam, ama ete sta je tu je! Probaj so ovie kremi moze kje pomogne i te cekam da pises sto i kako! Gushki!
ИЗВОРНА ПОРАКА: Natasa981

Ikana, i kaj mene isto..Na dundeto i se pojavi crvenilo,pa plikce kao meur i na kraj crveniloto i se prosiri poveke nego sto bese..sto se ne probav da stavam i pak nisto.Mi e zal zasto mislam deka ja pece i boli pogotovo koga mocka i pelenata e vlazna.Jas pelena menuvam na 3 ili 3,5 saati.Noke peleni ne menuvam,znaci ponekogas e 10 saati so pelena.Momentalno koristam Pampers ,ama crveniloto i se pojavi Daipers koga koristev.Tolku mi e krivo sto idealni peleni ne najdovme! Ova e izgleda spuruvanje od pelenite,nema sto drugo da e. Sega zasto e vakva situacijata pocesto i gi menuvam pelenite ama crveniloto uste stoi

(Одговор на членот Natasa981)
Непосредна врска до пораките: 988
29.2.2012 22:23:46   
Andriance

Eve probavme so canesten i becutan so cink oksid kombinirano i ko da pocna da se povlekuva. Probajet i vie Natasa! Jas i nokje i menuvam obavezno pelena, nikogas ne ja ostavam podolgo od 3 saati. Inaku nas ni bese nekoja gabicna infekcija, otkaj poima neam, ama ete sta je tu je! Probaj so ovie kremi moze kje pomogne i te cekam da pises sto i kako! Gushki!
ИЗВОРНА ПОРАКА: Natasa981

ako pelena menuvas zaradi crveniloto ok, inaku ne e preporaclivo navecer da se menuva pelena i razladuva bebe...

Непосредна врска до пораките: 989
29.2.2012 22:39:38   
Ikana
Ne, so crvenilovo sega pocnav pocesto, da ne i se iritira uste tolku kozata, ama pa koga e iskakana moram navecer da i smenam, ne mozam da ja ostavam taka. A od sto gabicna infekcija me interesira, ova i se pojavi vo isto vreme koga i se pojavija aftite vo ustata kako kandidata...

Непосредна врска до пораките: 990
5.3.2012 13:13:25   
Natasa981
Mackav so Becutan so cink oksid, ama ne pomogna..Sega mi dadoa druga krema, Sudocrem se vika pa eve gledam pocna da i se povlekuva po malku

Моќните нешта доаѓаат од малите почетоци - Џон Драјден

Непосредна врска до пораките: 991
6.3.2012 12:38:43   
anaana
jas samo da postavam edno prasanje.. vcera bev vo zegin da prasam za cena na pampers premium care. mi rekoja deka br.1 golemo pakovanje e 945 den, a isto tolku kosta i br.2.
postoa slucajno vlegov vo apteka euro farm - na partiznaska do sepcijal tamu mi vika premium care br.1 se 857denari a broj 2 - 817 den. mozno li e da ima tolkava razlika vo cena ili e nesto drugo vo prasanje?

(Одговор на членот Natasa981)
Непосредна врска до пораките: 992
6.3.2012 12:46:25   
Ikana
Imaat razlicna marza i zatoa se poskapi Vo Zegin...

(Одговор на членот anaana)
Непосредна врска до пораките: 993
6.3.2012 12:51:58   
anaana
aha.. jas si pomisliv nesto da ne ne se vo red ovie drugive. nekako mi izgledase deka najeftini bi bile vo zegin i zatoa... thanks :)

Непосредна врска до пораките: 994
15.3.2012 13:48:34   
Emanuelapp
Виолета се многу слични на пуфисот и со цена дупло помала дефинитивно нема да ги сменам овие памперси со оглед на тоа што не пропуштаат ни 12 часа на вечер а син ми пие доста течност преку ден.

Непосредна врска до пораките: 995
16.3.2012 13:13:08   
dubi_du
Edno prasanje:sin mi ima okolu 6 kg i ima dva meseci.E sega nie koristime daipers od 4 do 10 kg i pelenata mi se stvarno super, nitu ednash nemaat propusteno a se slucuva da go nosi i po 10-12 saati koga sme ubavo uspieni:)Imam primeteno deka koj sto e lasticeto okolu nozinjata sekogas mu se poznavaat crveni linii od lastikot, a mislam deka brojot na pelenata mu odgovara so tezinata.Sto mislite vie dali treba da zemam pogolemi pelena, ili pak toa so lastikot i crveniloto e normalno?Kakvi se vasite iskustva?

(Одговор на членот Emanuelapp)
Непосредна врска до пораките: 996
16.3.2012 13:16:23   
dubi_du

ИЗВОРНА ПОРАКА: anaana

jas samo da postavam edno prasanje.. vcera bev vo zegin da prasam za cena na pampers premium care. mi rekoja deka br.1 golemo pakovanje e 945 den, a isto tolku kosta i br.2.
postoa slucajno vlegov vo apteka euro farm - na partiznaska do sepcijal tamu mi vika premium care br.1 se 857denari a broj 2 - 817 den. mozno li e da ima tolkava razlika vo cena ili e nesto drugo vo prasanje?

Da ti kazam nie imame market i gi prodavame pampersot ama se okolu 1000den.Znaci zavisi od kade gi nabavuvaat i po koja cena.Inaku Zegin sigurno zimaat pogolemi kolicini i taka i cenata im e poniska.A jas mislam oti zavisi i od koja zemja gi uvezuvaat,ako zagledate na proizvoditel ke vidite deka ima polski, pa romanski, pa grcki...sekakvi:)

Непосредна врска до пораките: 997
16.3.2012 13:17:22   
dostickage
ИЗВОРНА ПОРАКА: dubi_du

Edno prasanje:sin mi ima okolu 6 kg i ima dva meseci.E sega nie koristime daipers od 4 do 10 kg i pelenata mi se stvarno super, nitu ednash nemaat propusteno a se slucuva da go nosi i po 10-12 saati koga sme ubavo uspieni:)Imam primeteno deka koj sto e lasticeto okolu nozinjata sekogas mu se poznavaat crveni linii od lastikot, a mislam deka brojot na pelenata mu odgovara so tezinata.Sto mislite vie dali treba da zemam pogolemi pelena, ili pak toa so lastikot i crveniloto e normalno?Kakvi se vasite iskustva?

Probaj ednas da ne go stegas tolku pa vidi akko kje bide.Ako ne ide taka togas definitivno pogolemi.

(Одговор на членот dubi_du)
Непосредна врска до пораките: 998
16.3.2012 13:36:15   
dubi_du
Pa mislam deka ne go stegam mnogu...a vaka pelenata mi izgleda taman i vo gazeto i napred?Ke zemam pogolemi pa ako ni se epten golemi ke cekame da porasneme za niv:)Blagodaram za sovetot!

(Одговор на членот dostickage)
Непосредна врска до пораките: 999
16.3.2012 23:27:26   
Velena
Дефинитивно поголеми.Го имав истиот проблем со малецката моја,зошто е мало буце со дебелки бутчиња user posted image и неа и се правеа зарези од внатрешните ластичиња и сега практикувам поголемки да и земам.И супер и се!

(Одговор на членот dostickage)
Непосредна врска до пораките: 1000
Страница:   <<   < Претходна страница  38 39 [40] 41 42   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  38 39 [40] 41 42   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?